Maajoukkueet

Päävalmentaja Kettunen: Suomen kolme avainpelaajaa kysymysmerkkejä välierään

09.12.
2016
2 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Suomen päävalmentaja Petri Kettunen kuvaili Tanska-ottelua "karstat pois -peliksi". Kuva: Mika Hilska

Suomen päävalmentaja Petri Kettunen kuvaili Tanska-ottelua ”karstat pois -peliksi”. Kuva: Mika Hilska

Suomi eteni neljän parhaan joukkoon tuloksellisesti tyylipuhtaalla 7–0-voitolla. Pelillisesti Suomi pystyi pelaamaan Tanskaa vastaan säästöliekillä, kuten Petri Kettunen kuvaili Pääkallo.fi:lle ottelun jälkeen. Parin suomalaisen pelaaminen lauantain välierässä on vielä arvoitus.

Pistepörssin kärkipaikkoja havitteleva Peter Kotilainen avasi maalihanat jo toisella peliminuutilla, mutta sen jälkeen nähtiin pitkä maaliton jakso. Lukemat repesivät kunnolla vasta toisen erän loppuhetkillä, kun Suomi tykitti tulostaululle 5–0-johtonumerot.

Suomen valmennuksen mukaan kolme välipäivää näkyivät myös kaukalossa.

– Varmaan olisimme noista paikoista enemmänkin tehdä. Ensimmäisessä erässä näkyi kolmen päivän huili, kun syöttöjen laatu ei ollut sellaista kuin sen pitäisi olla. Tämä oli karstat pois koneesta -peli, Suomen päävalmentaja Petri Kettunen luonnehti toimittajien edessä.

Kolmen välipäivän jälkeen Suomella on edessään kolmen ottelupäivän putki. Varsinkin kolmannessa erässä Tanskaa vastaan maajoukkue kierrätti ahkerasi pelaajia eri kentissä, ja muun muassa kisoissa aiemmin vain puolustajana pelannut Krister Savonen nähtiin keskushyökkääjänä.

Kettusen mukaan Suomi onnistui toivotunlaisesti säästelemään paukkuja välieriin.

– Pelaajilla saattoi olla säästöliekkiä jo alusta alkaen. Lopun säästämiseen olen tyytyväinen. Huomenna pääsemme mahdollisimman tuoreilla jaloilla iskemään Tshekkiä vastaan.

Joukkueen terveystilanne on aiheuttanut muutoksia kokoonpanoon jo aiemmin kisoissa. Viroa vastaan Suomella oli ainoastaan yksi maalivahti, Eero Kosonen, nimettynä kokoonpanoon. Perjantaina oli puolestaan Jarno Ihmeen vuoro saada debyyttiottelunsa MM-tasolla, kun Kosonen ei ollut vielä pelikunnossa.

Suomi oli kuitenkin varautunut pahimpaan lennättämällä varamaalivahti Pyry Luukkosen Riikaan.

– Jos Kosonen on täysissä ruumiin ja sielun voimissa, hän pelaa Tshekkiä vastaan, Kettunen vakuutti.

Suomen ykköskentän keskushyökkääjä Jani Kukkola sai jalkaansa osuman ja joutui jättämään Tanska-kamppailun kolmannen erän kokonaan välistä. Myöskään flunssasta kärsinyttä Nico Saloa ei nähty Riika-areenalla perjantai-iltana. Heidän pelikunnosta Tshekki-välierässä ei ole vielä varmuutta.

– Katsotaan, en osaa vielä sanoa. Näemme Salon, kun pääsemme majapaikalle. Fyssareilta kuulemme, mikä on Kukkolan tilanne.

Entä miten Tshekki eroaa tänään nähdystä Tanskasta?

– Tshekki on taitavampi ja terävämpi. He ovat pelanneet todella hyvän ja nousujohteisen turnauksen. Tshekki on petrannut hitosti siitä, mitä se oli kuukausi sitten EFT-turnauksessa. Meidän täytyy olla hyvällä tasolla, koska sellainen normaali peli ei välttämättä riitä, Kettunen painotti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
turkulainen
10/12/2016
Saako muka vielä nimetä uuden maalivahdin mukaan kesken kisojen? Mksei sitten lennätetty myös uutta keskushyökkääjää, jos Kukkola ja Salo ovat loukkaantuneina?
S7
10/12/2016
Jos kukkis ja salo poissa, tulee todella hikinen ilta! Savonen nyt paikkaa jotenkin, Mihu ois sitten kait ykkössena, jeejee. Toivotaan nyt ettei kummatkin ole poissa, mieluiten ei kumpikaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.