Maajoukkueet

Päävalmentaja Kettunen Sveitsi-ottelusta: ”Pitää pelata huippupeli”

04.12.
2016
0 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Maajoukkueen päävalmentaja Petri Kettusen mukaan ratkaisusyötöissä on parannettavaa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Maajoukkueen päävalmentaja Petri Kettusen mukaan ratkaisusyötöissä on parannettavaa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Suomi kohtasi salibandyn MM-kilpailujen avausottelussa Riiassa Saksan. Ottelu päättyi Suomen 12-1 -voittoon. Päävalmentaja Petri Kettunen oli suhteellisen tyytyväinen päivän esitykseen.

– Moni tulokas pystyi pelaamaan kohtuullisen hyvän matsin tähän alkuun ja Kukkolan kentältä nähtiin ajoittain hyvää tekemistä. Muilla kentällisillä on vähän vielä petrattavaa, mutta ihan hyvä startti, Kettunen luonnehti avauskamppailua tyynenä Riga Arenan pressikäytävällä.

Suomi voitti ottelussa pallonhallinnan suvereenisti ja loikin paljon maalintekopaikkoja vaisua toista erää lukuunottamatta.

– Tekopaikkoja oli kyllä hyvä määrä yhteen peliin, mutta ratkaisusyötöt varsinkin toisessa erässä jättivät toivomisen varaa. Niissä kun parannetaan, niin aletaan varmaan osuakin paikoista paremmalla prosentilla. Turnauksen ensimmäinen ottelu on aina vähän haastava, oli vastassa sitten kuka tahansa. Pääasia on, että urakka on nyt startattu, Kettunen totesi.

Suomen hyökkäyspeli on herättänyt kysymysmerkkejä ja Sveitsi-kamppailu kertoo Kettusen mukaan paljon enemmän missä sen suhteen mennään, kuin mittelö matalalla maannutta Saksaa vastaan.

– Ei kentällä nähty samanlaista kamppailua kuin kärkimaita vastaan. Pallo liikkui välillä ihan hyvin ja saimme syöttöjatkumoita ja maalipaikkoja. Ei ollut helppo vastustaja hyökkäyspään hyökkäyspeliä ajatellen ja Sveitsiä vastaan varmasti nähdään paremmin missä sen suhteen oikeasti mennään, Kettunen analysoi.

Sveitsi-kamppailua ajatellen Kettusella vaikutti olevan selvästi tiedossa, mitä tuleman pitää.

– Erilainen peli tulossa. Pitää kamppailla ja olla pallon kanssa huolellinen. Sieltä tulee vastaan fyysinen jengi, jonka kanssa meillä on ollut nihkeää kolmessa edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa. Pitää pelata huippupeli, Kettunen paalutti.

Saksa-ottelussa Suomi pelasi kaksi erää aloittaneella kokoonpanolla, mutta kierrätti rosteriaan paljon kolmannen erän aikana. Classic-kentällisen oikeaan laitaan odotettu Sami Johanssonkin pääsi vasta viimeisen 20-minuuttisen aikana kehiin. Mistään loukkaantumisesta ei kuitenkaan päävalmentajan mukaan ole kyse.

– Hän (Johansson) sairastui lämpöleirillä, eikä treenannut meidän mukanamme täällä. Sen takia hän ei pelannut koko peliä. Laitoimme hänet kentälle vasta viimeisessä erässä, jotta tiedämme paremmin, onko hän Sveitsiä vastaan mukana vai ei, Kettunen totesi rauhallisena ennen lampsimistaan pukukoppikäytävälle.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.