Maajoukkueet

Riian MM-kilpailuissa suuri määrä suomalaisia – katso missä joukkueissa he pelaavat

02.12.
2016
0 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Kuvassa oikealla seisovat Samu Kuitunen (toinen oik.) ja Petteri Nykky luotsaavat MM-areenalla Australian maajoukkuetta. Arkistokuva: Esa Takalo.

Kuvassa oikealla seisovat Samu Kuitunen (toinen oik.) ja Petteri Nykky luotsaavat MM-areenalla Australian maajoukkuetta. Arkistokuva: Esa Takalo.

Riika on salibandyn MM-kilpailujen näyttämö seuraavan puolentoista viikon ajan. Suomalaisia on mukana karkeloissa hurja määrä.

Suomen salibandymaajoukkue ei ole suinkaan ainoa ryhmä kisoissa, jossa on mukana Suomen kansalaisia. Muiden maiden joukkueissa on mukana iso määrä suomalaisia, ja lisäksi kentillä nähdään Suomessa pelaavia pelaajia.

Esimerkiksi Viron maajoukkueen riveissä pelaavat entinen liigapelaaja ja nykyään Etelä-Suomen kakkosdivarissa pelaava Rein Kivi sekä Westend Indiansin liigajoukkueen maalivahti Marek Öige.

Sen lisäksi alakerrassa luutii Divarin ÅIF:n riveissä jo pitkään tahkonnut Rando Kramm. Latvian joukkueessa puolestaan pelaavat TPS:n liigamiehistön Artis Raitums ja Nokian KrP:n luottopakki Morics Krumins.

Marek Öige (kesk.) kantaa Viron maalilla torjuntavastuun. Kuva: Juhani Järvenpää.

Marek Öige (kesk.) kantaa Viron maalilla torjuntavastuun. Kuva: Juhani Järvenpää.

Valmennus- ja muissa joukkueiden taustatehtävissä on niin ikään mukana paljon suomalaisia. Australian maajoukkuetta valmentaa Classicia luotsaava duo Petteri Nykky–Samu Kuitunen. Joukkueen fysioterapeuttina nähdään Antti Tervonen. Esa Jussila puolestaan operoi Sveitsin maajoukkueryhmän valmennuksessa.

Yhdysvaltojen maajoukkuetta edustaa Mikko Vähä-Vahe ja Kanadaa puolestaan kaksi suomalaista pelaajaa ja kaksi taustahenkilöä. Singaporella on suomalainen valmentaja ja Thaimaan joukkueessa pelaa kolme suomalaista.

Suomen maajoukkueen ulkopuoliset suomalaiset MM-kisoissa 2016 (pelaajilla suluissa seurajoukkue):

Lohko A

Sveitsi:
Esa Jussila, valmentaja

Lohko C

Australia:
Petteri Nykky, valmentaja
Samu Kuitunen, valmentaja
Antti Tervonen, fysioterapeutti

Lohko D

USA:
Mikko Vähä-Vahe (FLOB)

Kanada:
Valtteri Viitakoski (Nokian KrP)
Lauri Hannelius (Ilves)
Kari Kallioinen, huoltaja
Johanna Räsänen, fysioterapeutti

Singapore:
Matt Joutsikoski, valmentaja

Thaimaa:
Tnakit Kayairit (SSV)
Jimmy Holmström (SBS Blues)
Jeerayut Yaemyim (FoSu)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.