Riiassa tehtiin yleisöennätyksiä – MM-finaalilla yli kaksi miljoonaa katsojaa

Suomen ja Ruotsin välistä MM-finaalia todisti Riiassa paikan päällä 8350 katsojaa. Kuva: IFF

Suomen ja Ruotsin välistä MM-finaalia todisti Riiassa paikan päällä 8350 katsojaa. Kuva: IFF
Suomen ja Ruotsin välistä MM-finaalia todisti Riiassa paikan päällä 8350 katsojaa. Kuva: IFF

Kansainvälinen salibandyliitto on julkaissut tilasto- ja faktapaketin Latvian Riiassa joulukuussa pelatuista miesten MM-kisoista. Vaikka koko kisojen yleisömäärä ei yltänyt aivan viime vuosien tasolle, Riian MM-kisat saivat silti näkyvyyttä niin paikan päällä olleilta kuin tv-ruudun takaa kisoja seuranneilta.

Riian MM-turnauksen ensimmäisenä päivänä tehtiin heti ennätyksiä. Latvia-Ruotsi-ottelua oli seuraamassa Riga Arenalla 8011 katsojaa, joka on suurin yleisömäärä yksittäisessä avauspäivän ottelussa.

Ensimmäisen ottelupäivän kokonaisyleisömäärä oli 13 280, jolla kisat ylsivät niin ikään lajin ennätysten kirjoihin.

Kaiken kaikkiaan Riian kahdessa hallissa nähtiin vajaan kahden viikon aikana 85 110 katsojaa, joka oli reilusti vähemmän kuin kahden vuoden takaisissa Göteborgin kisoissa (104 018).

Kisojen ottelulähetyksiä näytettiin IFF:n tiedotteen mukaan 17 eri maassa. Suomen ja Ruotsin välinen loppuottelu keräsi maailmanlaajuisesti 2,3 miljoonaa katsojaa ja pronssiottelu vain pari sataa tuhatta vähemmän.

IFF ei ole vielä saanut kaikkia katsojatilastoja televisioinnin osalta, mutta kaiken kaikkiaan MM-kisat tavoittivat 32,4 miljoonaa ihmistä.

Myös sosiaalinen media oli vahvasti läsnä Riian kisoissa, ja sen osalta IFF teki hyvää tulosta. Esimerkiksi Instagram-kuvapalvelussa IFF:n käyttäjätilin seuraajamäärä tuplaantui.

Tilastot Riian MM-kisoista IFF:n sivuilla

8 comments

  1. Salibandy siis saa lisää katsojia mediassa. Olisi hyvä nähdä kehitys tarkemmin viiden viimeisen vuoden aikana.
    Mielenkiintoista on myös nähdä tuleeko kasvua myös liigassa niin että se näkyy katsomoissa?

  2. Vantaalla on näkynyt! Ei ollut viime kaudella yli tuhatta kertaakaan, ei Pasilan pojilla ei erällä. Noita lukuja lisää, esim huomenna!

  3. HS digiversiossa kirjoitettiin juuri hyvin mikä meidän salibandyllä on suurinpia onngelmia. Eli salibandyn pelaajia ei tunneta lajin ulkopuolella, ainoastaan Kohosta ja Tiitua on nostettu esille, siis entisä tähtiä..
    Nyt on se hetki kun pelaajat on oikeasti nostettava esille. Jokaisesta joukkueesta löytyy kiinnostavia ja lahjakkaita tyyppejä joita uusi yleisö saadaan katsomaan halleille.
    Toimittajat haluavat löytää nuorista uusia tähtiä joita voi alkaa seuraamaan laajemminkin.

  4. Peter nyt ehkä jo aletaan tuntemaan mm-kisojen takia. Muuten täysin totta, vaikka on joukkuelaji, huippuyksilöt kiinnostaa massoja, kts fudis ja Ronaldo ja Messi. Ehkäpä juurikin yksilöiden nostaminen jalustalle ois seuraava kehitysaskel.

  5. Vertaus Ruotsiin unohtui, siellä panostetaan enempi supertähtiin, on galantea nilsonia jne.

  6. Eiköhän se Nilsson pelaa Kalmarsundissa. Kertoo kommentoijien tasosta, jos päätetään kommentoida vaikka ei ole mitään tietoa miten hommat oikeasti on. Pääkallossakin siirrosta Ruotsin divariin oli muutamakin juttu.

  7. Ja vaikka ois pelannut vielä Sveitsissä, ois siltikin stara Ruotsissa. Kyllä tais jokunen juttu olla tosta säbän mittapuulla ison rahan siirrosta. Jos kommentoija e.uuksu haluaa sivistää itseään innebandymagazinet ja mailakauppa klubbhuset näyttää mallia. Esitellään uutuusmailat arvioineen, haastiksia staroista, myös naisstaroista, puhutaan millä mailoilla ja gripeillä ne pelaa. Toki eihän suomessa tää varmaan mee läpi, kun toi on mainostamista ja oman eduntavoittelua, pysytään vaan kellareissa 😉