Ruotsalaisseuran urheilutoimenjohtaja Mika Kohosesta : ”Haluaisimme pitää hänet ryhmässä”

Juha Kivilehto toivoo, että saisi pidettyä Mika Kohosen Helsingborgissa. Kuva: IFF

Juha Kivilehto toivoo, että saisi pidettyä Mika Kohosen Helsingborgissa. Kuva: IFF
Juha Kivilehto toivoo, että saisi pidettyä Mika Kohosen Helsingborgissa. Kuva: IFF

Suomen MM-kultajuhlat ovat yhä käynnissä, mutta paluu arkeen tapahtuu Ruotsin Superliigajoukkueilla tulevana viikonloppuna. Sunnuntaina sarjan toisena majaileva Växjö matkustaa FC Helsingborgin vieraaksi, mutta kotijoukkueen urheilutoimenjohtajalla, Juha Kivilehdolla, on jo muutakin pohdittavaa.

Helsingborgs Dagbladetin haastattelussa Kivilehto pohtii MM-kultajuhlia ja seuran mahdollisuuksia pelaajamarkkinoilla ennen 31.1. sulkeutuvan siirtoikkunan sulkeutumista:

– Suomalaiset juhlat ovat kovia ja pitkiä. MM-kulta on huomioitu Suomessa laajasti lehdistössä ja televisiossa. MM-kotikisojen voittaminen vuonna 2010 oli erityistä, mutta tämäkin tuntuu mahtavalta.

– Nyt siirrämme keskittymisen kokonaan takaisin FC Helsingborgin toimintaan. Siirtomarkkinoilla olemme aktiivisia ainoastaan, jos löytyy joku, jolla on todellista annettavaa joukkueelle. Tatu Väänänen jatkaa Sveitsissä ja Peter Kotilainen teki juuri jatkosopimuksen. Kaikki maailman seurat haluaisivat heidän kaltaisiansa pelaajia, joten katsotaan mitä tapahtuu tulevaisuudessa.

Kivilehto kertoo, että jatkokeskustelut Mika Kohosen kanssa on avattu ja haluavansa pitää lajilegendan joukkueen riveissä:

– Olemme puhuneet asiasta hiukan. Mika on erittäin tyytyväinen Helsingborgissa ja haluaisimme pitää hänet ryhmässä.

Helsingborg on Superliigassa neljännellä sijalla, vain kaksi pistettä sarjakärki Falunin perässä.

– Sarja on tasaisempi kuin koskaan. Olemme ehdottomasti yksi joukkueista, jotka taistelevat mestaruudesta. Superliigan mestaruus on unelma, joka on itseltäni vielä saavuttamatta ja sen voittaminen tarkoittaisi, että olisin voittanut kaiken lajissa mahdollisen.


Lue myös
Helsingborgs Dagbladet: FCH vill förlänga med Kohonen

3 comments

  1. Savosella ja Salolla olisi annettavaa, sinne vaan. Tehtyjä sopimuksia voi kyllä purkaa, kun vaan….

  2. Olisi kyllä huippu juttu, jos Salo ja Savonen uskaltaisivat lähteä Ruotsiin pelaamaan heti kun sauma tulee.

  3. Höpö höpö! Tilanne pitää kääntää niin, että ruotsalaiset pelaajat haluaa tulla suomeen pelaamaan. Näinhän se on nyt, että parhaat pelaajat tulee suomesta!