Maajoukkueet

Ruotsin päävalmentaja huolestunut kisojen alla: ”Pelaajat ovat olleet kovan ottelutahdin uuvuttamia”

02.12.
2016
1 Kommentti
0
Maajoukkueet
Jan-Erik Vaara suosittelee ruotsalaispelaajille siirtymistä Suomen tai Sveitsin liigaan. Kuva: perwiklund.se

Jan-Erik Vaara suosittelee ruotsalaispelaajille siirtymistä Suomen tai Sveitsin liigaan. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin maajoukkueen päävalmentaja Jan-Erik Vaara kertoi ruotsalaislehti Dagens Nyheterissä olevansa huolestunut MM-kisavuoden ottelumäärästä. Ruotsin Superliigan ottelumäärää lisättiin täksi kaudeksi, ja näin ollen pelaajat ovat aiempaa kovemmassa rasituksessa.

Superliigan sarjajärjestelmää muutettiin niin, että joukkueet pelaavat enemmän otteluita lähellä olevia paikallisvastustajia vastaan. Jokaiselle joukkueelle kertyy kauden aikana 32 ottelua.

– Pelien lisääminen MM-kaudelle oli väärä päätös, ja uudistusta olisi kannattanut kokeilla vasta ensi kaudella, kun kisoja ei ole. Olemme yrittäneet varoittaa seurauksista, kun pelaajat eivät ole ammattilaisia vaan heillä on myös siviilityöt ja perheet, Vaara paalutti ruotsalaismedialle.

Ruotsin valmistautumista ei ole myöskään helpottanut viime hetkillä tulleet Alexander Ruddin ja Anton Karlssonin poisjäännit. Vaaran mukaan loukkaantumisten taustalla on nimenomaan tiivis ottelu-urakka.

– Viime vaiheessa syynä ovat olleet loukkaantumiset, mutta ongelma on suurempi. Pelaajat ovat olleet alkukauden harjoitusten, matkustamisen ja kovan ottelutahdin uuvuttamia.

Ruotsin luotsi antoi myös yllättävää kritiikkiä Ruotsin liigan pelityylistä.

– Mielestäni joukkueet pelaavat taktisesti liian varovaisesti ja peli näyttää samalta kuin jo viimeiset kymmenen vuotta. Se jarruttaa pelaajien kehitystä, ja tuleville maajoukkuepelaajille voisi melkeinpä suositella siirtymistä pelaamaan vuodeksi Suomen tai Sveitsin sarjoihin, jotka tarjoavat erilaisen haasteen. Siellä heidän oma luovuutensa voisi kehittyä, Vaara laukoi.

Linkit:
Floorball.fi: MM-kisojen aatto: Tummia pilviä Suomen päävastustajien taivaalla
Dagens Nyheter: ”Något mer hektiskt har jag inte varit med om”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Osku
02/12/2016
En tiedä mitä Vaara tällä hakee, mutta Ruotsissa on koko syksyn aikana pelattu noin 2 peliä/joukkue enemmän kuin Suomessa. Eli tuskin on ottelutahti uuvuttanut erityisesti tänä vuonna.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.