Maajoukkueet

Salin ratkaisi ajassa 59.53 – Suomi salibandyn MM-finaaliin

10.12.
2016
24 Kommenttia
3
Maajoukkueet
Eemeli Salin ratkaisi MM-välierän. Kuva: IFF

Eemeli Salin ratkaisi MM-välierän. Kuva: IFF

Suomi ja Tshekki kohtasivat lauantaina salibandyn MM-kisojen välierissä Latvian Riiassa. Suomi voitti ottelun maalein 4-3. Eemeli Salin unelmaveto upposi Tshekin verkkoon ajassa 59.53 ja Suomi eteni sunnuntain MM-finaaliin Ruotsia vastaan.

Ottelun ensimmäinen erä oli Suomen hallintaa, ja erätauolle mentiin tilanteessa 2-0. Toisessa periodissa Tshekki lisäsi pökköä pesään, ja viimeiseen koitokseen lähdettiin tilanteessa 3-2. Tshekki tuli tasoihin kolmannessa erässä, mutta Salinin maali seitsemän sekuntia ennen loppua ratkaisi ottelun.

Suomen tehokkain pelaaja oli kahdesti maalannut Sami Johansson. Miko Kailiala vastasi Suomen ainoasta ylivoimaosumasta.

Suomi kohtaa Ruotsin sunnuntain MM-finaalissa. Ottelu alkaa klo 17.40. Tshekin turnaus jatkuu pronssiottelussa, jossa joukkue kohtaa Sveitsin klo 15 eteenpäin.

Ottelutilastot

Lue myös:
Pääkallotodistus: Classic-ketju johdatti Suomen MM-finaaliin

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Mika Uila
10/12/2016
Olihan reilut kaks erää aika hemmetin tylsää vääntämistä. Onnea niille jotka yrittää kasvattaa katsojamääriä.
Muutama Suomelta nosti tasoaan vihdoin, mutta Ruotsi tuntuu olevan valmiimpi.
TUHOUUNO
10/12/2016
Pessimisti ei pety. Huomenna nähdään taas miten kaukana Suomen taso on Ruotsin tasosta hyökkäyspäässä. Toivottavasti ei oo mitkään 12-4 lukemat taululla kolmen erän jälkeen vaan olis ees vähän jännitettävää.
BGBJ
10/12/2016
Aina kannattaa yrittää! Äijät hoitaa tämän! Jee - odotamme kultaa!
Osku
10/12/2016
Onkohan tämä sitten se taktiikka, jolla Kettunen lähtee huomenna Ruotsin kaatoon? Pienellä tuurilla selvittiin Tshekeistä, mutta ei tuolla pelillä Ruotsia vastaan ole mitään asiaa. Väänäsen peliä katsellut koko turnauksen ajan ja jo EFT:ssä vähän ihmetellen. Jonkinlainen tekemisen varmuus hävinnyt siitä kokonaan. Johtuuko se jatkuvasti vaihtuvista kokoonpanoista tai jostain muusta, niin en osaa sanoa. Mutta huolestuttavaa huomista ajatellen joka tapauksessa. Hyvin on ristiriitaiset tunnelmat huomista varten. Osa joukkueesta on nostanut tasoaan huomattavasti, mutta osa on taas ollut pettymys. Erityisen huolestuttavaa oli Kettusen keräämä konkariketju kolmanteen erään. Kohonen, Kivilehto, Tiitu ja Aro samassa ketjussa tulisi olemaan Ruotsia vastaan tosi iso riski, mahdollisesti jopa pelin ratkaiseva sellainen.
Fani
10/12/2016
Hopeeta on jo, nyt tapellaan kullasta!!!
S7
10/12/2016
Mika Uila toisaalta oikeassa, mutta näinhän se menee lajista riippumatta, että ratkaisupelit tuppaa olemaan tarkkaa kyttäilyä.

Kohonen oli kyllä taas melkoinen, niinkuin koko kolmosketju. Pylsy kentälle finaaliin, yx kenttä ei siinnä voi olla noin kujalla!
S7
10/12/2016
Mutta satavarmasti Kohonen pelaa ja Pylsy istuu! Ja komppaan Oskua, tämä saattaa hyvinkin olla koko pelin ratkaiseva tekijä. Kukkiksen pelikunto taitaa olla arvoitus, tänään ei ollut kovin häävin näköistä, jos reidessä kunnon failua niin varmasti vaikuttaa. Mutta niin sitä failua on Enströmilläkin koivessa...
Tarkkailija
10/12/2016
Kukkolan ja Salon kentät pystyy varmasti haastamaan ruotsin, mutta kolmosketjulla ei kyllä ole enää mitään jakoa. Pylsy ehdottomasti kentälle ja nyt entisestään korostuu valmennusjohdon tekemät valinnat. Jos sieltä oltaisiin otettu rohkeasti nuoria, hyväjalkaisia veijareita niin meillä olisi kaksi tehoketjua ja yksi hämmentäjäkäketju, mutta tilanne on tällä hetkellä sen sijaan se, että meillä on yksi ketju, jota ei käytännössä voi edes peluuttaa ruotsin tasoista joukkuetta vastaan. Jos sinne nyt sitten Junkkarinen ja Pylsy saataisiin, niin riskit voitaisi ainakin minimoida.
Mika Uila
10/12/2016
Ruotsi-Sveitsi ei ollut tuollaista peruuttelua. Ei siis aina voida mennä sen taakse että panokset on korkeat jne. Toki suomalaisen mielessä on pelko virheestä ja se vaikuttaa enemmän tällaisessa tilanteessa kuin marraskuun runkosarjapelissä.
Poro
10/12/2016
Aina vaan jaksaa ihmetyttää tuo kehäraakkien roikuttaminen mukana. Se ei ole pelitapakysymys, kun oma osuus pitäisi voittaa tai edes pelata tasan. Kohosen syötöt kulmaan "ei kellekään" kertoo tuskasta. Moilanen ok pallottomana, mutta Jami (jonka parhaat avut on pallolla) jäi käytännössä ilman palloja, samoin Tiitu. Kivilehdolle ei mitään käyttöä.

Kukkolan kentän heikot otteet eivät myöskään yllätä kovia maita vastaan. Kun yhteispeliä ei vain ole, niin sitä ei ole. Kemiat eivät toimi saumattomasti. Karvauspelaaminenkin on pelkästään Kotilaisen intohimoisen säntäilyn varassa.

Classicin viisikko toimii joka osa-alueella ja siitä osoituksena komea karvausmaali. Ruotsia vastaan vaan ei riitä, että yksi kentällinen on valmis. Olisiko pitänyt jättää pyörremyrskyä vähemmälle ja keskittyä jo aiemmin muillakin kentillä yhteisiin sopimuksiin ja kiinteisiin kokoonpanoihin? No se nähdään huomenna.
Osku
10/12/2016
Seppinen voisi olla Kettusen jälkeen paras valmentaja majuun. Opetti Salbankin pelaamaan pallolla kaikkien niiden puolustuspään kyykkimisvuosien jälkeen. :P
S7
10/12/2016
Kai valmennus halusi kytätä? Mikä peladi tsekin pussiin, enkä itse diggaa kyttäämisestä missään lajissa, mutta esim. Fudiksessa nähnyt noita matseja vaikka kuinka paljon, tais tossa joku mestaruus mennä ilman voittoja varsinaisella peliajallakin ;-)
Fakta
10/12/2016
Kommentaattori vehkis kehu pallo varmaa kokenutta kaartia ja omissa paukkuu. Kivilehto hyvä esimerkki jo muutamista kisoista. Mut vanha klisee pitää paikkansa hopee ei oo häpee. Oli kiva kattoo kireetä sählyä.
Osku
10/12/2016
Poro, Kukkosen kenttähän on ollut tosi aktiivinen ja hyvä nyt. EFT:ssä oli aika vaisua, mutta nyt menee jo paremmin. Kotilainen ollut tosi hyvä toistaiseksi, mutta vähän pelkään Ruotsi-ottelua. Vähän enempi malttia voisi olla jossain paikoissa hyväksi. Toisaalta jos lähdet tollaista luonnonlasta liikaa suitsemaan, voi koko pelaaminen mennä varovaiseksi nypräämiseksi.
S7
10/12/2016
Kyllä kukkolan ketju ollut hyvä, en tartu vihreeseen;-). Miten on pelikunto? Heikolta haiskahti, jos kinnaa reisi, niin haittaahan se tekemistä, sille ei voi mitään
Maailman nopeinta
10/12/2016
Kettunenhan sanoi haastattelussa, että pitää katsoa isompaakin kuvaa kuin MM-kisoja. Tämä toimi perusteluna sille, että pelaajia ja sitä kautta viisikoita on kierrätetty leireillä. Nyt maailmanmestaruus halutaan voittaa puolustuspelillä - painopiste ja resurssit ovat siis enemmän pallottomassa kuin pallollisessa pelissä. Miten tämä suhteutuu isompaan kuvaan ja tavoitteeseen maailman nopeimmasta salibandysta? Erittäin sekavaa.
Poro
10/12/2016
Osku, Kukkoset jäivät miinukselle tasakentällisin. Se ei ole hyvä nyt. Tosi on, että vähän paremmin menee, mutta se ei riitä finaalissa.

Pointtini on, että Kotilainen pelaisi samalla tasolla kenen kanssa tahansa, koska pelinsä perustuu haastoihin yms yksilösuorituksiin. Kaksi muuta Koota, joilla olisi avuja myös ilman Kotilaista, menevät hänen kanssaan nyt hukkaan. Mielestäni esim. Moilanen nopeine jalkoineen voisi olla Miklua parempi karvauspari Kotilaiselle, jotta saataisiin jotain hässäkkää Ruotsin pakkeihin. Pallollinen peli ei ole ollut ykkösellä niin vahvaa, etteikö olisi perusteltua kokeilla.
Osku
10/12/2016
Riippumatta finaalituloksesta, positiivista tässä turnauksessa on ollut nuorten/ensikertalaisten hyvät esitykset. En todellakaan odottanut esim. Kotilaiselta näin hyviä kisoja. Toinen hyvä asia on noiden vanhojen partojen epäonnistuminen kisoissa. Seuraava valmentaja ei voi enää rakentaa joukkuetta niiden ympärille. Kohonen, Tiitu, Kivilehto on jo niin nähty. Nyt pitää lähteä uudistamaan joukkuetta ihan oikeasti. Savosen esimerkki kunnon asenteesta ja mitä se tuo tullessaan voi tuoda lisää uusia pelaajia majurinkiin. Nyt vaan tarvitaan valmentaja joka uskaltaa lähteä kokeilemaan tota nuorta voimaa. Ja se ei ole Kettunen. Valitettavasti suurin takaisku Suomen säbälle olisi se, että Suomi voittaisi Ruotsin finaalissa. Silloin Kettunen voisi jatkaa ainakin seuraavat 2 vuotta tätä samaa paskaa.
Osku
10/12/2016
Poro, Kotilainen tosiaan pelaa omalla tavallaan riippumatta ketjukavereista (hyvä tai huono juttu). Kailiala on mielestäni juuri hyvä pelaaja reagoimaan tähän. Moilanen ei ole ollut missään hyvä omasta mielestäni (anteeksi vaan). Ehkä ollut väärässä roolissa näissä peleissä tai jotain. Aika moni on ollut sitä Kettusen aikana. Manninenkin ollut aika paska näissä kisoissa, mutta mitä tuolta pelipaikalta voisi edes odottaa. Mitä enemmän noita Kettusen peluutuksia alkaa miettimään, niin sitä enemmän ne alkaa ärsyttämään. Oliko toi todella paras vaihtoehto Suomen maajoukkuevalmentajaksi silloin Nykkyn jälkeen?
Kaaripallo
11/12/2016
Ihme lässyttämistä. Suomi on finaalissa ja sillä selvä.. Ja tota Kohosta ja Tiitua ei kannata liikaa morkata, eivät pelanneet esim. Sveitsiä vastaan kuin minuutin eikä huomenna varmaan sitäkään.. Ei se Kettunen tyhmä ole ja luulen, että kolmosessa on niitä perään kuulutettuja jalkoja hämmentämässä ;)
Poro
11/12/2016
Olen eri mieltä Moilasesta. Kärkikarvaajana ja maalineduspelaajana mennyt ihan ok. Ei mikään snaipperi, mutta kolmoskentässä täyttänyt paikkansa. Kailialta ja Kukkikselta olen tosiaan odottanut vähän enemmän, mutta kuten itsekin sanoivat vitsillä, että "Kotilaiselle pallo ja sitten katotaan kummassa päässä helähtää" tjsp... Siltä se on valitettavasti pahimmillaan näyttänytkin.

Manninen on uhrattu väärään laitaan ja väärään kenttään. Kohosen maalisyötöt ja pelityyli on aina vaatinut onnistuakseen jonkun rightin (Öhman, Tiitu, Riitesuo, Karppanen jamitänäitänytoli), ja nyt Manninen on ollut siinä vääränkätisenä. Jamilla olis ollu annettavaa omalla paikallaan pallolliseen peliinkin ja pelaskin esiturnauksissa aika hyvin varsinkin kovia maita vastaan. No nyt mennään näillä ja valitetaan. :)

Sitäkään en ymmärrä, että kun Tiitu on tällä kaudella Eräviikkareissa pelannut ainakin yyveetä Kukkolan ja Kailialan kanssa, että miksi pitää Väänänen väkisin ykkösen takana. Onhan Tatu parhaimmillaan maaginen (välierässäkin pelasi parhaan pelinsä), mutta jospa Tiitu meniskin siinä. Väänänen toisi kolmoseen tarvittavaa juonikkuutta. Samalla tietysti Kohonen olisi vaihdettu Pylsyyn.

Toivon Suomen voittoa. En usko siihen. Uskon, että hopea palauttaa Suomen kahden vuoden päästä kultakantaan uuden valmentajan kera.
Osku
11/12/2016
Kiva että Kaaripallo on noin "positiivinen". Huomenna sitten nähdään kuinka tyhmä Kettunen on, tai kuinka tyhmiä me hänen arvostelijamme olemme. Otan mielelläni täydellisen idiootin viitan itselleni (tai se tais ollakin jo varattu mulle).
Maju
11/12/2016
Classicin viisikko on ainut jonka varaan voi laskea Ruotsia vastaan. Kukkolan viisikon ongelma on puolustaminen ja varsiinkin kun pelataan maailman parhainpia vastaa niin pelkään pahinta.
Kaaripallo
11/12/2016
Mä nyt yritin olla "positiivinen", kun en jaksaisi aina dumata Suomea ennenkuin peli on pelattu tai edes tiedetään ketä pelaa. Sitten jos tulee turpaan pitää katsoa missä meni pieleen, mutta sori Oskulle jos meni tunteisiin, ei ollut tarkoitus :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.