Maajoukkueet

Salo kaipaa Suomelta unelmafinaaliin lisää rohkeutta pallon kanssa: ”Meni vähän seisoskeluksi”

10.12.
2016
2 Kommenttia
3
Maajoukkueet
Nico Salo oli erinomaisella pelipäällä välierässä. Kuva: IFF

Nico Salo oli erinomaisella pelipäällä välierässä. Kuva: IFF

Yksi Suomen onnistujista voitollisessa Tshekki-välierässä oli ”Classic-viisikon” sentteri Nico Salo. Salo peräänkuuluttaa joukkueeltaan rohkeutta sunnuntain finaaliin.

Salon mukaan Suomi ei voi luovuttaa palloa huomenna vastustajalle nähdyllä tavalla.

– Pallon kanssa pitää olla rohkeampi, ja aina kun hyökkäsimme rohkeammin, löytyi reilusti tilaa. Nyt se meni vähän seisoskeluksi, mutta varmasti se oli yleisölle viihdyttävä peli. Ruotsilla on aivan erilainen arsenaali vastassa kuin Tshekillä, ja palloa ei saa luovuttaa heille noin helposti, Salo tuumi.

Tshekin pallollinen pelaaminen ei tuottanut Suomelle suuria ongelmia, ja joukkue puolusti tiiviisti. Maalinsa teki hyökkäyspään pallonriistoista.

– Tiesimme, ettei meillä ole hätää, jos Tshekki yrittää omasta päästä hyökätä. Heillä ei niin paljoa hyökkäystaitoja kuitenkaan ole. Annoimme pallon heille vähän liian helposti varmasti osittain nimenomaan sen takia, etteivät he ole pallon kanssa kovin kummoisia, Salo näki.

Johtoasemassa tietynlaisen passivoitumisen lisäksi ongelmaksi muodostui tehottomuus maalipaikoissa, joista Suomi olisi voinut naulata pelin lopullisesti kotiin jo aiemmin. Salollakin oli hyvä paikka tehdä 4-2 kymmenen minuuttia ennen loppua.

– Joo, olihan siinä tosiaan itselläkin paikka. Nuo pitäisi käyttää, koska muuten voi käydä niin, että vastustaja sitten tekee.

Salon tamperelaisista seurakavereista muodostettu kakkosviisikko teki kolme maalia pelaten välierässä turnauksen parhaan pelinsä, ja samalta se tuntui Salosta kaukalossakin.

– Tosi tasapainoinen esitys oli, eikä omiin tullut juuri paikkoja. Saimme luotua maalipaikkoja ja pidempiä hyökkäysmyllyjäkin toiseen päähän, mutta vielä rohkeammin mekin pystymme pelaamaan ja parantamaan tästä, turnauksessa toistaiseksi tehot 2+2 kerännyt ja Sami Johanssonin avausmaalin tänään oivallisesti alustanut Salo muistutti.

Suomen kärkipelaajiin kuuluva 22-vuotias monipuolisuusihme on tiettävästi sairastellut viikolla, mutta kuten asiaan kuuluu tässä kohtaa sanoa, kunto on oikein hyvä.

– Totta kai, näissä peleissä ollaan aina iskussa, Salo virnisti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Osku
10/12/2016
Salokin oli turnauksen alussa vähän unessa, mutta onneksi nyt kun oikeat pelit alkaa, mieskin on hereillä. Ehdottomasti Suomen paras pelaaja kokonaisuuden kannalta.
#51
10/12/2016
Kotilainen ja Salo tähdistökentälliseen!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.