Sarjanousijan hyvälle vireelle jatkoa – toinen perättäinen liigavoitto irtosi Espoosta

Steelers voitti kauden ensimmäisestä 11 sarjaottelusta ainoastaan yhden, mutta nappasi nyt kaksi perättäistä voittoa ennen joulutaukoa. Kuva: Juhani Järvenpää

Steelers voitti kauden ensimmäisestä 11 sarjaottelusta ainoastaan yhden, mutta nappasi nyt kaksi perättäistä voittoa ennen joulutaukoa. Kuva: Juhani Järvenpää
Steelers voitti kauden ensimmäisestä 11 sarjaottelusta ainoastaan yhden, mutta nappasi nyt kaksi perättäistä voittoa ennen joulutaukoa. Kuva: Juhani Järvenpää

Salibandyliiga lähti joulutauolle pienellä yllätyksellä, kun nousija Steelers kaatoi vieraissa Westend Indiansin 5-4. Steelers on sarjataulukossa karsijan paikalla ja Indians pudotuspeliviivan aurinkoisella puolella.

Joukkueet lähtivät kolmanteen erään tasalukemista 3-3 ehdittyään kumpikin johtaa peliä vuorollaan. Päätösjakson alussa Teemu Metsälä laukoi hämeenlinnalaiset johtoon, ja erän puolivälissä Samuli Grönfors iski eron jo kahteen maaliin. Indiansin Heikki Iiskola kavensi vielä ilman maalivahtia, mutta tasoitukseen eivät kelloon jääneet neljä sekuntia enää riittäneet.

Hyökkääjä Nico Jonaeson oli maalillaan ja kahdella maalisyötöllään ottelun tehomies. Teemu Metsälä laukoi Steelersin maaleista kaksi ja Iiro Nurminen syötti yhtä monta. Indiansin Valtteri Kainulaisen illan tehot olivat 1+1.

Steelersin maalivahti Tomi Aaltonen torjui Otahallissa 25 laukausta kun Indiansin Mikko Kirvesniemen tarvitsi puuttua peliin vain kuusi kertaa. Kirvesniemi peitti kuitenkin toisessa erässä kaksi vastustajan rangaistuslaukausta.

Salibandyliiga jatkuu 29. joulukuuta ottelulla TPS – Happee.

Teksti: Salibandyliiton tiedote

27 comments

  1. indiansille kuudes peräkkäinen tappio, viimeisestä yhdeksästä pelistä yksi voitto. bussi rikki. viimeisessä kahdeksassa pelissä aina 3 tai neljä maalia tehtynä, ei oikein riitä.

  2. Ketkä ottaa miinuksia? Ketkä pelaa? Plus miinuksia katsomalla näkee missä mennään.
    Alun huuma lienee sekoittanut valmennuksen pakan?
    Kaikki munat samaan koriin viiden pelin jälkeen mitä tulee peluuttamiseen.

  3. Indiansilla on tässä menossa paria päivää vaille kolmen kuukauden putki, jonka aikana joukkue ei ole kertaakaan onnistunut tekemään pelissä viittä maalia.

    Missäs ovat nyt ne huutelijat, joiden mukaan Heimo on aivan jumalattoman kova jengi eikä alkukauden viiden voiton putki todellakaan ollut mikään suonenveto?

  4. Kolmasosakauden, eli yhdeksän ottelun, kuntopuntarissa Indians on viimeisenä.

  5. Heh heti yks nenilleen saanut huutelija loukkaantui kun Arto vei tän satanolla. Indias on todellakin ollut pettymys sen jälkeen mitä alussa näytti. Taisi vaan yllättää alussa tjn..

  6. Oilerssillaki on kokonaista 4 pistettä enemmän vaikka on artsin mukaan täynnä maajoukkuemiehiä 🙂

  7. On se Suomi kova ku otti maailmanmestaruuden ilman parhaita pelaajia eli espoolaisia

  8. yököttää katsoa indianssin valmennuksen epäpätevyyttä. on hävitty 6 ottelua putkeen ja minkään näköistä muutosta ei ole havaittavavissa. muutenkin ihmetyttää se että eräviikinki häviön jälkeen valmennys ei reagoinut vaan he ovat jatkaneet samalla taktiikalla. Jos häviät steelersille kotikentällä on aika muutoksiin. KORHONEN ULOS

  9. Eihän niillä oo esim.Oilerssin kanssa muuta eroo ku yksi hikinen keskenäinen peli.jos indians ois voittanu sen,niin olisivat tasapisteissä.

  10. Oilerssin valmennuksen pätevyys?Arton maajoukkuemiehiä täynnä eikä ton paremmin mene.maalisuhdekkin pakkasella.Kyl vähän paremmin pitäis pelata ku henkseleitä paukauttelee täällä

  11. Indians hallitsi ekaa erää, mutta ei saanut tapettua peliä. Toisessa erässä aktiivinen karvauspeli löi ilmeisesti Heimon jalat tukkoon, koska kolmannessa erässä Inkkarit oli ihan vastaanottavana osapuolena. Steelersille pointsit fiksusta pelaamisesta johtoasemassa, onnistuivat tuhlaamaan minuutin kellosta Indiansin saatua jäähyn.

    Ei Inkkarien pelitavassa sikäli ollut vikaa, se on vaan skoutattu etukäteen ja vastustaja voi tehdä sen suorittamisesta hankalaa.

  12. Millä tavalla Oilers tähän keskusteluun ylipäätään liittyy? Voi tulla isona yllätyksenä monelle, mutta ei Indiansin otteet ole millään tavalla mihinkään suuntaan riippuvaisia Oilersista, eikä päinvastoin. Paitsi tietenkin keskinäisessä pelissä.

  13. on artsi vaan sillee et niin se metsä vastaa mitä sinne huutelee.Keskity sinä vaan siihen omaan maajoukkuejengi oilerssiin.Ei niillä mee sen paremmin.esim.muistaakseni pataan salbalta ja hikinen maalin voitto divari-m-teamistä.playoff-paikassa on molemmilla espoolaisilla vielä tekemistä.

  14. Arto vienyt indiaskeskutelua sata nolla näissä. Mitä matsiin tulee niin jonaensson taas pelipäällä kun steelers voittaa. Yksi sarjan taitavimpia pelaajia ja mausteena vielä toi luonne niin ehdoton valopilkku koko sarjassa 😀

  15. Steelers-Spv 8-5.Steelers-Indians 5-4.Eli paljonko artsi oilers kepittää Spvn?ku ne hävis noin selvästi Steelerssille.Pitäis olla levänneille majumiehille ihan suupala.:-)

  16. Toisaalta kai se kertoo joukkueiden kiinnostavuudesta jotain, jos puolet Indians-Steelers ketjun viesteistä käsittelee Oilersia.

  17. Arton matematiikkaosaaminen ylittää selkeästi urheiluymmärryksen.

  18. Ei tässä Arto ole kysymys Oilersista vaan sun sokeasta fanituksesta Oilersia kohtaan ja silmiinpistävästä vihasta Indiansia kohtaan. Sä teet Arto itsestäsi pellen tolla inkkari vihalla. Silloin kun sä olit avoin kaikille, fanitit Oilersia ja analysoit ja tilastoit puolueettomasti, jengi diggas susta. Nyt sulle vaan nauretaan.

  19. Arto ollut tällä kertaa oikeassa ja muut alakavat aukoa päätä nimimerkin taka. Arto ei vissiin ole ketään nimimerkkiä vastaan hyökännyt. Keskustelkaa asiasta älkääkä keskittykö yksilöön. Hienoahan se vaan on, jos saadaan lajiin innokkaita faneja.

  20. No mutta espoossahan on vain yksi oikea salibandyseura ja se ei ole tämä hajuton ja väritön heimo 🙂

  21. No koitetaampa Heikin epäsuorasta toiveesta uudelleen: Indiansin sijoitus kuntopuntarissa on komeasti 15 parhaan joukossa. Myös joukkueen erittäin tasainen pistesaalis ottelusta toiseen kertoo suoritustason varmuudesta.

    Kuulostaako nyt paremmalta?

  22. Ei ole inkkarit kanootissa eikä muumit laaksossa. Onnex Jorvissa myös yöpäivystys.

  23. Kyllä Arto vie tätä keskustelua aivan suvereenisti. Joillakin inkkareiden faneilla on selvästi mennyt tunteisiin kun joku latoo tilastoja poytään.