Maajoukkueet

Suomalaishyökkääjä juhli maalia lentokonetuuletuksella: ”Viimeksi vedin sammakkotuuletuksen”

04.12.
2016
0 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Miko Kailiala tuuletti näyttävästi osumaansa Sveitsiä vastaan. Kuva: IFF

Miko Kailiala tuuletti näyttävästi osumaansa Sveitsiä vastaan. Kuva: IFF

Suomi ja Sveitsi kohtasivat sunnuntaina salibandyn MM-kisojen lohkovaiheen toisessa ottelussa Latvian Riiassa. Suomi nappasi turnauksen toisen voittonsa Sveitsin kustannuksella maalein 6-4 (4-1,0-2,2-1), ja varmisti lohkovoiton.

Ottelu oli jännittävä viimeiselle kympille saakka. Miko Kailialan iskemä hieman yllättävä 5-4-maali ajassa 50.15 jäi tiukan pelin ratkaisevaksi osumaksi.

– Oli kyllä aika räkäinen maali, mutta kaikki lasketaan. Tehtiin itse pelistä vähän vaikea tänään. Se on pallopelien lainalaisuuksia, että jos istut kahdeksan minuuttia erästä jäähyllä, niin puolet äijistä ei pelaa ollenkaan, ja loput on sitten ihan hapoilla. Se on aika hankalaa lähteä siitä enää vääntämään, mutta selvittiin kuitenkin. Todella tärkeä voitto tähän väliin, Kailiala kertoi Pääkallo.fi:lle taistelun tauottua.

Juhlistit maalia lentokonetuuletuksella. Mistä siinä oli kysymys?

– Jos joukkueella menee huonosti jossain kohtaa ottelua, ja tarvitaan sytytystä varsinkin maalien jälkeen, niin näitä on nähty. Tänään tämmöinen. Viimeksi Sveitsiä vastaan opiskelijoiden MM-kisoissa vedin sammakkotuuletuksen samassa tilanteessa, Kailiala valotti.

Ottelu oli suomalaisittain pääosin hyvin nihkeä. Ensimmäinen erä meni hurjan osumaprosentin myötä Suomen nimiin maalein 4-1, mutta joukkue menetti otteen toisessa erässä. Viimeiset kaksi erää olivat vaikeita sinivalkoisille, ja Sveitsi sai pitää ajoittain palloa melko vapaastikin.

– Päästiin ehkä liian helposti johtoon alussa. Aloitettiin tosi hyvin, ja laukaukset upposivat vielä verkkoon. Kaverin veskarille ei ihan hirveän montaa torjuntaa kertynyt. Jäähyistä olisin jättänyt ehkä muutaman viheltämättä, mutta ei voi mitään. Vastustajalla oli kyllä ihan hyvä ylivoima, ja siinä rupesi olemaan jo hiukan puuroakin jaloissa kyykkimisen johdosta. Ei mitään kaverilta pois, mutta kyllä tämä meidän näpeissä oli, ja itse koitettiin vähän härsiä sitä voittoa, Kailiala paalutti.

Sveitsin neljästä maalista kolme syntyi ylivoimalla. Suomi keräsi ottelussa kaikkiaan 15 jäähyminuuttia, ja varsinkin toisessa erässä suomalaisilla oli vaikeuksia pysyä poissa jäähyaitiosta. Kailiala ei halunnut ruotia tuomarilinjaa erityisen syvällisesti.

– Se on mitä on. Niin kuin jo sanoin, niin muutamasta tilanteesta olisin jättänyt jäähyn viheltämättä. Välillä tulee ja välillä ei, ja linja tuntuu vähän vaihtelevan. Eri joukkueet pelaa eri tavoin, ja eri tuomarit viheltää eri tavoin. Ei siinä sen kummempaa, Kailiala pohti.

Kailiala muodostaa kisoissa Suomen ykköshyökkäyskentän yhdessä Jani Kukkolan ja Peter Kotilaisen kanssa. Ketju iski Sveitsiä vastaan kolme maalia, ja onnistumisia tuli myös Saksaa vastaan. Alunperin Kotilaisen paikalle oli kaavailtu Lauri Kapasta, mutta paha polvivamma esti kokeneen laiturin kisamatkan.

Kailialan mukaan Kotilainen on sopeutunut tontille hyvin. Samalla EräViikinki-hyökkääjä kuittaili MM-turnauksen ensikertalaiselle Saksa-ottelun jälkeisistä kommenteista.

– Nyt pääsen sanomaan. Hyvä, että kysyit. ”Peten” kanssa on kiva pelata, ja eilen oli tosi kiva pelata. Tänään taasen vähemmän kivaa, kun kymmenen sekunnin välein piti juosta omiin. Terveisiä sinne vaan, kun viime pelin jälkeen tuli meikäläiselle terveisiä.

– Ei siinä mitään, hyvä pelaajahan Peter on siinä ollut. Loppupeleissä vähän samanlainen kuin Kapanen. Menee suoraviivaisemmin maalia päin, mutta ominaisuuksiltaan melko samanlainen. On sopinut hyvin tuohon meidän ketjuun, Kailiala veisteli Riga Arenan haastattelualueella.

Suomi on varma lohkovoittaja, ja joukkue pystyy lähtemään maanantaiseen Viro-otteluun melko paineettomassa tilassa. Maanantain jälkeen sinivalkoisten seuraava peli nähdään vasta perjantaina puolivälierien muodossa.

– Huomenna Viro vastassa, ja se ottelu pitää hoitaa kunnialla alta pois. Sitten on kolme välipäivää, ja lähdetään katsomaan mikä joukkue tulee vastaan. Latvialla oli lauantaina aika siistin näköinen ottelu Ruotsia vastaan, eli katsotaan jos he sattuisivat tulemaan vastaan puolivälierissä, Kailiala päätti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.