Maajoukkueet

Suomalaisvahdille nollapeli ja parhaan pelaajan palkinto MM-debyytissä

09.12.
2016
0 Kommenttia
0
Maajoukkueet
jape32

Jarno Ihmeen MM-debyytti ei olisi juuri paremmin voinut sujua. Kuva: Mika Hilska.

Jarno Ihme debytoi tänään MM-tasolla Suomen salibandymaajoukkueen tolppien välissä. Pääkallo.fi jututti maalivahtia pelin jälkeen Riga Arenan pressikäytävällä.

Ihme pelasi heti ensimmäisessä MM-kamppailussaan nollapelin ja pokkasi parhaan pelaajan palkinnon ottelun jälkiseremonioissa. Miehen olemuksesta pelin jälkeen pystyi aistia kauas, että peli meni hänen omasta mielestäänkin hyvin.

– Fiilikset ovat totta kai tosi hyvät. Pelin avauserässä näki, että meidän jalat olivat jääneet hotellille parin päivän pelitauon myötä. Toiseen erään petrattiin ja hoidettiin homma kotiin. Aina on mukava voittaa ja onhan se kivaa, kun ei yhtään palloa mene taakse, Ihme jutteli leveä virne naamallaan.

Vaikka laukauksia kohti maalia tuli vain kymmenen, suomalaisvahti koki, että pelissä ei ollut vaikea pysyä lämpimänä.

– Itse asiassa ihan hyvin pysyin mukana. Kyllä se pallo siinä meidänkin maalin lähettyvillä sen verran pyöri. Pitää myös muistaa se, että minulla ei tosiaan näitä pelejä vielä ole, niin jaksoi kyllä keskittyä ihan koko 60 minuuttia, Ihme totesi.

Ihmeen odotettiin pelaavan jo alkusarjan viimeisessä pelissä maanantaina Viroa vastaan, mutta hän joutui missaamaan ottelun sairastelun vuoksi.

– Nyt olen ihan täysin terve. Kuumetta minulla oli ja tyhjensin koko paketin tuossa muutamia päiviä sitten.

Suomen muut pelit torjunut Eero Kosonenkin on viikon aikana ollut toipilaana, mutta veskarikaksikko on nyt kumpikin täydessä terässä.

– Kyllä me taidetaan olla ihan kunnossa kumpikin, Ihme sanoi hymyillen.

jape2

Kuva: Mika Hilska.

Ihme on ollut Suomen parhaita maalivahteja jo pitkään ja tililtä löytyy myös nuorten MM-kulta vuodelta 2003. Miesten tasolla tämä MM-lopputurnaus on hänelle kuitenkin vasta ensimmäinen. SPV:ssä pitkään pelanneen ja ruotsalaista Siriusta nykyään edustavan torjujan mukaan kansainväliset pelit eroavat luonteeltaan sarjaotteluista.

– Kyllähän nämä kansainväliset matsit ihan erilaisia ovat kuin Suomen tai Ruotsin liigan pelit. Täällä meillä on usein pallonhallinta, kuten tänäänkin. Kun vertaa vaikka Siriukseen, niin kuteja tulee siellä paljon enemmän, koska emme ole niin paljoa pallossa. Tänään toki näkyi joukkueiden välinen tasoero niin kuin sen pitikin näkyä. Oli ihan hyvä pöllytys, oululaislähtöinen veräjänvartija analysoi.

Huomenna Suomella on edessään aivan erilainen haaste, kun vastaan astelee Viron puolivälierässä löylyttänyt Tshekki. Maalivahtipeluutuksesta Ihme ei ole tietoinen, eikä sitä sen kummemmin kommentoikaan.

– Välierässä vastaan tulee suoraviivainen ja kovaa pelaava Tshekki, jossa on taitavia yksilöitä. Paljon parempaan pitää joukkueena pystyä kuin tänään. Vielä ei ole sanottu kumpi maalivahdeista huomenna pelaa. Katsellaan rauhassa. Kyllä siitä aikaisemmin on puhuttu, että kumpikin veskari tietää kyllä missä mennään, Ihme sanoi ennen siirtymistään kisajärjestäjän videohaastatteluun.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.