Maajoukkueet

Suomen tolppien väliin palannut Kosonen: ”Haastavia maaleja veskarille”

10.12.
2016
0 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Eero Kosonen kertoi Pääkallo.fi:lle, että maalilla alkoi tulla kuuma vasta Suomen päästyä johtoasemaan. Kuva: Ilkka Kittilä

Eero Kosonen kertoi Pääkallo.fi:lle, että maalilla alkoi tulla kuuma vasta Suomen päästyä johtoasemaan. Kuva: Ilkka Kittilä

Maalivahti Eero Kosonen venyi tolppien välissä 12 torjuntaan, kun Suomi nujersi Tshekin loppuhetkien maalilla MM-kisojen välierässä. Kososen mukaan Suomi pystyi pelaamaan ehjän ottelun, ja joukkue on pienten viilauksien myötä valmis sunnuntain finaalikoitokseen.

Suomen maalivahtitilanne on elänyt MM-turnauksen aikana. Varamaalivahti Pyry Luukkonen lennätettiin jo varmuuden vuoksi Riikaan, kun sekä Kosonen että Jarno Ihme ovat olleet kisojen aikana flunssassa.

Maajoukkueen ykköstorjuja kuitenkin palasi tolppien väliin Tshekkiä vastaan ja kertoi olevansa täydessä kunnossa. Tuttuun tapaan rauhallisesti jutustellut Kosonen oli tyytyväinen omiensa esitykseen.

Toisen erän käynnistyttyä Tshekki alkoi saada yhä enemmän tilanteita suomalaisvahdin maalia kohti.

– Aikamoinen taisteluhan se oli. Pelasimme aika ehjän 60-minuuttisen. Tuli pari virhettä, joista kaveri pääsi iskemään maalinsa, Kosonen tuumi Pääkallo.fi:lle ja jatkoi.

– Ensimmäinen erä oli ehkä vähän kyttäilyä vielä. Äijät kyllä peittivät tosi hyvin vetoja siinä. Tilanne vähän muuttui kun Tshekki oli takaa-ajoasemassa, ja maalilla alkoi tulla vähän kuuma.

Tshekki hyödynsi Suomen virheet ja pallonmenetykset tehokkaasti, kun kaikki kolme maalia syntyivät maalin takaa lähteneistä tilanteista.

Maalivahdin kannalta maalit olivat hankalia.

– Ne maalitilanteet tapahtuivat äkkiä. Meillä oli pallo ensiksi, ja sitten tuleekin takaa yhtäkkiä maali. On se vähän haastavaa veskarille, Suomen viimeisenä lukkona torjunut Kosonen kuvaili.

Jäljellä on yksi ottelu, jossa Suomea vastaan asettuu hallitseva maailmanmestari Ruotsi. Länsinaapureiden maalia vartioi Eero Kososelle tuttu kollega Ruotsin liigasta, Falun-maalivahti Johan Rehn. Kosonen ei kuitenkaan halunnut spekuloida vastapuolen maalivahdin heikkouksilla.

– Keskityn mieluummin omiin juttuihin. Kyllä meidän taustahenkilöt varmasti kertovat pelaajille, minne kannattaa palloa ampua, hän naurahti.

– Pelasimme tänään jo hyvän, ehjän pelin. Finaali on ihan voitettavissa – ihan itsestä kiinni, minkälaisen esityksen teemme. Huilataan nyt tämä ilta ensiksi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.