Maajoukkueet

Sveitsiläislegendasta kaikkien aikojen MM-pistekuningas – ”Jo ennen kisoja sain viestejä asian tiimoilta”

10.12.
2016
0 Kommenttia
0
Maajoukkueet
Suojalasit päässään pelaava Matthias Hofbauer pelasi tänään merkittävän ottelun. Kuva: IFF.

Suojalasit päässään pelaava Matthias Hofbauer rikkoi puolivälierissä MM-kisojen piste-ennätyksen. Kuva: IFF.

Sveitsi voitti Norjan salibandyn MM-kilpailujen puolivälierissä lukemin 7-2. Matthias Hofbauerista tuli ottelussa kautta aikain eniten MM-pisteitä tehnyt pelaaja. Pääkallo.fi kyseli 35-vuotiaan veteraanin fiiliksiä saavutuksen suhteen pelin jälkeen.

Hofbauer teki Sveitsin avausmaalin ajassa 10:58 ja syötti Manuel Engelin 4-0 -osuman digitaalien näyttäessä 37:45. Näin Hofbauerilla on kasassa 49 MM-kisaottelussa kerätyt 47+42=89 tehopistettä. Lopputurnaus oli sveitsiläiselle yhdeksäs. Hän ohitti norjalaislegenda Willy Fauskangerin, joka keräsi MM-urallaan 54 ottelussa ja 10 kisoissa tehot 58+30=88.

– Aika siisti fiilis kyllä. Jo ennen kisoja sain viestejä asian tiimoilta ja sitä alkoi totta kai hieman ajatella enemmän. Viime päivinä aihe nousi esille, kun minulle merkattiin Suomea vastaan pisteitä, joita en oikeasti tehnyt. Nyt olen onnellinen, että onnistuin ne vihdoin tekemään ja aihe on poissa päiväjärjestyksestä, Hofbauer totesi.

Rauhallinen herrasmies muistutti myös, että pisteet eivät ole hänelle tärkein asia.

– Sanoin ystävilleni jo ennen kisoja, että elämä olisi jatkunut, vaikka en olisi ennätykseen yltänytkään. Kun on ollut näin pitkään mukana kansainvälisillä kentillä, ei voi kuitenkaan vähätellä, etteikö tämä kunnia merkitsisi minulle paljon. Se kertoo, että olen pelannut hyvin, Hofbauer sanoi tyynesti.

Kuten yksi kaikkien aikojen salibandypelaajista asian itse totesi, väärin merkatut pisteet aiheuttivat viikolla hämmennystä. Moni pelaaja olisi varmasti ollut hiljaa ja ottanut annetut tehot vastaan, mutta ei Hofbauer.

– Vihaan ”huutopisteitä” ja sitä, kun tilastoja ei korjata, etenkin MM-kisoissa. Nytkin pisteet eivät selvästi olleet minun suorituksiani, joten niiden pitää kuulua niille, jotka ne oikeasti tekivät. Monet myös seuraavat vain tilastoja, mistä en myöskään niin hirveästi pidä, joten mielestäni oli tärkeää korjata asia.

Sveitsi on vakuuttanut kisoissa huomattavasti enemmän kuin Göteborgissa kaksi vuotta sitten. Hofbauerin mukaan ainakin yksi asia pitää korjata huomiseen välierään.

– Mielestäni turnauksessamme on ollut ylä- ja alamäkiä. Suomea vastaan oli alkusarjassa huono alku, kuten tänäänkin Norjaa vastaan. Huomenna ei voi kestää näin kauaa päästä peliin kunnolla sisään. Pitää muistaa, että pelit eivät ole olleet helppoja Saksaa ja Viroakaan vastaan, mutta niistä suoriuduimme hyvin, Hofbauer analysoi pyyhkien hikipisaroita kasvoiltaan.

Huomenna edessä on välieräottelussa hallitseva maailmanmestari Ruotsi. Viime kisoissa samassa vaiheessa sinikeltaiset kävelivät alppimaan yli hurjin 10-1 -numeroin. Nyt Sveitsillä on paremmat saumat haastaa Ruotsi finaalipaikan suhteen.

– Kyllä mahdollisuutemme ovat nyt paremmat. Meillä oli silloin täysin eri joukkue, vähän loukkaantumisia ja paljon vanhempia pelaajia. Nyt meillä on tuoreita, nuoria pelaajia, jotka ovat maamme tulevaisuuden tähtiä. Valmentajallamme on todella hyviä ideoita pallolliseen peliin ja olemme valmistautuneet hyvin. Pallon kanssa pitää pelata huippuottelu, jotta voimme voittaa.

Tuoreella ennätysmiehellä alkaa olla ikää mittarissa sen verran, että on ajankohtaista kysyä nähdäänkö häntä enää maajoukkuepaidassa ja sitä kautta kenties seuraavissa kisoissa, jotka olisivat miehen uran kymmenennet.

– Siihen on hyvin pieni mahdollisuus. Olen aina ennen ajatellut uraani pitkällä tähtäimellä, mutta viime vuodet olen pelannut vuosi kerrallaan. En pidä kovinkaan todennäköisenä, että olen mukana enää seuraavissa kisoissa, Hofbauer totesi maltillisesti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.