Maajoukkueet

Synnytyksen jälkeen kolmella lennolla MM-puolivälieriin: ”Tällä kertaa tuli poika”

09.12.
2016
0 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Norjalaistähti Ketil Kronberg (nro. 5) saapui MM-turnaukseen sangen erikoisella tavalla. Kuva: IFF

Norjalaistähti Ketil Kronberg (nro. 5) saapui MM-turnaukseen sangen erikoisella tavalla. Kuva: IFF

Norja ja Sveitsi väänsivät perjantaina salibandyn MM-kisojen välieräpaikasta Latvian Riiassa. Sveitsi oli pelissä vahvempi ja eteni välieriin 7-2-voiton turvin.

Norja sai otteluun tärkeän vahvistuksen, kun maan salibandyikoni Ketil Kronberg, 36, nähtiin ensi kertaa tämän vuoden MM-kaukalossa. Taiturin mukaan Norjan kiri kuivui kokoon toisessa erässä, kun vuonomaa ei onnistunut iskemään maalia kahden miehen ylivoimalla.

– Se oli tiukka ottelu siihen asti, kunnes missasimme mahdollisuutemme 5-3-ylivoimalla. Sen jälkeen vastustaja iski 3-0-maalin ja se ratkaisi ottelun, Kronberg arvioi Pääkallo.fi:lle Riika-areenan pressikäytävällä.

Kronberg missasi Norjan aikaisemmat ottelut siksi, että hänen vaimonsa oli viimeisillään raskaana, ja pelaaja halusi olla mukana synnytyksessä. Laskettu aika oli alunperin 20.11, mutta synnytys ei käynnistynyt ennen 3.12. alkaneita MM-kisoja.

Lopulta norjalaistähti laskeutui Latvian kamaralle perjantaina klo 13.43, eli alle 2,5 tuntia ennen ottelun alkua. Pelivauhtiin sopeutuminen teki tiukkaa.

– Se oli erittäin vaikeaa. Itse asiassa paljon vaikeampaa kuin kuvittelinkaan. Lensin kolmella eri lennolla ja hyppäsin kentälle. Ajoitus ei ollut hyvä, mutta yritin parhaani, Kronberg kertoi.

Tuliko tyttö vai poika?

– Tällä kertaa tuli poika.

Norja ei ole yltänyt mitaleille sitten vuoden 1996 MM-kisojen jälkeen, jolloin joukkue ylsi pronssille. Sittemmin maa on tehnyt tasaisen tarkkaa työtä sijoittumalla sijoille 5-7 kaikissa kisoissa. Kronbergin mukaan matkaa kärkinelikkoon on vielä.

– Näit sen itsekin äsken. Katsotaan turnauksen jälkeen, josko olisimme lopulta viidensiä. Olemme viidenneksi tai kuudenneksi parhaita, ja niin on ollut jo ainakin kymmenisen vuotta. On selvää, että olemme kärkimaita jäljessä. Meidän täytyy vain tehdä kovemmin töitä. Tässä turnauksessa meillä on pelannut hyviä uusia nuoria, joten tilanne on ihan hyvä, Kronberg analysoi.

Ruotsin Superliigan Dalenia edustava hyökkääjä on vääntänyt mittavan uran myös kansainvälisillä kentillä, ja MM-turnaus on hänelle jo peliuran yhdeksäs. Maaotteluita on kertynyt kaikkiaan 88 ja niissä on kertynyt tehopisteitä kaikkiaan 69+81=150.

Jatkuuko kansainvälinen ura vielä MM-kisojen jälkeen?

– En aio jatkaa. Tämä on viimeinen MM-turnaukseni, Kronberg naurahti.

Norjan supertähden MM-kisat vaakalaudalla – ”En lähde matkaan ennen lapseni syntymistä”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.