Maajoukkueet

Tähdistöpuolustaja Savonen hehkutti viisikkonsa peliä: ”Meille ei tehty yhtään maalia kisoissa”

12.12.
2016
11 Kommenttia
8
Maajoukkueet
Krister Savonen (vas.) loisti uransa ensimmäisissä MM-kisoissa – se toi paikan tähdistökenttään. Kuva: perwiklund.se

Krister Savonen (vas.) loisti uransa ensimmäisissä MM-kisoissa – se toi paikan tähdistökenttään. Kuva: perwiklund.se

Suomen puolustaja Krister Savonen teki näyttävän esiinmarssin MM-kentille uransa ensimmäisissä kisoissa. Pallollisilla taidoilla häikäisevä Savonen pääsi sunnuntaina juhlimaan maailmanmestaruutta, ja lisäksi hänet valittiin turnauksen tähdistökentälliseen.

22-vuotias tamperelainen asteli mediakäytävälle leveä virne naamallaan ja kuvaili Pääkallo.fi:lle tunteitaan hieman jopa hämmentyneen oloisena.

– Nyt on iloinen mieli, mutta ei tätä vielä oikein ole kerennyt ymmärtää, mitä tuossa äsken tuli tehtyä, Savonen hämmästeli.

Vaikka Suomen kokoonpano muuttui otteluissa aina hiukan, pääsi Savonen pelaamaan lähes jokaisen erän tuttujen pelimiesten kanssa. Hän muodosti Suomen niin kutsutun Family-viisikon, jossa olivat hänen lisäkseen Tampereen Classicia edustavat Janne Lamminen, Nico Salo, Sami Johansson ja Eemeli Salin.

Vaikka ketju ei ollut Suomen tehokkaimpia hyökkäyspäähän, se onnistui tempussa, joka on hyvin harvinainen kansainvälisillä kentillä.

– Alkusarjassa emme tehneet kovin hirveästi maaleja. Puolustuspäässä sitten taas onnistuimme, koska meidän kentälle ei tehty yhtään maalia koko turnauksen aikana. Olen tyytyväinen meidän suoritukseen.

Henkilökohtainen tunnustus jäi vahvasti kultahuuman taakse.

– On se totta kai hienoa, jos valitaan tähdistöjoukkueeseen, mutta kyllähän tämä joukkueen voitto on paljon parempi ja tärkeämpi, huippupuolustaja vakuutti.

Ennakkosuosikkina pidetyn Ruotsin kaataminen vaati erityisesti henkistä lujuutta, ja sitä painotettiin myös pukukopissa ennen ottelua ja sen aikana. Pelillisellä puolella voiton avaimet löytyivät onnistuneesta pallollisesta pelistä.

– Olimme fiksuja pallon kanssa, ja Ruotsi ei ihan hirveästi paikkoja saanut, vaikka jatkoajalla heillä olikin pari ihan kohtuu hyvää tonttia. Lähdimme nauttimaan – tämän takia tätä lajia pelataan, että pääsee kokemaan näitä isoja pelejä. Eihän tässä auta muuta kuin nauttia, Savonen kertasi onnellisena ja poistui joukkueensa luokse jatkamaan juhlia.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Timppa
12/12/2016
Kova on äijä ja viisikko. Uskomaton homma myös pystyä pitään oma pää puhtaana koko kisojen ajan. Hattu päästä ja onnea vielä kerran mestaruudesta!
Osku the Pelle
12/12/2016
Loistava pelaaja! Siinä voi olla Suomelle johtava pallollinen puolustaja seuraavaksi ainakin kymmeneksi vuodeksi. Olen täällä jo jonkun ajan huudellut sen fyysisen puolen perään, ja nyt kun se oli kunnossa, niin Krister oli heti majussa ja vielä All-Starissakin. En tiedä nykyisestä Classic-sopimuksesta, mutta seuraava sopimus mahdollistaa varmaan täyspäiväisen keskittymisen lajiin. Toivottavasti Krister käyttää sen hyväkseen. Kannattaa alkaa opettelemaan ruotsia ja saksaa jo nyt.
Nupi
12/12/2016
Camö LESE, sen pilkun kyl olisin torjunu ;)
HM
12/12/2016
No eiköhän se Krister jo nyt keskity täyspäiväisesti salibandyyn, sillä taitaa ihan ammattilainen olla...
Junnu#8
12/12/2016
Heleppo se on nurkissa pyöriä!!! En ymmärrä tuota hehkutusta.
Wiggum
12/12/2016
Todella kova suoritus kyseiseltä kentältä. Hattu pois päästä.

Niin Kristeri ei välttämättä ole aina kentän näyttävin pelaaja, ei paljon tee mitään koko kentän sooloja, tehoile pörsseissä jne. Vaikkakin välillä aika maagisia harhautuksia nähdään.

Mutta tosiaan jos katsoo kuinka hoitaa 1vs tilanteet, tekee poikkeuksetta oikeita ratkaisuja, todella vähän virheitä, ja se pallo pysyy lavassa kiitettävällä tatsilla.

Ehkä saisi tehdä pakkina vielä enemmän nousuja. Pelasi kyllä kisat Lammisen kanssa, joka on kans nouseva pakki. Mut ei Lamminenkaan kisoissa tainnut nousta samalla tavalla mitä liigapeleissä, pelasi hillitymmin sen suhteen.
Moti
12/12/2016
Savonen, Salo, Johansson, Salin - kaverit on nuoresta iästään huolimatta voittanut viimeisen vuoden sisään käytännössä jo kaiken mahdollisen salibandyssa (sm ja mm -kulta). Pelivuosia olisi helposti vielä edessä reilusti yli 10, mutta mitä enää tavoitella kun on voittanut jo kaiken saavutettavissa olevan?
nulikka
12/12/2016
Niin Moti, sitä taidetaan kutsua voittamisen näläksi ja urheilijana kasvamiseksi. Samasta syystä Kohonen, Tiitu, Kivilehto & kumppanit jaksavat edelleen tehdä töitä.

Olen ennenkin maininnut, kuinka arvostan Kohosen asennetta. Hän ei halua lopettaa huipulla. Hän haluaa jatkaa huipulla. Toivottavasti samaa paloa löytyy myös näiltä uusilta mestareilta.
Meitsi
13/12/2016
Tää on kova suoritus. Mitenkähän tehtyjen ja päästettyjen suhde kentällisittäin meni? Omaan silmään Salo on jo parempi sentteri kuin Kukkola.
janne
13/12/2016
Yksinkertaista peliä ja jalalla nopea. Siinä se. Ei ketään muuta löytynyt all-star kenttään?
katti
13/12/2016
Kyllä on JANNE kujalla, jos et tosiaan nähnyt Savosen dominanssia puolustuksessa. Ei kaikki voi olla maalintekijöitä varsinkin kun puhutaan nimenomaan puolustajasta. Kerrankin raati näki ja ymmärsi pienistä pisteistä huolimatta pelaajan hyvyyden. Ei kai Krisua turhaan ainakin parissa pelissä ottelun parhaaksikaan valittu?

Jo EFT peleissä näki kuinka ruotsin pojat ei loppua kohden edes karvanneet ylhäältä, kun Savonen oli pallolla. Joku hyökkääjä teki itsestään pellen, kun jäi telineisiin Savosen pyörähdyksen ja noston jälkeen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.