Divarit

Tiitulle merkittävä virstanpylväs derbyvoitossa – katso sunnuntain salibandytulokset

18.12.
2016
7 Kommenttia
2
Divarit
Tero Tiitun (kesk.) liigauran pistesaldo nousi sunnuntaina 600:aan. Arkistokuva: Jari Turunen

Tero Tiitun (kesk.) liigauran pistesaldo nousi sunnuntaina 600:aan. Arkistokuva: Jari Turunen

Miesten Salibandyliiga jatkui sunnuntaina pääkaupunkiseudun paikallisottelun merkeissä. EräViikingit oli tällä kertaa espoolaista Oilersia parempi maalein 10–8. Suomen maajoukkueessa juuri maailmanmestaruuden voittanut Tero Tiitu ylsi kunnioitettavaan rajapyykkiin ottelussa.

Tero Tiitu oli yksi tehomiehistä sunnuntain viihdyttävässä paikallisväännössä. Hän saalisti ottelussa tehopisteet 1+2, ja niiden myötä Tiitulla on Salibandyliiga-urallaan kasassa 600 (354+246) tehopistettä. Kaikkien aikojen pistepörssissä hän on edelleen kuudentena.

EräViikingit repi eron parhaimmillaan jo neljään maaliin toisen erän loppupuolella, mutta Oilers hivuttautui päätöserässä yhä lähemmäs. Ilari Talvitien osumalla espoolaiset nousivat jo maalin päähän 8–7:ään.

EräViikingit käyttivät tilaisuutensa kuitenkin vain kolme sekuntia Talvitien maalin jälkeen, kun Tuomas Iiskola lisäsi helsinkiläisten johtoa. Jesperi Lindfors kavensi vielä päätösminuuteilla 10–8:aan, mutta pisteet jäivät Vantaan Energia Areenalle.

Tiitun lisäksi kolmeen tehopisteeseen ylsi EräViikinkien Kevin Söderling (2+1) ja Oilersin Perttu Pajukoski (3+0). EräViikingit johtaa liigaa kolmen pisteen erolla Classiciin.

Naisten Suomen Cupissa ratkottiin finalisteja sunnuntaina. Ensimmäinen loppuotteluun päässyt joukkue oli oululainen SS Rankat Ankat, joka kaatoi kotonaan Kastellissa SB-Pron.

Vierailijat pääsivät ottelussa kahdesti johtoon, mutta oululaiset nousivat molemmilla kerroilla tasoihin. Ottelu meni 2–2-tilanteessa jatkoajalle. Se ehti vanheta ainoastaan alle minuutin, kun Jonna Virkkunen viimeisteli SSRA:n 3–2-voittomaalin.

Kaksi maalia laukonut Virkkunen oli ottelun tehokkain SB-Pron Mirja Hietamäen (0+2) kanssa.

Sarjassaan toisena olevan SB Welhojen hankala viikonloppu sai jatkoa sunnuntaina miesten Divarissa. Kolmanneksi viimeisellä sijalla majaileva Lappeenrannan NST teki todellisen ryöstöretken Kuopioon voittamalla Welhot maalein 4–10.

NST ratkaisi ottelun vahvalla päätöserällä. Joonatan Kovasen ja Ere Latimon maalit nopeat maalit veivät vierailijat 4–6-johtoon. Loppuerän aikana NST kaunisteli vielä numeroita neljään otteeseen, eikä Welhot onnistunut kavennuksessa.

Lappeenrantalaisten Petteri Puustisen lapa oli tulikuuma sunnuntaina, sillä hyökkääjä viimeisteli tehot 5+1. Laitimo (1+3) ja Arto Vainikainen (3+1) summasivat neljä tehopistettä mieheen.

Miesten Salibandyliiga
EräViikingit-Oilers 10–8 Ottelutilastot
M-Team-OLS 2–2 Ottelutilastot

Miesten Suomen Cupin puolivälierät
SPV-Steelers 10–2 Ottelutilastot

Naisten Suomen Cupin välierät
SSRA-SB-Pro 3–2 ja. Ottelutilastot
Classic-TPS 4–5 Ottelutilastot

Miesten Divari
SB Welhot-NST 4–10 Ottelutilastot

Lue myös:
Jättiyllätys Suomen Cupissa – tappioton ennakkosuosikki tiputettiin välierässä

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Arto Kilponen
18/12/2016
Minusta on todella hienoa, miten salibandy on saavuttanut jalansijaa ja muiden arvostusta Suomessa. EräViikingit - Oilers pelissä kolme parasta pelaajaa palkitsi Veikkausliiga. Hieno ele suomalaiselta jalkapallolta, toivottavasti vastaavaa saadaan lisää.
Diipadaapa
18/12/2016
En ymmärrä, millä tavalla tämä on jokin ele Veikkausliigalta? Tietämättä mitä he ottelussa tekivät, mutta oletettavasti olivat kutsuvieraina ja pyydetty valitsemaan pelin kolme parasta pelaajaa. Eri instanssit, yhteisöt, yhtiöt tai ryhmäthän valitsevat parhaat pelaajat jokaisesta ottelusta.
S7
18/12/2016
On se Tero kova. Peli kulkee, vaikka kovasti jengi dissaa. Pakin paikalta tehojakin tulee. Moilanen oli kanssa tänään iskussa, vaikka tietäjien mukaan ihan turha jätkä! Hyviä haastoja. Ja mikä parasta, homma toimii vaikka kukkis ja miklu ei pelannut. Tosin liikaa omiin ja liikaa isoja virheitä...
No niin
18/12/2016
Eilisen työtapaturman jälkeen, kun tuli ns. tosipeli, SPV jyräsi Steelersin kumoon ja meni jatkoon Suomen Cupissa. Samalla vastaus niille epäilijöille, joiden mielestä SPV kaatuu Hankkion puuttumiseen. Ei hyvä joukkue yhtä soturiaikaa kaipaa, vaikka huippisoturi onkin.
No niin
18/12/2016
Hitsin ennakoiva tekstinsyöttö.. kirjoittaa mitä sattuu
cup tosipeliä?
18/12/2016
kiinnostaako tuo cup tosiaan joitakin joukkueita enemmän kuin liiga? sehän on ihan hupiturnaus mihin osallistuu vain osa jengeistä
No niin
18/12/2016
Joitain Cup kiinnostaa, toisia ei. Yleensä ne ei Cupia arvosta, jotka siihen ei osallistu tai siinä pärjää. Siinä mielessä jokainen cup-ottelu on kuitenkin arvokas tosipeli, koska vain voittaja jatkaa . On näillä syksyn cup-peleillä kuitenkin vähintään sama arvo kuin liigan "merkityksettömillä" runkosarjaotteluilla kauden tässä vaiheessa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.