Maajoukkueet

Toisen erän tehonykäisy ratkaisi – Suomi tyylikkäästi MM-välierään

09.12.
2016
2 Kommenttia
0
Maajoukkueet
Peter Kotilaisen normaali pörssipäivä sisälsi tänään jälleen hattutempun. Kuva: IFF

Peter Kotilaisen normaali pörssipäivä sisälsi tänään jälleen hattutempun. Kuva: IFF

Suomi kukisti Tanskan selvin numeroin 7-0 (1-0,4-0,2-0) Riian MM-kisojen puolivälierässä. Lauantain välierässä sinivalkoisia vastaan astelee Tshekki. Kisojen suomalaistähti Peter Kotilainen värkkäsi jälleen hattutempun.

Suomi avasi maalihanat kolmen minuutin kohdalla, kun Kotilainen iski ensimmäisen illan kolmesta maalistaan. Tuo jäi avauserän ainoaksi maalisksi, ja seuraavaa osumaa saatiin odotella aina 28. minuutille asti, kunnes Eemeli Salin ampui 2-0.

Tanskan tehohyökkääjä Stefan Hedorf niittasi hetki myöhemmin Tatu Väänästä viiden minuutin rangaistuksen arvoisesti, ja tuon ison jäähyn aikana Kotilaisen syöttö maalin eteen painui tanskalaispuolustajasta omaan maaliin. Hattutemppunsa Happee-laituri täydensi kisojen kahdeksannella osumalla ajassa 36.50. Kun vielä Miko Kailiala iski kakkoserän loppuun Joonas Pylsyn syötöstä 5-0, juuttijoukkue oli lyöty lopullisesti kanveesiin.

Päätöserässä Sami Johansson viimeisteli Salinin syötöstä 6-0, ja Jami Manninen luritti pari minuuttia ennen loppua 7-0. Suomen maalissa MM-debyyttinsä tehnyt ja joukkueen parhaana palkittu Jarno Ihme tarvitsi nollapeliinsä 10 torjuntaa.

Ottelua seurasi Riian areenassa 3422 katsojaa. Suomen välieräpeli Tshekkiä vastaan alkaa lauantaina klo 16.30. Ruotsi ja Sveitsi mittelevät toisesta finaalipaikasta klo 12.45 alkaen.

Ottelutilastot

Lue myös:
Pääkallotodistus: Ei ihmeitä – Suomi kaatoi Tanskan rutiinisuorituksella
Suomalaisvahdille nollapeli ja parhaan pelaajan palkinto MM-debyytissä

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
joulupukki
09/12/2016
Kotilainen tulee ratkaisee Suomelle maailmanmestaruuden!!! P on niin liekeissä!!Savonen myös maaginen, ei voi ku ihailla! Go Suomi!
IHMEEN IHME
09/12/2016
Ihme maaliin Ruottia vastaan !

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.