Maajoukkueet

Toisen MM-kultansa voittanut Suomen kapteeni: ”Odotan vain, että pääsemme saunan lauteille”

11.12.
2016
0 Kommenttia
1
Maajoukkueet
"Tatti" ja "Poika" Pääkallo.fi:n haastattelussa. Kuva: Anssi Karjalainen.

”Tatti” ja ”Poika” Pääkallo.fi:n haastattelussa. Kuva: Anssi Karjalainen.

Suomi voitti tänään salibandyn MM-finaalissa Ruotsin rankkareiden jälkeen lukemin 4-3. Maajoukkueen kapteeni patsasteli ansaitusti pokaalin kanssa ottelun jälkeen pressikäytävällä.

Väänänen oli silminnähden onnellinen, eikä sanoja meinannut löytyä kuvailemaan fiiliksiä.

– Olo vähän sellainen.. mitenköhän sen nyt sanoisi… no tyhjä ja sellainen. Tämä on nyt vähän sanojen hakemista. Upeita äijiä on ympärillä. Odotan vain, että pääsemme saunan lauteille yhdessä juhlimaan ja ottamaan ”Pojan” syliin. Tämä on mahtavaa, Väänänen takelteli innoissaan.

MM-kultamitali kaulassa Väänänen kertoi pilke silmäkulmassa pelin menneen täysin suunnitelmien mukaan.

– Peter (Kotilainen) ilmoitti ennen peliä, että 2-0 -johto on pahin mahdollinen. Annoimme siinä sitten ensin kaksi eteen ja sitten aloimme hallitsemaan palloa. Toisesta erästä eteenpäin teimme paljon paremmin sitä, mitä Ruotsia vastaan pitääkin. He eivät tykkää olla ilman palloa ja silloin heidän epävarmuutensa kasvaa. Pelasimme fiksusti kaksi viimeistä erää, eikä Ruotsi ihan hirveän paljon paikkoja saanut, Väänänen veisteli.

Ottelu meni lopulta rangaistuslaukauksille, jotka avasi kapteeni itse vieden ruotsalaisvahti Jonathan Paulssonia kuin pässiä narussa ja latoen reikäpallon pussiin.

– Rankkareille kun mennään, niin meillä on aika ”cool” nippu. Meiltä löytyy niihin kovia tekijöitä, Väänänen kertoi leveän hymyn saattelemana.

Tatu Väänänen antoi jalosti Mika Kohosen nostaa kannua ensimmäisenä. Kuva: IFF.

Tatu Väänänen antoi jalosti Mika Kohosen nostaa kannua ensimmäisenä. Kuva: IFF.

Sveitsiläistä Wiler-Ersigeniä seuratasolla edustava puolustaja on kantanut kapteeninnauhaa pitkään. Hän teki kuitenkin jalon eleen antaessaan suomalaisen salibandylegenda Mika Kohosen nostaa pokaalin ilmaan ensimmäisenä. Väänäsen mukaan maajoukkueessa on upea joukkuehenki ja jokaisen merkitys on tärkeä. Maajoukkue on myös saanut tarvittavaa uudistusta viime vuosina.

– Henkilökohtaisesti olen voittanut SM-kultaa, MM-kultaa ja minut on valittu siksi ja täksi. Olen välillä miettinyt, että saanko salibandyssa päivittäisessä tekemisessä enää tarpeeksi irti, kuten joskus ennen. Tämä viimeinen kaksi vuotta on kuitenkin ollut yhtä huikeaa reissua näiden jätkien kanssa, Väänänen sanaili jatkaen:

– Olemme saaneet nuorta hulluutta, enkä pelkästään tarkoita nyt Peteriä (Kotilainen), vaan kaikista muistakin nuorista on tullut uutta puhtia. Niistä olen saanut todella paljon ”kiksejä” omalle uralleni. Vaikea tätä on verrata aiempiin projekteihin, mutta kyllä tämä nyt tuntuu kaikkein parhaimmalta.

Väänäsellä on ikää mittarissa 33 vuotta. Eihän tässä vielä tarvitse pelätä maajoukkuepelien päättymistä?

– Niin kuin sanoin, parin viime vuoden aikana saadut ”kiksit” ovat antaneet uutta virtaa. Tässähän on mies parhaassa iässä, niin eihän tätä kesken voi jättää, Väänänen sanoi hyväntuulisesti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.