Divarit

TOP 10: Tässä ovat vuoden 2016 luetuimmat artikkelit

31.12.
2016
0 Kommenttia
3
Divarit
Tuomo Reposen kirjoitus Teemu Aaltosen vaikeista vuosista oli yksi vuoden suosituimmista Pääkallo.fi-artikkeleista. Kuva: Anssi Koskinen

Tuomo Reposen kirjoitus Teemu Aaltosen vaikeista vuosista oli yksi vuoden suosituimmista Pääkallo.fi-artikkeleista. Kuva: Anssi Koskinen

Vuosi 2016 on hyvin pitkälti taputeltu ja salibandyn saralla voidaan puhua jopa ”hullusta vuodesta”. Ohessa on Pääkallo.fi:n kymmenen suosituimman artikkelin lista.

Vuoden luetuin uutinen oli ikävin ja kaikkein valitettavin. Porin Karhuja edustaneen Petteri Hulkon elämä päättyi liian aikaisin lokakuussa 2016.

Toiseksi luetuin uutinen koski erikoista vaparikuviota, jossa pelaajat käyttivät persoonallista hämäystä vastustajan pakan sekoittamiseksi. Maalivideo herätti hilpeyttä yli lajirajojen.

Kolmanneksi luetuin juttu oli niin sanotusti pitkä artikkeli. Selostajana tunnetun Tuomo Reposen ansiokas kertomus Teemu Aaltosen viime vuosien haasteista kiinnosti laajalti. Kyseessä oli Reposen vuoden ainoa Pääkallo-artikkeli, joten laatu korvasi määrän kirkkaasti tässä tapauksessa.

Voidaan pitää yllättävänä, että yksikään MM-kullasta kertonut uutinen ei yltänyt TOP 10 -listalle. Sen sijaan kisojen alla julkaistu seurantaohje linkkipaketteineen sekä ennakoineen oli suosittu koko kisojen ajan ja uutinen oli koko vuoden luetuimpia.

Pääsarjojen syyskauden puhutuin tapaus sattui niin kutsutusti tavallisessa lauantai-illan Divari-ottelussa, jonka loppuhetkien tapahtumat nousivat parrasvaloihin. Ohessa on videomateriaalia tilanteesta, josta Karhujen Juha Tikalle tuomittiin 5+25 minuuttia rangaistuksia. Tikalle langetettiin lopulta jopa 11 ottelun pelikielto, joka kuitenkin lievennettiin seitsemän ottelun pannaksi jälkikäteen.

Toimituksen iloksi mukaan on mahtunut myös yksi #takaisinheittotorstain artikkeli. Vuoden alussa lanseerattu juttusarja on ollut pääosin sangen suosittu. Jarno Ihmeen liigamaalista kertonut pätkä oli yksi vuoden suosituimmista. Artikkelisarja jatkuu ensi vuoden puolella.

Superfinaalin alla räväytettiin ”jytkyjen jytky”. Jarkko Niemisen edesottamukset salibandykentillä ovat toistaiseksi suurelta yleisöltä näkemättä, mutta Niemisen Classic-sopimus on herättänyt paljon keskustelua huhtikuun jälkeenkin. Tuleva vuosi näyttää mikä on lopullinen kupletin juoni Suomen kaikkien aikojen menestyneimmän tennispelaajan ja tamperelaisseuran suhteen.

Ex-sählymaalivahti Toni Lötjönen laskeutui vuoden aikana kaksi kertaa tavallisen kansan pariin ja tarjoili ”totuuden” rahvasta askarruttaneista aiheista. Ylijohtavana tunnetun Lötjösen ensimmäinen tarkkasilmäinen katsaus kosketti Erän ja Viikinkien kohufuusioita, ja herätti keskustelua sekä kiinnostusta Pääkallo.fi:n palstoilla.

MM-kisoista kohistiin melko tarmokkaasti ennen joulukuuta. MM-turnaukseen valittu joukkue herätti todella paljon keskustelua ja Petri Kettusta arvosteltiin kommenttipalstalla rankasti muun muassa Mika Kohosen valinnasta.

Happee-pakki Jaska Kunelius on salibandytaitojensa ohella oiva kynämies. Miehen bloggaukset ovat usein erittäin suosittuja, ja tästä todisteena voidaan pitää vaikkapa tuota tammikuussa julkaistua kirjoitusta, joka ylsi vuoden kymmenen luetuimman kirjoituksen sakkiin.

1. Salibandypelaaja Petteri Hulkko on kuollut
2. Video: Pelaajat törmäsivät tahallaan toisiinsa – outo ja nerokas vaparikuvio onnistui
3. Raju tarina: Mihin katosi lupaava TPS-sentteri?
4. Näin seuraat salibandyn MM-kisoja – lue kaikki oleellinen turnauksesta tästä
5. Video: Pelaaja menetti malttinsa hylätyn maalin vuoksi – kajosi tuomariin ulosajon arvoisesti
6. Video: Maalivahti teki historiaa – muistatko tämän ihmemaalin?
7. Jytkyjen jytky – Jarkko Nieminen vaihtaa tenniksen salibandyyn
8. Kommentti: Totuus salibandya järisyttäneestä fuusiosta
9. Tällä miehistöllä Suomi lähtee MM-turnaukseen – Kohonen, 39, osallistuu kymmenensiin kisoihin
10. Blogi: Pihasähly on kiellettävä, mailahan voi osua kasvoihin

HUOM. Listaus on tehty iltapäivällä 31.12. 2016. Vuoden luetuin uutinen olisi luonnollisesti miesten Salibandyliigan Huhumaa, mutta Huhumaita emme ole hyväksyneet näille listauksille vuosien saatossa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.