Liigat

VeikkausTV-ennakko: SPV ja Oilers hyvästelevät vuoden 2016 Seinäjoella

30.12.
2016
18 Kommenttia
0
Liigat
Kauden avauskohtaamisessa juhli Oilers, kun Ilari Talvitie osui viimeisellä minuutilla. Kuva: Juhani Järvenpää

Kauden avauskohtaamisessa juhli Oilers, kun Ilari Talvitie osui viimeisellä minuutilla. Kuva: Juhani Järvenpää

VeikkausTV:n kalenterivuoden 2016 viimeinen lähetys tulee perjantai-iltana Seinäjoelta, jossa SPV isännöi Esport Oilersia. Peräkkäin tasapisteissä olevien joukkueiden kamppailusta voi odottaa erittäin tasaväkistä.

Lähtöasetelmat:

SPV:n alkukautta voi pitää onnistuneena, ja täksi syksyksi merkittävästi uusiutunut ryhmä on onnistunut voittamaan kaksi kolmasosaa 12 ottelustaan. Joukkue on hävinnyt kaksi kolmesta edellisestä liigapelistään, mutta pelitahti on ollut niin löysä, että tarkasteluun kannattaa ottaa lähinnä joulua edeltänyt viikonloppu, kun SPV kohtasi Steelersin niin liigassa kuin cupissakin. Liigan puolella Hämeenlinnassa Steelers onnistui yllättämään Peliveljet 8-5, mutta seuraavana päivänä sisuuntunut kotijoukkue nuiji ”Teräsmiehet” laulukuoroon peräti 10-2.

Kotona Tommy Koposen joukkue on ollut muutenkin vahvassa vireessä läpi syksyn, ja tahrana on vain niukka 7-8-kotitappio EräViikingeille. Jokaisessa Seinäjoen pelissä SPV on tehnyt vähintään seitsemän maalia, joten Oilersin ajoittain pahasti vuotaneen puolustuksen täytyy pitää aivan eri tavalla kuin edellisessä tappio-ottelussa EräViikinkejä vastaan.

Viime kauden hopeajoukkue Oilersin kausi on ollut vuoristorataa, ja 14 pelin jälkeen espoolaisten pussissa on 16 pinnaa. Surkeaa alkukautta seurasi mukava viiden pelin voittosuoni, mutta edellisistä viidestä pelistä mukaan on tullut vain kolme pistettä saldolla 1-1-3.

Petri Huttusen suojatit ovat pystyneet ajoittain pelaamaan lähes ehjiä pelejä, mutta suurimmassa osassa peleistä vaikeuksia on ollut yllättävänkin paljon, ja esimerkiksi henkilökohtaisia virheitä pallon kanssa on sattunut ihmeellinen määrä. Lisäksi pelien sisällä ailahtelua on ollut paljon, ja katastrofaalisen heikkoa erää on saattanut seurata erittäin napakka ja sitoutunut kaksikymmenminuuttinen.

Oilers pelasi 19.11. jäähallipelin Indiansia vastaan, ja sen jälkeen taukoa tuli melkein kuukausi ennen edellistä, 10-8 EräViikingeille päättynyttä peliä. Puolentoista kuukauden aikana joukkue on siis pelannut yhden pelin (SPV:llä toki vain yksi enemmän), ja rytmiin pääseminen joulupyhien jälkeen vaikeassa vieraskaukalossa voi ottaa aikaa. Positiivinen asia kaudella on eittämättä ollut tehokas ylivoimapelaaminen, joka on sarjan parhaimmistoa.

Kuumat ja kylmät:

SPV:n Matias Veikkola ja Teppo Mäkelä keräsivät viimeisimmässä Steelers-pelissä tehot 1+2, ja Jukka-Pekka Pelto-Arvo osui viikonlopun molemmissa peleissä. Alkukauden hahmoja ovat silti olleet tänään sivussa ilmeisesti oleva Jari Hankkio ja Sami Koski, joka on näyttänyt huomattavasti viime kautta virkeämmältä, ja joka lähestyy kovaa vauhtia 600 liigapisteen rajapyykkiä. Kahdesti osunut Henri Myllymäki tuntuu säästelevän tämän kauden maalinsa kevään tärkeisiin peleihin.

Oilersin Casper Pfitzner ja Markus Markkola ovat löytäneet toisensa alkukauden aikana hyvin, ja myös kippari Perttu Pajukoski alkaa päästä vireeseen nakuteltuaan 3+1 Vantaalla ennen joulua. Edellisessä pelissä kasassa ollut näiden kolmen muodostama ketju varustettuna pakkiparilla Rasmus Markelin-Risto Töllikkö onkin sellainen talismaani, jonka täytyy pystyä ensisijaisesti joukkuetta kannattelemaan.

Sylvester Raikamo palasi kokoonpanoon pitkän loukkaantumisen jälkeen EräViikinkejä vastaan, ja hänen lämpenemistään kevättä kohden toivotaan ja odotetaan varmasti hartaasti. Näissä ennakoissa on jo aiemminkin tämän syksyn aikana mainittu tämä asia, mutta mainitaan se jälleen: vähintään 10 maalia viidellä edellisellä kaudella tehnyt Santeri Lindfors etsii edelleen ensimmäistään tälle sesongille, vaikka mies töitä kovasti kaukalossa tekeekin joukkueen eteen. Myös Niclas Meyeriltä voi odottaa vielä nähtyä enemmän.

Yhteinen historia:

Joukkueet kohtasivat syyskuussa kauden avausottelussa, ja tuolloin Oilers oli niukasti parempi Ilari Talvitien päätösminuutin maalilla 5-4. Viime kaudella Oilers kylvetti seinäjokiset 11-4, mutta Seinäjoella SPV oli parempi 7-3. 2014-2015 Oilers taipui Pohjanmaalla vasta jatkoajan jälkeen, 2013 pisteet tasattiin ja 2012 lokakuussa öljymiehet olivat etevämpiä 5-12, joten edellisestä Oilersin vierasvoitosta runkosarjan keskinäissä peleissä on pari kuukautta yli neljä vuotta.

Taistelupari:

Jukka-Pekka Pelto-Arvo, SPV – Sylvester Raikamo, Oilers

Maajoukkueessakin jo siipiään kokeillut juoksuvoimainen kuntoihme Pelto-Arvo haluaa varmasti seuraavaan kisaprojektiin jälleen mukaan, ja kauden esitykset ovat olleet nousujohteisia. Hyvällä laukauksella ja pelipäällä varustetun Raikamon jalka ei lennä SPV-laiturin tapaan, mutta paluu leventää merkittävästi öljymiesten ratkaisuarsenaalia.

Kokoonpanot:

SPV:ltä on tiettävästi ainakin Hankkio siis sivussa, ja pari muutakin kysymysmerkkiä on. Oilers sai Raikamon sekä kautensa avanneen Niko Raunion takaisin. Oscar Hänninen on ollut sivussa koko kauden. Kokoonpanot ilmaantuvat tänne perjantaina viimeistään kaksi tuntia ennen ottelun alkua.

Edelliset ottelut:

18.12. SPV-Steelers 10-2, Maalikooste (Suomen cup)
17.12. Steelers-SPV 8-5, Maalikooste
20.11. SPV-Indians 8-4, Maalikooste

18.12. EräViikingit-Oilers 10-8, Maalikooste
19.11. Oilers-Indians 8-4, Maalikooste
18.11. Happee-Oilers 4-4

Tulosvetovihje:

Kumman kinkku on sulanut paremmin?

Edellisen tauon jälkeen SPV oli kehno Hämeenlinnassa, mutta nyt joukkue on varmasti valppaampi. Vierasvoiton eteen Oilers joutuu tekemään laatusuoritteen, mutta edellytykset siihen ovat olemassa. Kovassa kotikunnossa oleva SPV on Seinäjoella suosikki, mutta tasaista on tulossa, ja maaleja nähdään hyökkäysvoimaisten joukkueiden kohtaamisessa.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: SPV 6,7,8-Oilers 5,6,7
Peliaika ja -paikka: Pe 30.12. klo 18.30, Seinäjoen Urheilutalo

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Seinäjoelta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Edit klo 13.33: Päivitetty kokoonpanotietoja ja lisätty, että keskinäisistä runkosarjapeleistä kyse.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Arto Kilponen
30/12/2016
"edellisestä Oilersin vierasvoitosta keskinäissä peleissä on pari kuukautta yli neljä vuotta."

Oilers voitti esim. 12.3.2014 Seinäjoella.
Artokilponeneinäin
30/12/2016
Oot Arto yks vitsi koko mies. Aina saa hävetä sun kommentteja oilers uutisiin ?
Tero Töyrylä
30/12/2016
Kyllähän Oilers hoiteli SPV:n molemmissa vieraspeleissä vuoden 2014 kevään pleijareissa. Se on tainnut Australian helteissä Henriltä unohtua :)
S7
30/12/2016
Mitäs vitsiä tässä nyt on? Totta toi on. Jutussa puhuttaneen peleistä runkosarjassa, Arton mainitsema plaijari peli.
Artsi
30/12/2016
Luetunymmärtämisenkurssipaikallaanonkokäytymuutakinkuinkansakoulukylläminätaasmieleniniinpahoitin
Jaa
30/12/2016
Niin Arto Kilponen.Siis milloin oilers on viimeksi voittanut RUNKOSARJApelin seinäjoella?
S7
30/12/2016
Arton kommentti tuli ennen korjausta!

Seinäjoen hevosmiesten ja kylänmiesten toimistolle kysymys, mikä vaiva Hankkiolla? Pitkäänkin poissa?
Veikkaaja
30/12/2016
Seinäjoella taitaa olla liigan huonoinmat selostajat. Muistelevat vaan mennyttä aikaa pelin aikana, ennen oli kaikki paremmin..
Katsomovalmentajia varmaan, Veikkaus voisi tuoda selostajat jotka ovat tästä päivästä.
AGm
30/12/2016
Sjoella ollut jo pitkään tämä luokaton selostaja, helanen kommentaattorina ok.

Mutta onpahan ollut paska Oilers. Ei sitten minkäänlaista systeemiä pitkässä hyökkäyspelissä, kyseenalaistan Huttusen, Mattilan ja Heinosen taktisen osaamisen isosti tällä hetkellä!
AGm
30/12/2016
No viimeiseen erään hieman parannettiin tiivistyksen jälkeen. Ehkä Oilersilla ei vain riitä kolmea täyttä kentällistä suorittamaan liigan kärkipään vaatimalla tasolla. Tulee lyhyt kevät Espoossa, jos tuohon ei kolmatta kunnollista ketjua keksitä.
Nysse
30/12/2016
Riippuu mitä kesällä tehty. Classic paino mestariksi kokolailla kahdella kentällä. Naapurissa arkipäivää pelailla kahdella kentällä. ( Siis Ruotsissa )
LyhytKevät
30/12/2016
Miten niin ei kahella ketjulla pärjää.
Ihan helppoo, kolmonen nollanollaa, kaks ketjua saa pelata.
Tai vanha lässiktyyli, tehään yks enemmän ku toinen ni voitetaan aina.
Stadi
30/12/2016
Hienot katsojamäärät muualla paitsi Vantaalla. Hävettää stadilaisena kun sarjan huonommat katsojaluvut Helsingissä. EräViikingit tarvitsee ulkopuolista apua markkinoinnissa ja viestinnässä.
AGm
30/12/2016
Nimenomaan kun ei Oilers-kaverit pysy kasassa edes kolmella ketjulla mentäessä. Toki olen mielelläni väärässä tässä asiassa
LYHYTKEVÄT
30/12/2016
Se on sitte eri stoori, jos ei sovittuja kuvioita noudateta ja kasetit hajoilee.
Yhtä vanha totuus on se, että kevätvoitot otetaan tiukalla puolustuspelaamisella.
Ei vanhalla lässiktyyliää, jonka ao. Classic on unohtanutkin täysin nykyaikana.
Ei
31/12/2016
vierasvoittoa vieläkään.mikä näitä maajoukkueen tähtipelaajia oikein vaivaa? Juuri ja juuri päästiin maalivahdin avustuksella tasapeliin.
Espoo
31/12/2016
Nykyinen sb-liigan ohjelma on niin väljä että pelituntuntuman ylläpitäminen on hankalaa mikä näkyi eilen molempien joukkueiden pelissa epävarmuutena ja runsailla virheillä.
Öljymiehillä on tammikuussa n. kerran viikossa peli joten valmiiksi päästään kunnolla vasta pudotuspeleissä.
Erikoista sunnittelua seuroilta ja liigalta kun syksyllä pelataan jopa 4 ottelua kuudessa päivässä ja sitten joulukuussa ja tammikuussa yhteensä 6 ottelua.
Jos halutaan nostaa liigan tasoa on myös suunnitteluun panostettava. Ottelumääriä voitaisiin myös lisätä.
S7
31/12/2016
Espoon linjoilla. Joko tiputetaan joukkuemäärää 12 tai sitten Ruotsin tapaan lohkojakoja. Lohkojaolla saataisiin lisää paikalliskamppailuita, ja mikä yllätti mut, niin Evi-Oilers kamppailu veti Vantaalle tonnin, mikä edelliskaudet ja osan tämän kauden otteluihin nähden huikea luku. Tätä lisää!! Eli jos multa kysytään, mä valitsisin lohkojaon myötä tulevan pelien lisäämisen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.