Liigat

VeikkausTV-ennakko: Tampereella erikoinen tuplapanos – Classic ja Happee palaavat arkeen huippuottelussa

19.12.
2016
3 Kommenttia
0
Liigat
Peter Kotilainen oli kirjaimellisesti lennossa MM-kisoissa. Nyt helteeseen joutuu Classic. Kuva: IFF

Peter Kotilainen oli kirjaimellisesti lennossa MM-kisoissa. Nyt helteeseen joutuu Classic. Kuva: IFF

MM-kisatauko päättyy Classicin ja Happeen osalta maanantaina, kun huippujoukkueet iskevät yhteen Tampere Areenalla. Kaukalossa nähdään ainakin seitsemän uutta maailmanmestaria, ja sarjapisteiden lisäksi pelissä on erikoisella tuplapanoksella myös Suomen cupin jatkopaikka.

Lähtöasetelmat:

Molemmilla on takanaan kuukauden pelitauko sarjaotteluiden osalta, ja oman mausteensa tuo se, että molempien kärkipelaajat olivat mukana raskaassa, mutta onnellisesti päättyneessä MM-projektissa. Classicille haaste on suurempi, sillä peräti kuusi pelaajaa oli kisoissa, kun taas Happeella niitä oli kaksi.

Lisäpotkua iltaan tuovat varmasti ne faktat, että kyseessä on molemmille todella tärkeä peli, ja panoksensa on paljon keskustelua herättäneellä, joskaan ei ennennäkemättömällä kilpailuvaliokunnan päätöksellä myös jatkopaikka Suomen Cupissa, sillä joukkueet arvottiin vastakkain puolivälierään. Petteri Nykky osaa herätellä ryhmänsä kyllä pelaamaan tällaiseen peliin, siitä ei tarvinne Mansessa murehtia.

Hallitsevan mestarin Classicin juna on puksuttanut syksyn mittaan asemalta toiselle pisteitä keräten, vaikka suoritukset eivät aina niin silmiä hiveleviä ole olleetkaan. 21 pinnalla 12 pelistä joukkue on toisena EräViikinkien jälkeen, ja laatujoukkueen merkki on ollut nimenomaan se, että heikompanakin iltana ”Family” on raapaissut voiton itselleen.

Happeen kausi alkoi haasteellisissa ja alavireisissä merkeissä, ja joukkue kärsi myös harvinaisen kolmen pelin tappioputken. Loukkaantumisia ja pieniä vaivoja on piisannut ukolla sun toisella, mutta pikkuhiljaa senkin tilanteen pitäisi olla helpottamassa, ja nyt tauon jälkeen kaukaloon palaa varmasti taas raikkaampi hirvipoppoo. Ennen taukoa Seppo Pulkkisen suojatit pelasivat viisi ottelua ilman tappiota keräten kahdeksan sarjapinnaa. Kaikkiaan niitä on 12 pelin jälkeen 14.

Kuumat ja kylmät:

Classicin maajoukkueratsuista etenkin Krister Savonen ja Nico Salo olivat mykistävän hyviä MM-turnauksessa, ja Savonen valittiin ensimmäisissä kisoissaan myös tähdistöön. 19 liigamaalia syksyllä roiminut Sami Johansson lämpeni turnauksen edetessä tehden myös finaalissa maalin, mutta maanantaina hän ei ole ennakkotietojen mukaan mukana pelissä. Koko kuusikko osoitti Riiassa olevansa täsmälleen oikeassa paikassa.

Happeen Peter Kotilainen oli koko turnauksen ykköstähti niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin, ja 22-vuotias luonnonlapsi osoitti epäilijöille olevansa suuri voittaja. Kisarupeama ja juhlahumu on varmasti vaatinut veronsa, mutta Kotilaisen itseluottamuksella ei ole tällä hetkellä rajoja – liekö niitä tosin ollut koskaan aiemminkaan.

Pisteputki on kestänyt koko kauden, ja tuskin mies on ajatellut antaa sen katketa tässäkään pelissä. Jonne Junkkarisen rooli jäi pieneksi, mutta hänkin näytti pelatessaan, että MM-kaukalo on oikein kotoisa paikka Vaajakosken miehelle.

Yhteinen historia:

Joukkueet ovat pelanneet lähivuosina paljon kovia ja kiihkeitä otteluita, ja Happeen voittama finaalisarja keväältä 2014 on varmasti vielä hyvin muistissa kaikilla. Viime kaudella Classic voitti molemmat runkosarjakohtaamiset, kun se nousi Jyväskylässä 9-10-jatkoaikavoittoon ja helmikuussa Happee taipui 6-4. Lähes päivälleen vuosi sitten cupin välierän tämänpäiväisellä areenalla vei kuitenkin cupin voittoakin lopulta juhlinut hirviryhmä 9-12.

Taistelupari:

Krister Savonen, Classic – Peter Kotilainen, Happee

Hyvät ystävykset juhlivat yhdessä MM-kultaa, ja heidät valittiin tähdistökuusikkoon, mutta nyt pitäisi rytkiä taas toisiaan vastaan. Koko syksyn Suomen liigaa dominoinut Savonen jatkoi samalla, hyväksi havaitsemallaan linjalla myös kisoissa, ja Kotilaisen kohdalla ylisanoja on turha sen kummemmin yrittää keksiä. Muun muassa näiden pelaajien varaan on melko turvallista rakentaa tuleviakin maajoukkueita.

Kokoonpanot:

Johansson on siis tiettävästi maailmanmestareista Classicilta sivussa. Lassi Vänttistä odotellaan pikkuhiljaa takaisin kaukaloon, mutta maanantai tulee vielä liian nopeasti. Jarkko Niemisen debyytti on siirtynyt ja siirtynyt, eikä hänkään taida tähän peliin vielä tulla, vaikka joukkuetreeneissä hän jo onkin. Happeen Veli-Matti Hynynen ei ole vielä käytettävissä, ja Joonas Kaasalainen on myös ulkona. Kokoonpanot ilmaantuvat tänne maanantai-iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

20.11. OLS-Classic 6-6
16.11. Steelers-Classic 1-11
12.12. Classic-Indians 4-3

19.11. SalBa-Happee 4-6
18.11. Happee-Oilers 4-4
12.11. Happee-Steelers 6-6

Tulosvetovihje:

Kumpi palaa raikkaampana?

Pitkän tauon jälkeisen ottelun kulkua on vaikea arvioida, mutta Classic on joka tapauksessa ketä tahansa vastaan suosikki kotikentällään. Kisapelaajien iskukyvyllä on merkitystä molemmille ryhmille, ja Classic toki kärsii asiasta enemmän. Tasainen ja potentiaalisesti maalirikaskin ilta tulossa.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Classic 6,7,8-Happee 5,6,7
Peliaika ja -paikka: Ma 19.12. klo 18.30, Tampere Areena

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Tampereelta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Muuta:

Ottelu on Salibandyliigan ottelun lisäksi samalla siis myös Suomen cupin puolivälierä. Mikäli tilanne on 65 minuutin pelin jälkeen tasan, liigapisteet jaetaan ja jatkoaikaa pelataan tarvittaessa eteenpäin vielä viisi minuuttia ennen mahdollista rangaistuslaukauskilpailua.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Videokatsoja
19/12/2016
Nämä sääntöerot aiheuttavat kyllä hankaluuksia. Olikohan pari vuotta sitten, kun jalkasyötön vastaanottaminen oli sallittu liigassa mutta ei kaikissa sarjoissa. Muistaakseni C:n välieräpelissä tuli ainakin tilanne, jossa jalkasyöttö olisi pitänyt viheltää pois, mutta "liigasäännöillä" viheltänyt tuomaripari ei tajunnut että sääntö on cupin pelissä erilainen. Tuo nyt ei mitään ratkaissut, mutta mainittakoon esimerkkinä siitä kuinka ongelmatilanteita voi tulla.
Jalka
19/12/2016
Videokatsojalle,
Jalkasyöttöhän tuli muutama kausi sitten divariin ja olisiko ollut naisten liigaan kokeiluun, sen jälkeen sitten yleisesti joka tasolle.
Videokatsoja
19/12/2016
Nimimerkille Jalka. Tiedän kyllä, milloin jalkasyötön vastaanottaminen on tuotu sallituksi missäkin sarjoissa (12-13 Divarissa ja NLiigassa, 13-14 MLiiga, 14-15 kaikki sarjat). Fakta on, että tuolla kaudella se oli liigassa sallittu mutta ei cupissa, joten täytyi olla 13-14. Mutta mikä oli pointtisi?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.