Video: Maalivahdilta täysin päätön ratkaisu – hyppäsi kentälle kesken vastustajan hyökkäyksen

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Höllvikens IBF ja Warberg IC kohtasivat ennen joulua Ruotsin Superliigan kamppailussa. Höllviken oli ottelussa parempi maalein 6-2, mutta taistosta jäi parhaiten mieleen Warberg-vahti Tobias Jernsandin täysin päätön ratkaisu ottelun viimeisellä minuutilla.

Höllviken johti ottelua maalein 4-2 viimeisellä minuutilla, joten vierasjoukkue haki tasoitusta ilman maalivahtia kuuden kenttäpelaajan kera. Kotijoukkue onnistui nappaamaan pallon omassa päässään ja kääntämään hyökkäyksen kohti Warbergin tyhjää maalia.

Pöytäkirjan mukaan Jernsand ei ollut ottelun aloittava maalivahti, eikä hän ollut pelannut ottelussa sekuntiakaan. Tästä huolimatta nuori vahti päätti syöksyä maalille estämään varman osuman. Seurauksena oli punainen kortti pelin sabotoinnista, rankkari Höllvikenille ja yhden ottelun pelikielto.

Ottelutilastot

6 comments

  1. ” Mikäli pelaaja pelaa palloa vaihtopenkiltä eikä ole vaihtamassa kaukalossa olevan pelaa­jan kanssa, tämä katsotaan pelin sabotoimiseksi. ” Pelin sabotointi –> PR2

  2. Kuinka paljon Ruotsin ja Suomen salibandysäännöt eroavat toisistaan? Onko siellä jotain isoja ja selkeitä pelin kulkuun oleellisesti vaikuttavia eroja?

    Myönnän ihan suoraan, että en ole yhtään katsonut ruotsalaisia salibandysääntöjä.

  3. Miksi sääntöjen pitäisi poiketa Ruotsin ja Suomen välillä? Tulkinnoissa lienee (ja onkin, mutten osaa sanoa mitä kaikkea) joitain eroja, mutta samoilla varsinaisilla säännöillä mennään.

    Kyllä tuosta siis ihan kotimaassakin se PR2 pitäisi tulla.

    Otsikko on kyllä mielestäni päätön, riippuen yleisestä mv-tilanteesta niin tuo on helposti hyväkin ratkaisu.

  4. veskan vaihto ilman tuomarille ilmoitusta lienee se syy tuohon punaiseen. mikäli pelaava veska olisi hypännyt, sitten vain 2min.

  5. No just. Siinä taas yks sääntömestari. Mistä noita sikiää?