Maajoukkueet

Video: Näin pelattiin MM-kisoissa itsenäisyyspäivänä – Suomi kohtaa puolivälierässä joko Latvian tai Tanskan

07.12.
2016
0 Kommenttia
2
Maajoukkueet
Kim Nilssonista tuli Tshekkiä vastaan Ruotsin kaikkien aikojen maalintekijä. Kuva: IFF

Kim Nilssonista tuli Tshekkiä vastaan Ruotsin kaikkien aikojen maalintekijä. Kuva: IFF

Riian MM-kisoissa pelattiin tiistaina alkulohkot päätökseen, ja keskiviikkona alkavat ensimmäiset pudotuspeliottelut A- ja B-lohkojen heikoimpien sekä C- ja D-lohkojen parhaiden kesken.

Aamun ensimmäisessä pelissä Tanska varmisti C-lohkon voiton kaatamalla Slovakian 5-2. Göteborgissa pistepörssin voittanut Stefan Hedorf nakutteli hattutempun. Australia nousi pistejakoon Puolaa vastaan, mutta Petteri Nykyn ja Samu Kuitusen valmentama joukkue jäi silti lohkon jumboksi. D-lohkossa molemmat pelit hävinnyt Singapore yllätti lohkovoiton jo varmistaneen USA:n 9-5.

Suomen lohkon viimeisessä pelissä Sveitsi nuiji odotetusti Saksan 11-3, ja näin Sveitsi sijoittui Suomen jälkeen lohkokakkoseksi. Viro oli kolmas, ja Saksa jäi heikoimmalla maalierolla jumboksi.

Ruotsi hoiteli B-lohkon odotetusti kotiin puhtaalla pelillä, kun Tshekki jäi jalkoihin luvuin 8-4. 1+1 kerännyt Kim Nilsson nousi 81 maajoukkuemaalillaan maan kaikkien aikojen maalipyssyksi ohi Niklas Jihden.

Illan päätöspelissä Latvia kohtasi Norjan, ja joukkueet päätyivät tasapeliin numeroin 5-5. Kisaisännät olivat matkalla voittoon, mutta vuonojen miehet tasoittivat pelin ajasa 59.07 Markus Lindgjerdetin osuttua ilman maalivahtia.

Tulos tarkoitti sitä, että Latvia jäi huonommalla maalierolla B-lohkon jumboksi, ja se kohtaa keskiviikkoiltana Tanskan. Tuon ottelun voittaja kohtaa Suomen perjantai-iltana puolivälierässä.

Ensimmäiset pudotuspeliottelut pelataan keskiviikkona, ja otteluparit ovat seuraavat:

klo 10 Saksa-USA (Arena Riga)
klo 12 Thaimaa-Australia (Olympic Sports Centre Elektrum)
klo 13 Viro-Kanada (Arena Riga)
klo 15 Singapore-Puola (Olympic Sports Centre Elektrum)
klo 16 Norja-Slovakia (Arena Riga)
klo 19.30 Latvia-Tanska (Arena Riga)

Tiistain otteluiden parhaita paloja pääsee katselemaan videokoosteiden muodossa alta, ja mukana ovat myös otteluiden tilastot. Puuttuvat koosteet lisätään, kun ne on julkaistu.

A-lohko:
Sveitsi-Saksa 11-3 Ottelutilastot

B-lohko:
Ruotsi-Tshekki 8-4 Ottelutilastot

Norja-Latvia 5-5 Ottelutilastot

C-lohko:
Slovakia-Tanska 2-5 Ottelutilastot

Australia-Puola 4-4 Ottelutilastot

D-lohko:
Singapore-USA 9-5 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.