Maajoukkueet

Video: Tämä on jo tuttua kauraa suomalaistähdeltä – ”It’s normally börsday”

03.12.
2016
19 Kommenttia
3
Maajoukkueet
Kuva: Kuvakaappaus Youtubesta

Kuva: Kuvakaappaus Youtubesta

Suomi kaatoi lauantaina Saksan salibandyn MM-kisojen ensimmäisessä ottelussa maalein 12-1. Suomen parhaana palkittiin 1+3 iskenyt Peter Kotilainen, joka kutsuttiin ottelun jälkeen englanninkieliseen haastatteluun. Siitä muodostui jälleen klassikko.

Pörssi-Kotilainen oli tapansa mukaisesti tyytyväinen siihen, että henkilökohtainen pörssitili karttui ottelussa, ja Happee-hyökkääjä tokaisikin haastattelijalle, että ”it’s normally börsday”. Pörssipäivä oli pörssipäivä siis myös miehen ensimmäisessä MM-ottelussa.

Kotilainen on ennenkin sutkautellut englanninkielisissä haastatteluissa. Vuoden 2013 nuorten MM-kisoissa Kotilaisen esiintymisestä muodostui jonkin sortin viraalihitti. Happee pelasi vuonna 2014 Champions Cupissa, ja Kotilainen iski kuolemattoman one-linerin myös tuolloin tehdyssä haastattelussa.

Happee ja pelimies itse ovat suhtautuneet lausahduksiin huumorilla, ja niistä tehtyä kappaletta voi kuulla Happeen kotiotteluissa. Pätkän kappaleesta voi kuunnella haastattelun alta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Muusia moosista
03/12/2016
Hehheh, onpa hauskaa... Eikö maajoukkueella ole ketään, joka oikeasti hoitaa näitä mediajuttuja? Vai onko tarkoitus näyttää, että voi olla muilta taidoiltaan aivan alakoululainen, kunhan vaan osaa kantata keskelle ja vetää? Toivottavasti kaverista on tosipeleissä jotain oikeasti hyötyäkin...
Näin
03/12/2016
Luultavasti Kotilainen ei ymmärtänyt toista kysymystä ja vastasi siihen siksi jotain "börsday"-scheissea.
Mika Hilska
03/12/2016
Kyllä näihin pitäisi aina löytää joku kertomaan englantia viimeisen päälle ääntäen, että vastustaja oli tosi hyvä ja me pelasimme ihan kohtalaisesti, mutta seuraavaan otteluun pitää vielä parantaa paljon, koska kaikki vastustajat ovat kovia.
Lapin-Akka
03/12/2016
Erittäin hyvin kirjoitettu Mika.Täysin samaa mieltä.
Kenen leipää syöt...
03/12/2016
Jos olet salibandyliiton leivissä raportoimassa kisoista, kannattaisi ehkä jättää tuplaironiset kommentit kirjoittamatta. Ei ihan uppoa.

Jos sä olet nopea, voitat. (F1-sanastoa). Jos sä et ole nopea, et voita.
Liitolleko oikeasti teet siellä töitä?
04/12/2016
Eli siis Hilskan mielestä nää haastattelut on vitsejä? Ja ne pitääkin vetää ihan läpällä? Koska urheilijat niin huonosti osaa sanoa mitään oikeasti fiksua? Vai koska median edustajat ei osaa kysyä mitään järkevää? Niinpä hyvä vaan, et vedetään ne ihan känniääliö-tyyliin? Kyllä meitä sitten kaikkia huvittaa!
Junnu#8
04/12/2016
Ehkä tuollainen naurattaa kerran??? Mutta voisi haastattelun hoitaa kunnolla alusta loppuun. Mutta haastattelun lopussa voisi keventää. Jos siltä tuntuu.
PS
04/12/2016
Jos englannin kieltä taitamaton pelaaja halutaan kv-lehdistön haastateltavaksi niin on kyllä Suomen joukkueen viestintävastaavan homma mennä mukaan kääntäjäksi. Ihan perus mediakäytäntö. Twitterin perusteella Henrikssonia on hyysätty mukana aina Teneriffaa myöten mutta on tainnut keskittyminen olla rusketuksen hankkimisessa ja joulupukkivideoiden teossa. Kuten aikaisemminkin kirjoitin, kallista lämpöleiriä hyödynnettiin mediassa ihan liian vähän. Jotain tuloksia pitäisi saada tässäkin asiassa aikaiseksi eikä vain nauttia ilmaisista lomista. Uusi toimari voisi hoitaa tämän asian ihan ensimmäisenä kuntoon.
Ope
04/12/2016
PS sen jo sanoikin että pelaajalla pitää olla tulkki jos ei kieltä hallitse. Nyt tästä tuli vitsi joka kiertää utubessa. Tuskin näitä haastatteluja katsotaan, eli ei suurempaa vahinkoa sattunut.
Toisaalta voisiko liitto järjestää tulevaisuudessa majun pelaajille esiintymiskoulutusta ja englannin kielikoulutusta joille se on tarpeen?
Tulevaisuudessa salibandyllä voi olla kansainvälisiä sponssoreita ja ainakin silloin tarvitaan kielitaitoa ja hyviä esiintyyjiä median edessä.
Jonninmoinen friikki
04/12/2016
En ole nähnyt tahi kuullut Messin koskaan puhuvan, tai edes yrittävän puhua, englantia.
Jos meidän kotikutoiset maju-pelaajat ei vedä kympillä englanninkielisiä haastatteluja niin so what?
Enemmän huolestuttaa majun pysähtyneisyyden tila jonka Kettunen on saanut aikaan liiton avustuksella.
Pronssi ollisi kiva yllätys ja pieni finaalitappio maistuisi kullalta.
Espanja
04/12/2016
Happeen ei tarvitse ainakaan huolelestua, että Kotilainen tekisi ulkomaille sopimuksen ja lähtisi sinne tuolla kielitaidolla. Kotilainen ei ole sitten 2013 vuoden haastattelun kehittynyt yhtään kielitaidossa. En ole minäkään kuullut Messin puhuvan englantia, toki en ole yrittänytkään etsiä. Messi toisaalta puhuu äidinkielenään kielenään kieltä, jolla on natiivipuhujia maailmassa enemmän kuin englannilla.
Et soittaa kotiin
04/12/2016
Täytyy nostaa hattua että menee puhumaan lehdistölle puhumaan vaikka kielitaito ei ole kummoinen. Henkilöt jotka eivät uskalla edes kommentoida omalla nimellään nettipalstalla kannattaa miettiä kumpi on oleellisempaa rohkeus tehdä asioita vai täydellinen kielitaito.
Masa
04/12/2016
Jos nää haastikset ei maistu niin siirry seuraavaan juttuun. Mitä järkeä näistä on marmattaa...
Niinpä
04/12/2016
Ainoa mikä on nimimerkin takaa arvostelua laiempaa on arvostella nimerkin käyttöä nimimerkin takaa.
Fakta vs huhu
04/12/2016
Suomessa ei saa kommentoida faktapohjalle. Kaikennäköistä paskaa saa kirjoitella ihmisistä huhupuheiden perusteella, mutta jos jonkun nauhoitettua kommentoittia analysoi faktojen perusteella, niin heti on lauma kertomassa, että näin ei ole suotavaa tehdä. Itse ilahduin Kotilaisen haastattelusta. Olen epäillyt olevani huonointen englantia puhuva suomalaisen koulujärjestelmän läpikäynneistä. Nyt tiedän etten ole. No tietysti on myös Matti Nykänen, mutta en ole varma pääsikö se koulujärjestelmästä läpi.
Tykkään että yrittää
04/12/2016
Ihanaa rallienglantia, täst mie tykkään. Ei kaikkien tartte enkkua ääntää "jenkkityylillä mongerrellen" :). Ihanaa Suomi -poika ihanaa.
Hohhoijaa
04/12/2016
Kumpi on tärkeämpää noissa karkeloissa, olla Suomen parhain pelaaja vai osata englannin kieli parhaiten ?
Nostan todellakin Peterille hattua että uskaltaa mennä median eteen vaikka tietää että ei ymmärrä oikein kysymystä saatika että osaa vastata siihen !
Hyvä, paras Peter !
Edellisille
05/12/2016
Tämä on hei vain harrastelaji salibandy. Mikäli kaverilla laji on se suurinpiirtein ainoa asia jossa pärjää elämässään niin älkää nyt viekö sitäkin häneltä pois jonkun haastattelun vuoksi, parempi näin. Miettikää vaihtoehdot jos PK ei olisi aloittanut sähly harrastusta.
My way
05/12/2016
Nimimerkit "MUUSIA MOOSISTA", "KENEN LEIPÄÄ SYÖT" ja "LIITOLLEKO OIKEASTI TEET SIELLÄ TÖITÄ"; ei jatkoon! Kuinka voi katkeruus enää selvemmin paistaakaan läpi näistä kommenteista!
Ensinnäkin, se että teet töitä liitolle, ei poista sitä mahdollisuutta, että et saisi olla "tuplaironinen" tai ottaa kantaa ajankohtaisiin ilmiöihin. Nyt se takakireä perussuomalaisluterilainen nurkkakuntaisasenne roskakoriin!
Samaa mieltä Hilskan kanssa, että ei näitä haastatteluja tarvi millään hollywood-englannilla vetää, jos ei osaa. Peterin sanomiset tulevat ymmärrettävässä muodossa näinkin, joten miksi itkeä?

Sitten toinen asia; usein ihminen heijastaa itsensä ulkopuolelle sellaisia omia ominaisuuksiaan, joita ei täysin hyväksy itsessään, vaan tuntee myötähäpeää toisista ihmisistä; en usko tällä palstalla olevan yhtäainutta kympin oppilasta, vaan luulen heittereiden olevan sellaisia, joilla aikanaan teetti itselle vaikeuksia läpäistä tämä A1-kieli.

Hyvä Peter! Jatka samaan malliin! Oma tyyli - paras tyyli.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.