Maajoukkueet

Video: Tanska shokeerasi ja pudotti kisaisännät – tässä tulevat MM-kisojen puolivälieräparit

07.12.
2016
4 Kommenttia
0
Maajoukkueet
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Salibandyn MM-kilpailut Riiassa jatkuivat tänään neljännesvälierillä, sekä sijoitusotteluilla. Päivän suurin jysäys nähtiin illan viimeisessä ottelussa, kun Tanska pudotti kisaisäntänä toimivan Latvian puolivälierien ulkopuolelle rankkarikisassa maalein 5-6.

Ottelun voitto oli isäntien hallussa vielä kolmanteen erään lähdettäessä, kun Latvia johti ottelua maalein 5-2. Tanska osui kuitenkin kolmesti viimeisessä erässä, ja ottelu eteni jatkoajalle. Jatkoajalla ei osumia nähty ja edessä oli rankkarikisa. Molemmat joukkueet naulasivat kahdesti ensimmäisen viiden parin aikana, ja edessä olivat jatkoparit.

Tanskan laukojana toiminut Andreas Glad Pedersen onnistui, ja kun Mike Trolle Wede pysäytti latvialaispelaajan yrityksen oli tanskalaisjuhlien aika. Tanska kohtaa perjantaina pelattavassa puolivälieräottelussa Suomen.

Päivän avasi USA:n ja Saksan kohtaaminen, jossa pelattiin puolivälieräpaikasta. USA teki kovan nousun tasoihin ottelun kolmannessa erässä, mutta Saksa nappasi lopulta voiton Ramon Iboldin rystysivalluksella ajassa 59.59. USA:n Robin Brown iski tehot 2+2 ja Saksan Janos Bröker syötti kolme maalia. Saksa kohtaa puolivälierissä Ruotsin.

Toisessa neljännesvälierässä avauserään kentälle ei saapunut kuin yksi joukkue. Viro käveli Kanadan yli lopulta lukemin 16-4. Patrik Kareliusson nakutteli hirmutehot 2+5 ja Andreas Wöiduma 3+2. Kanadan Valtteri Viitakoski tehtaili kaksi maalia. Viro pelaa puolivälierissä Tshekkiä vastaan.

Norja punnersi niin ikään puolivälieriin, kun se kaatoi Slovakian niukasti 4-3. Kaukana ei Slovakian tasoitus ollut, kun viimeisellä minuutilla slovakkihyökkääjä Martin Kubovic kilautti pallon tolppaan. Ottelussa ainoat kaksi tehopistettä keränneet olivat norjalaiset Markus Lindgjerdet (1+1) ja Daniel Gidske (1+1). Voitolla Norja lähtee yrittämään yllätystä Sveitsiä vastaan.

Sijojen 13-16 osalta kamppailua käytiin siitä, kuka joutuu jumbofinaaliin. Thaimaa ja Australia väänsivät varsinaisen trillerin. Vain 12 sekuntia ennen päätössummeria Thaimaa onnistui tekemään 4-3 -osuman, joka jäi voittomaaliksi, vaikka ausseille vihellettiin vielä rankkari ennen ottelun päättymistä. Epäonnistunut rangaistuslaukaus vihellettiin ajassa 59:58. Voittomaalin iskenyt Alexander Rinefalk nakutti thaimaalaisille tehot 2+1.

Australia saa parikseen jumbofinaaliin Singaporen, joka taipui Puolalle selvin 14-3 -lukemin. Puolan Mateusz Antoniak oli hurjassa viressä takoen tehoet 5+2.

MM-kisojen puolivälieräparit:
Torstai
klo 16 Tshekki-Viro
Klo 19 Ruotsi-Saksa

Perjantai
klo 16.10 Sveitsi-Norja
klo 19 Suomi-Tanska

Neljännesvälierät:

Saksa-USA 6-5 Ottelutilastot

Viro-Kanada 16-4 Ottelutilastot

Norja-Slovakia 4-3 Ottelutilastot

Latvia-Tanska 5-6 ja. Ottelutilastot

Sijoitusottelut (sijat 13-16)

Thaimaa-Australia 4-3 Ottelutilastot

Puola-Singapore 14-3 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Junnu#8
08/12/2016
Ja Latvian johtaessa 5-2. En uskonut Tanskan nousemaan enää pelaamaan voitosta. Rankkareissa Latvian maalivahti ylipelasi. Ja höntyili kummallisesti.
Töf
08/12/2016
Tanskassa on nykyisellään todella hyvää junioritoimintaa ja lupaavaa pelaajamateriaalia.. paljon potentiaalia Tsekin ja Sveitsin haastajaksi tulevina vuosina!
S7
08/12/2016
Latvia jännitti ittensä pihalle. Harmi. Latvia-suomi matsis ois varmasti ollut kunnon fiilis.
JZ
08/12/2016
Olen kyllä ehdottomasti isojen kisojen kannalla... mutta toisaalta kyllä silmät vuotavat verta välillä näitä koosteita katsellessa. Vaikkapa Kanadan maajoukkueveskari ei olisi täällä vahvistus edes firmaliigassa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.