Maajoukkueet

Viron joukkue on mennyt kahdessa vuodessa eteenpäin – ”Nyt uskaltaa jo sanoa, että kahdeksas sija on pettymys”

06.12.
2016
1 Kommentti
2
Maajoukkueet
VIron joukkue on saanut nauttia alkusarjassa runsaslukuisten kannattajien vankkumattomasta tuesta. Kuva: IFF

VIron joukkue on saanut nauttia alkusarjassa runsaslukuisten kannattajien vankkumattomasta tuesta. Kuva: IFF

10-3 eilen Suomelle taipunut Viro sijoittui Göteborgin MM-kisoissa kaksi vuotta sitten sijalle kahdeksan. Joukkueen valmennukseen myös Riiassa kuuluva Arto Kotamäki kertoo Pääkallo.fi:lle, että kahdessa vuodessa joukkue on mennyt eteenpäin ja tavoitteet on lyöty korkeammalle.

Suomea vastaan etelänaapurin agenda oli selvä: esteettisyys ja tyyli heitettiin romukoppaan, ja joukkue lähti puhtaasti pelaamaan mahdollisimman pientä tappiota, jotta lohkon kolmossija olisi vielä saavutettavissa.

– Pelin henki oli siinä mielessä selvä, että Suomi harjoittelee jotain omassa pelaamisessaan ja me pelaamme maalieropeliä Saksaa vastaan. Ihan hyvä tunnelma tästä jäi, ja pidän tätä hyvänä tuloksena, Kotamäki kertasi.

Joukkueen maalit syntyivät erikoistilanteista, kun Mats Tamme laittoi kaksi rankkaria sisään ja Kaspar Kallion pommitti komean maalin aivan etuyläkulmaan ylivoiman jälkimainingeissa kulmavaparin jälkeen.

– Tiesimme, että jostain saamme niitä maaleja varmasti raavittua. Tarkoitus oli pitää Suomi alle kymmenessä, mutta sen epäonnistuminen ei niin haitannut, kun plussaa toiseen päähän tuli kolme osumaa.

MM-karsinnoissa Tallinnassa helmikuun alussa Suomi murjoi Viron lukemin 15-1, joten siinäkin mielessä tulos oli parempi.

– Silloin kummallakaan ei ollut panosta, ja meillä oli juuri ollut karsintojen tärkein peli. Se oli sellainen ulospuhallus molemmilta, mutta nyt pääsimme paineen alla kokeilemaan, mitä tämä on. Siinäkin mielessä ihan ok me onnistuimme, Kotamäki analysoi.

Avauspelin Sveitsiä vastaan Viro hävisi 4-8, ja Saksaa vastaan taululle piirtyi tasapeli lukemin 6-6 hyvän viime minuuttien rynnistyksen jälkeen, kun joukkue nousi kolmen maalin takaa tasoihin. Viro ja Saksa ovat ennen Saksa-Sveitsi-peliä samassa pistemäärässä ja maaliero on sama -11, joten Saksa tarvitsee vähintään pisteen omalta etelänaapuriltaan kolmossijaan.

Turnaus on toistaiseksi ollut virolaisten osalta ailahteleva.

– Sveitsiä vastaan näimme avauspelissä ison mahdollisuuden ja latasimme siihen paljon, mutta valitettavasti toinen erä jäi vähän niin kuin pelaamatta ja erikoistilanteet eivät sujuneet halutulla tavalla. Ensimmäinen ja kolmas erä pelattiin tasan ihan tasaväkisesti. Tiesimme, mitä Saksaa vastaan on tulossa, mutta silti aurinko ei paistanut kuin vasta loppuminuuteilla ja olimme varjon puolella. Onneksi siitä saatiin raavittua kuitenkin se minimitulos, Kotamäki kuvaili.

Viro karvasi Suomea vastaan erittäin matalalta pyrkien varjelemaan omaa maalia pieteetillä, ja se yllätti hieman suomalaisetkin. Sotasuunnitelma muodostui valituksi juuri tilanteesta johtuen.

– Itsehän me itsemme tähän tilanteeseen pelasimme, joten tähän piti ladata kaikki taas peliin. Olisi varmasti ollut erilainen lähestymistapa ja erilainen kokoonpanokin, jos olisimme voittaneet Saksan, Kotamäki myönsi.

Ruotsin edellisiin kisoihin verrattuna Viron joukkue näyttää laadukkaammalta, ja kahdessa vuodessa on tapahtunut kehitystä. Kotamäki vahvistaa näkemyksen.

– Nyt meillä on leveämpi materiaali ehdottomasti, ja parempaan suuntaan mennään koko ajan. Ruotsissa piti harjoitella kentän ulkopuolisiakin asioita ihan urheilijaelämästä lähtien, ja nyt uskaltaa jo sanoa, että kahdeksas sija on pettymys, Kotamäki avaa maan tavoitteita.

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Viro kohtaa keskiviikkona joko Yhdysvallat tai Kanadan riippuen tämänpäiväisen Saksa-Sveitsi-ottelun tuloksesta. Joukkueen haaveissa siintää vielä turnauksen viides sija.

– Mennään päivä kerrallaan eteenpäin, ja katsotaan kuka tulee vastaan. Toivon, että pääsemme pelaamaan sijoista 5-6 sunnuntaina, Kotamäki linjasi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Juki
06/12/2016
Pakko todeta Viro-Suomi pelin jälkeen että hienoa että Peter ei jäänyt Classiciin vaan siirtyi takaisin Happeeseen. Nyt Peter pelaa salibandyä joka on erittäin vaikeasti ennakoitavissa, se on iloista, liikkuvaa ja ennenkaikkea tehokasta salibandyä. Toivottavasti Eemeli Salinkin löytää uuden joukkueen. Parissa vuodessa Eemeli on valitettavasti mennyt monta askelta takaviistoon. Toki nykyinen taso riittää SB-liigassa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.