Maajoukkueet

Vuoden 2019 poikien MM-turnauksen isäntämaa päätetty – salibandy palaa Kanadaan

23.12.
2016
4 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Vuoden 2019 poikien MM-kisat pelataan Nova Scotiassa. Kuva: Mika Hilska, Salibandyliiga

Vuoden 2019 poikien MM-kisat pelataan Nova Scotiassa. Kuva: Mika Hilska, Salibandyliiga

Vuoden 2017 poikien MM-kisat pelataan toukokuussa Ruotsin Växjössä, mutta sitä seuraavat kisat pelataan ensimmäistä kertaa Euroopan ulkopuolella, kun Kanadan Nova Scotiassa sijaitsevalle Halifaxille myönnettiin kisaisännyys. Kaikkien aikojen kymmenensissä poikien MM-kisoissa voivat pelata vuonna 2000 ja sen jälkeen syntyneet pojat.

Toukokuussa Ontarion Bellevillessä pelatut tyttöjen MM-kisat oli suurin Euroopan ulkopuolella pelattu salibandyturnaus ja poikien MM-turnauksen toivotaan jatkavan lajin positiivista kehitystä maassa.

– Salibandy on Kanadassa nopeasti kasvava laji ja tyttöjen MM-kisaisännyyttä seuraava looginen askel on järjestää poikien MM-kisat, kisajärjestelytoimikunnan johtaja Anthony MacNeil kommentoi Kanadan Salibandyliiton sivuilla.

– Halifax on täydellinen kaupunki turnaukselle. Alueella on voimistuva lajiyhteisö sekä MM-kisojen vaatimat puitteet, hän jatkaa.

Turnaus on suunniteltu järjestettävän 8.-12. toukokuuta 2019. Kisojen kautta lajia pyritään kasvattamaan maailmanlaajuisemmaksi ja päätavoitteena on salibandyn nouseminen mukaan vuoden 2024 olympialaisiin.

Lue myös
Floorball Canada: Floorball Canada Wins Bid to Host World Floorball Championships in Halifax, Nova Scotia!

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Niih
23/12/2016
Niin no, Suomella edes varmaan asiaa kisoihin meidän hirveän huonojen -00 ja -01 ikäluokkien takia.
Veli
25/12/2016
Nikkarit laittaa alle
Ikäluokka
25/12/2016
Noh.. Totta että 00 ja 01 ikäluokat eivät ole vakuuttavia, mutta aivan kehityskelpoisia yksilöitä kuitenkin löytyy: Urbansin pojista parikin, Mannista, Sandströmii ja Takalaa..
#51
25/12/2016
Jasper Juuti jengiin!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.