Vuoden 2019 poikien MM-turnauksen isäntämaa päätetty – salibandy palaa Kanadaan

Vuoden 2019 poikien MM-kisat pelataan Nova Scotiassa. Kuva: Mika Hilska, Salibandyliiga

Vuoden 2019 poikien MM-kisat pelataan Nova Scotiassa. Kuva: Mika Hilska, Salibandyliiga
Vuoden 2019 poikien MM-kisat pelataan Nova Scotiassa. Kuva: Mika Hilska, Salibandyliiga

Vuoden 2017 poikien MM-kisat pelataan toukokuussa Ruotsin Växjössä, mutta sitä seuraavat kisat pelataan ensimmäistä kertaa Euroopan ulkopuolella, kun Kanadan Nova Scotiassa sijaitsevalle Halifaxille myönnettiin kisaisännyys. Kaikkien aikojen kymmenensissä poikien MM-kisoissa voivat pelata vuonna 2000 ja sen jälkeen syntyneet pojat.

Toukokuussa Ontarion Bellevillessä pelatut tyttöjen MM-kisat oli suurin Euroopan ulkopuolella pelattu salibandyturnaus ja poikien MM-turnauksen toivotaan jatkavan lajin positiivista kehitystä maassa.

– Salibandy on Kanadassa nopeasti kasvava laji ja tyttöjen MM-kisaisännyyttä seuraava looginen askel on järjestää poikien MM-kisat, kisajärjestelytoimikunnan johtaja Anthony MacNeil kommentoi Kanadan Salibandyliiton sivuilla.

– Halifax on täydellinen kaupunki turnaukselle. Alueella on voimistuva lajiyhteisö sekä MM-kisojen vaatimat puitteet, hän jatkaa.

Turnaus on suunniteltu järjestettävän 8.-12. toukokuuta 2019. Kisojen kautta lajia pyritään kasvattamaan maailmanlaajuisemmaksi ja päätavoitteena on salibandyn nouseminen mukaan vuoden 2024 olympialaisiin.

Lue myös
Floorball Canada: Floorball Canada Wins Bid to Host World Floorball Championships in Halifax, Nova Scotia!

4 comments

  1. Niin no, Suomella edes varmaan asiaa kisoihin meidän hirveän huonojen -00 ja -01 ikäluokkien takia.

  2. Noh.. Totta että 00 ja 01 ikäluokat eivät ole vakuuttavia, mutta aivan kehityskelpoisia yksilöitä kuitenkin löytyy: Urbansin pojista parikin, Mannista, Sandströmii ja Takalaa..