Divarit

Yllätystulos! SPV kaatui liiganousijan käsittelyssä – katso lauantain salibandytulokset

17.12.
2016
18 Kommenttia
1
Divarit
Hämeenlinnan Steelers nappasi kauden toisen voittonsa lauantaina. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Hämeenlinnan Steelers nappasi kauden toisen voittonsa lauantaina. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliiga jatkui toden teolla lauantaina, kun useampi liigajoukkue palasi kentille MM-tauon jälkeen. Hämeenlinnassa nähtiin heti yllätysvoitto, kun kotijoukkue Steelers kaatoi Seinäjoen Peliveljet.

SPV oli vielä niin sanotusti kuskin paikalla ottelun puoliväliin asti, kunnes tilanne kääntyi Steelersille. Neljä tehopistettä (2+2) takonut Timo Johansson tasoitti ensin ottelun 4–4:ään. Ajassa 52.04 hän pääsi lyömään jo kotijoukkueen kolmen maalin karkumatkalle 7–4-osumallaan.

SPV haki nousua vielä ilman maalivahtia, mutta loppunumerot kirjattiin hämeenlinnalaisille lukemin 8–5.

Johanssonin ketjukaveri Miiro Maunula oli niin ikään pelipäällä ja saldosi tehot 1+2. Voitto oli sarjataulukon pohjilla olevalle Steelersille kauden toinen, ja joukkue nousi viiteen pisteeseen. SPV jatkaa sarjassa kolmantena.

Lappeenrannan NST vahvisti asemiaan naisten Salibandyliigan kärkinelikossa ottamalla lauantaina voiton porvoolaisesta PSS:stä. Voitto irtosi Lappeenrannassa kotijoukkueelle maalein 3–2. Kaksi osumaa iskenyt Heidi Lirkki pääsi laukomaan ottelun voittomaalin ajassa 53.05.

Ottelun sankareihin kuului myös peräti 31 kertaa NST-maalilla torjunut Minna Paasu.

Loppuerän aikana ei enää maaleja nähty, ja voiton myötä NST nousi sarjassa 14 pisteeseen ja pitää hallussaan liigan neljättä sijaa. PSS majailee viimeisellä pudotuspeleihin oikeuttavalla sijalla, eli kahdeksantena.

Nurmon Jymy esitti perjantaina komean kolmannen erän nousun miesten Divarissa, mutta lauantaina asetelmat kääntyivät toisin päin, kun Jymyn vieraaksi saapui SB Welhot. Kotijoukkue Jymy oli lähellä yllätystä, kun johti ottelua kolmannen erän alussa 8–4.

Kuopiolainen Welhot kuitenkin kampesi yhä lähemmäs ja nousi maalin päähän. Ilman maalivahtia pelanneelle Welhoille tuomittiin rangaistuslaukaus, kun kolmatta erää oli jäljellä enää ainoastaan yksi sekunti. Pauno Kajoksinen veivasi pallon rankkarista maaliin, ja näin ollen 60 minuutin jälkeen tulostaululla paloi 9–9-tilanne. Tulos ei enää ratkennut jatkoajalla suuntaan tai toiseen, ja pisteet jaettiin samoin numeroin.

Kajoksinen oli ottelun pistehai hurjilla 3+2-tehoilla. Jymyn Jose Kivipelto laukoi hattutempun.

Launtaina pelattiin myös yksi miesten Suomen Cupin puolivälieräottelu, jossa Kokkolan Nibacos laittoi kotikentällään liigajoukkue LASBin ahtaalle. Maaleja tehtiin lähes koko ottelun tasatahdissa, kunnes kolmannessa erässä Justus Kainulainen vei vierailijat 3–5-johtoon.

Urheasti taistellut Nibacos onnistui vielä kertaalleen kaventamaan Timo Salon maalilla. Se ei kuitenkaan riittänyt, ja LASB eteni välieriin 4–5-loppunumeroin. Tasaista kamppailua oli seuraamassa Kokkolan Kampushalilla yli 500 katsojaa.

Miesten Salibandyliiga
Steelers-SPV 8–5 Ottelutilastot
Koovee-EräViikingit 3–7 Ottelutilastot Esa Takalon ottelukuvat
Indians-OLS 3–5 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga
Koovee-O2-Jyväskylä 10–4 Ottelutilastot
M-Team-TPS 2–7 Ottelutilastot
NST-PSS 3–2 Ottelutilastot

Miesten Divari
Nurmon Jymy-SB Welhot 9–9 Ottelutilastot
LeBa SB-Blue Fox 6–6 Ottelutilastot
ÅIF-Josba 8–2 Ottelutilastot
LNM-FBC Turku 8–6 Ottelutilastot

Miesten Suomen Cupin puolivälierät:
Nibacos-LASB 4–5 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Arto Kilponen
17/12/2016
SPV:lle tulee tauko hyvään paikkaan, kun todella raskaan otteluruuhkan jälkeen seuraava peli on vasta 30.12.
S7
17/12/2016
Hankkio ulos ja tässä on tulos. Oli surkeeta pelaamista Kuuselan vitjalta Hankkion loukkaantumisen jälkeen. Steelers pelasi kelpo matsin ja ansaittu voitto. Kuvaus oli kyllä pelin alussa sellaista shaibaa ettei mitään järkeä. Onneksi kuvaaja unohti yltiöpäisen zoomin käytön pelin edetessä:-)
Ihmettelijä
17/12/2016
Ihmettelen taas kerran kun st merkkaa omalle veskallensa lisää torjuntoja vaikka ei ole näitä torjunut 30 en yllätys laskin että sai 17 mutta kai st taas haluaa saada oman veskan parrasvaloihin kun muuten ei st veskat pärjää. Sama tahti jatkui myös divarissa ja silloin hehkutettiin että divarissa paras veska???
Tarkkailija
17/12/2016
Huomioithan Arto että huomenna SPV-Steelers Cupin PVE?
Seppä
17/12/2016
Sit tais Tarkkailijan matikka olla aika huono jos sai tulokseksi 17....
Seppä
17/12/2016
Korjaan *Ihmetelijän
Metsuri
17/12/2016
Ei ois kyl uskonu et LASB tarvii viel kaks tuomaria avuksi että voittaa pelin, käsittämättömiä vihellyksiä läpi pelin ja kaikki käänty LASB:lle.
Taas huvittaa
17/12/2016
Ei SPV kyllä siihen kaatunut, että Hankkio oli viimeisen erän sivussa. Steelers vain viimeisteli jäättävällä prosentilla, vaikka Seinäjokisetämä hallitsivat palloa 70 %. peliajasta. Vaikka Hankkion mahdollinen poissaolo näkyy varmaan SPV: n pelissä jotenkin huomenna, niin uskon että toinen peli peräkkäisinä päivinä tuo esiin joukkueiden todelliset voimasuhteet ja Seinäjoki edennee melko selvällä voitolla huomenna jatkoon, varsinkin jos ykkösketjuna jatkaa vanha tuttu Koski-Kuusela-Kohonen. Vitja oli kentällä taas 3.erän lopussa tänään ja oli vain huonoa tuuria, ettei he tehneet kuin yhden kavennusosuman viimeisen kolmen minuutin aikana.
Mikko
17/12/2016
Seppä huomaa että ihmettelijä laski torjunnat ei mitään purkuja/vippauksia omasta päästä/ pallon menetyksiä.
Sjoki
17/12/2016
Miksi steelers ja spv eivät saaneet otteluita yhdistettyä kuten happee ja classic saivat?
Kokkola
17/12/2016
Suomen cup peli Kokkolassa tarjosi kyllä jännitystä koko rahan edestä!
LieJu
17/12/2016
SPV ja Koponen haluaa pelejä ennen taukoa ja siksi ei onnistunut pelien yhdistäminen.
Arto Kilponen
17/12/2016
Eikun niin, unohdin taas koko höntsä-Cupin. Sinnekö oikeasti on tällä kertaa osallistunutkin joku?
R28
17/12/2016
Tää Kilponen taitaakin olla oikea "hupiukko" ilmeisesti on öljy valunnut hanuriin asti?
Heikki
17/12/2016
Kilposen mielialalääkkeet on vaihdettu toisen merkkisiksi ja siksi kaverilla alkaa hihna luistamaan. Kun lääkkeissä mennään hinta edellä niin taudin käyttäytyminen saattaa muuttua harhaiseksi ja hieman agressiiviseksi.
Kilpoilusäännöt
18/12/2016
Artsi ei ota Cuppia
S7
18/12/2016
Tietyt jengit osallistuu aina, toiset ei koskaan, arvostelijat tulee toisten joukosta, ilman itsekritiikkiä oisko oman jengin toiminnassa vikaa. Valitellaan pelien vähyyttä, cup niitä toisi...
Joo
18/12/2016
Samaa mieltä s7:n kanssa, cup tois hyvin pelejä lisää ja sitä kautta saatas varmasti laajennettua tasoa. Ei tästä kauaa oo kun cup oli liigajoukkueiden suosiossa ja sen voittamista arvostettiin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.