Liigat

Classic-kapteeni harmitteli virheitä ja tehottomuutta: ”Simppeleitä ja turhia virheitä tuli”

21.01.
2017
9 Kommenttia
2
Liigat

Jussi Piha näki, että Classicin tulee ottaa opiksi Suomen Cupin finaalitappiosta. Kuva: Esa Takalo

Classic kärsi lauantaina tappion miesten Suomen Cupin finaalissa EräViikinkejä vastaan maalein 5-4. Tappio oli tamperelaisten toinen koko kaudella ja historian ensimmäinen kerta, kun joukkue joutui nöyrtymään fuusiojoukkuetta vastaan.

Classic-kapteeni Jussi Piha ruoti ottelua kamppailun tauottua.

– Vaikka en tässä mitään syväanalyysia pysty tekemään, niin ensimmäinen fiilis on, että ei ainakaan ihan väärällä jengille mennyt voitto. Alussa oltiin ainakin huonoja, mutta ainakin ajoittain pystyttiin parantamaan. Aika paljon ailahteli meidän otteet tänään. Mielestäni ei päästy missään vaiheessa sille tasolle, millä näissä peleissä pitää pystyä olemaan.

– Nämä ovat niitä herkkuotteluita, kun kaksi huippujengiä kohtaa. Sarjataulukon perusteella kyseessä on kaksi Salibandyliigan kärkijengiä. Ei päästy kärkitasolle, mutta totta kai kaveri myös tylsytti meidän aseita. Muutamasta helposta perustilanteesta tuli maaleja loppua kohden, ja kaveri oli niissä paikoissa vielä jalalla parempi. Siinä ne asiat mitkä tänään ratkaisivat, Piha pohti.

Ottelun kannalta ratkaisevaksi nousi kahden minuutin ajanjakso kolmannen erän puolivälissä. Tuona aikana EräViikingit käänsi 3-2-tappioaseman 5-3-johdoksi.

– Nopeasti pohtien ne tulivat simppeleistä virheistä ja tilanteista, joista meitä ei ole viime aikoina pahemmin rokotettu. Sellaisista jutuista, joita ei saa antaa vastustajalle kuten hyökkäyspään jäähy, joka johtui alunperin toki huonosta syötöstä.

– Pari kertaa kaveri iski aika helposti siten, että voitti laidan puolelta yksi vastaan yksi -tilanteen. Tällä kertaa Toriseva ei pystynyt maalillaan pelastamaan niitä tilanteita, mutta otti maalillaan toki muutaman huippuseivin.

– Simppeleitä ja turhia virheitä tuli, joiden perusteella voi päätellä, että ei oltu ihan sillä tasolla missä tällaisessa pelissä pitää olla, Piha analysoi.

Classic kavensi vielä ottelun loppuminuuteilla Sami Johanssonin. Muutenkin viimeinen kymmenminuuttisen aikana tamperelaisilla oli useampi huippupaikka, mutta Santtu Strandberg torjui mallikkaasti EräViinkien maalilla.

– Vaikka äsken kriittisesti sanoinkin meidän pelistä, niin olihan meillä hyvin maalipaikkoja läpi ottelun. Vastustajan veskari otti muutaman haamutorjunnan, ja tolpatkin kolisivat. Lopussa Johansson kokeili muutamaankin otteeseen tolppaa ja muutenkin luotiin hyviä paikkoja. Pienet asiat ratkaisee näissä peleissä. Jos et ole jalalla ihan tarpeeksi hyvässä iskussa, niin myös pallollinen peli kärsii, Piha tiesi.

Finaalitappio ei luonnollisesti maistunut makoisalta, mutta kapteenin mukaan heikommista otteista pitää osata ottaa opiksi.

– Hieno tapahtuma oli. Ei tämä tässä kohtaa lämmitä. Taas oli yleisöä hyvin paikalla ja päästiin taistelemaan tosissaan voitosta. Aina näissä jokin tarkoitus on, ja pitää pystyä oppimaan, vaikka tuleekin tukkaan. Nämä ovat hienoja pelejä. Tällä hetkellä ei ole niin hirveän hyvä fiilis.

– Pitää kuitenkin muistaa, että tämä on sählyä ja meillä on kausi tässä kesken. Tämä oli totta kai yksi iso virstanpylväs tälle kaudelle. Pelit jatkuvat melko nopeasti tuossa, ja kuitenkin se isoin juttu on keväällä, ja se tulee melko nopeasti. Samainen joukkue saatetaan kohdata vielä keväällä ja toivottavasti päästään ottamaan revanssi heitä vastaan, kapteeni päätti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
#51
21/01/2017
Vihaan termiä "sähly" en ymmärrä miksi lajin huiput kutsuvat tätä lajia sillä nimellä.
Lynx
21/01/2017
Kyllä C kaatui Nykyn järkyttävään mokaan eli kolmannen erän ketjusekoiluun! Pelin ekat 10 min EV:n hallintaa, mutta sitten alkoi C:n peli kulkemaan ja tasoihin toisessa erässä. Mitä tekee sankarivalmentaja? Sekoittaa 2 ja 3 kentät, ja kolme omiin parissa minuutissa! Takaisin alkuperäiseen kokoonpanoon, mutta aika loppui kesken. Miten voi noin kokenut valmennus hölmöillä noin totaalisesti, kysyn vaan!
fakta
22/01/2017
Kyllä c kaatu mokke peliin, ei näin tärkeissä peleissä saa mennä noin helppoja maaleja. Nyt järviö maaliin hakeen pelikokemusta kevään pleijareihin, tai muuten käy kylmät taas.
ööö
22/01/2017
#51, ehkäpä juuri siksi, tiukkapipojen takia.
ööö
22/01/2017
Lynx. Siinä oli pikku loukki, jos et huomannut.
Naama
22/01/2017
ÖÖÖ ei ne faktat vaan ne mielipiteet
Jarggoni
22/01/2017
Jalka ei ihan riittäny, jep
Minäpahoitinmieleni
22/01/2017
Fakta oli ihan oikeassa. Clasu hävisi veskarin takia tuon pelin. Ja näköjään savonen on clasun syy menestykseen :D toivottavasti sähly sanaa käytetään jatkossa vielä enemmän jos se kerran häiritsee joitain ;)
hannu
23/01/2017
Kyllä helsinkiläiset ansaitsi selkeästi tämän voiton. Classic hukkasi palloja, jalka ei riittänyt ja veska oli imuri. Mitää Erältä pois ottamatta, prässi johti Classicin virheisiin ja menestykseen vaaditaan pari pomppua.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.