Divarit

Divarin karsintasysteemi muuttui tälle kaudelle – näin pelataan keväällä

15.01.
2017
10 Kommenttia
0
Divarit
Divarin karsintasysteemi uudistui tälle kaudelle. Kuva: Juhani Järvenpää

Divarin karsintasysteemi uudistui tälle kaudelle. Kuva: Juhani Järvenpää

Karsinnat kakkosesta Divariin pelataan tänä keväänä uudella tavalla. Nyt jokainen ”Alueen kakkosen mestari” eli sarjan kahdeksan lohkon voittajat pääsevät karsintaan, joka käydään kahdessa vaiheessa.

Ensimmäisessä vaiheessa kakkosen kahdeksan lohkovoittajaa arvotaan kaavioon ottelupareiksi, josta paikka jatkoon aukeaa kahdella voitolla. Kotietu on parissa sillä joukkueella, joka menestyi runkosarjassa paremmin.

(Paremmuuden määrittävät 1) sijoitus runkosarjassa 2) jos sijoitus sama, pistevertailulla pisteet / ottelut 3) jos sekuns ama, vertaillaan maalieroa suhteutettuna pelattuihin otteluihin.)

Osassa II divisioonan lohkoista lohkovoitto ratkeaa suorassa runkosarjassa, osassa taas runkosarjan jälkeisissä pudotuspeleissä.

Karsinnan toisessa vaiheessa pelataan edelleen paras kolmesta -järjestelmällä. Toisen kierroksen otteluparien voittajat nousevat Divariin kaudeksi 2017-2018.

Tilaa kakkosesta nouseville syntyy siten, että tämän kauden Divarin jumbo putoaa suoraan II divisioonaan. Divarin sijoille 12 ja 13 jääneet pelaavat keskenään karsintasarjan siitä, kumpi putoaa.

Karsintasysteemin muutoksesta päätettiin jo ennen kauden alkua.

Teksti: Salibandyliiton tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
ViliVeikkaus
15/01/2017
Veikataanpa: NST ja Vaasa karsimassa keskenään kumpi putoaa. HIFK on jo käytännössä kakkosessa
#pitkäkevät
15/01/2017
Ennustan Kokkolaan pitkää kevättä...:)
turkulainen
15/01/2017
Jos Kokkolaan tule pitkä kevät ja Nibacos vielä nousee sen päätteeksi, ensi kaudella Divarissa voisi olla Blue Fox, Vaasa, Nurmo ja Kokkola. Ja LNM. Voi tulla pitkä ensi kausi Pohjanmaalla, kun pitöisi elättää vielä liigajengitkin. Pelaajia äkkiä Pohjanmaalle!
Jepe
15/01/2017
Pelaavatko sii tuossa toisessa vaiheessa vastakkain 2.div otteluparien voittajat ja tason mittausta sarjojen välillä ei nähdä missään veiheessa.
#51
15/01/2017
Miten 2divarin mestaruus ratkaistaan?
Jkl
15/01/2017
O2 varma divari, ylivoimainen keskisuomen runkosarjassa
Jarpanter
15/01/2017
En usko et O2 nousee mihinkään. Monta kertaa aiemminkin povattu nousua, mutta sulaa aina keväällä.
Jkl
16/01/2017
Nyt on kyllä o2sella hyvä aihio, liigapelien kokemukset Kinnunen/S Laukkala vahvoja miehiä mutta ehdottomasti nostettava roolia. Laaja materiaali kestää yksittäiset loukit jopa tänä vuonna.
ELUKKA
16/01/2017
Pelataan ny ensin, Etelä-suomessa on kohtisuoraan ylöspäin marssiva nuori ja nälkäinen ryhmä
POSi
16/01/2017
Ai se jengi, joka eilen hävisi 3. erän 0-6, kahdentoista kotikatsojansa iloksi?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.