Divarit

Divarin sarjajumbolla ongelmia pelaajiston suhteen: ”HIFK ei luovuta ikinä”

13.01.
2017
44 Kommenttia
3
Divarit
HIFK:lla on ollut todella haastava kausi miesten Divarissa. Pääkallo.fi:n tietojen mukaan joukkueen avainpelaajiin kuuluva Ville Räkköläinen (vas.) ei halua edustaa joukkuetta enää loppukaudesta. Kuva: Salibandyliiga

HIFK:lla on ollut todella haastava kausi miesten Divarissa. Pääkallo.fi:n tietojen mukaan joukkueen avainpelaajiin kuuluva Ville Räkköläinen (vas.) ei halua edustaa joukkuetta enää loppukaudesta. Kuva: Salibandyliiga

Maineikas Helsingin IFK nousi viime keväänä miesten Divariin salibandyssa. Kausi Suomen toiseksi korkeimmalla tasolla ei ole mennyt nappiin ja nousijajoukkue majailee Divarin viimeisellä sijalla.

Toimituksen korviin on kuulunut muutamista eri lähteistä, että viime kaudella joukkueen ehdottomiin tähtiin kuuluneet Marko Vaitio ja Ville Räkköläinen ovat jättäneet leikin kesken tässä vaihessa kautta. Vaitio oli kakkosdivisioonassa joukkueen ykköspistemies tehoin 57+37=94 ja Räkköläinen toiseksi tehokkain onnistuen viime kaudella pistein 59+29=88.

Tällä kaudella Räkköläinen on esiintynyt 12 ottelussa pistein 9+7 ja Vaitio ainoastaan kahdeksassa pelissä tehoin 5+5. Kysyimme joukkueen valmennus- ja taustaryhmään kuuluvalta Sakari Lehtimäeltä mikä on tämän hetken tilanne joukkueessa.

Pääkallo.fi on kuullut muutamista lähteistä, että Marko Vaitio ja Ville Räkköläinen eivät enää edusta seuraa. Pitääkö tämä tieto paikkansa, Sakari Lehtimäki?

– Tuota noin. Ei se varsinaisesti pidä paikkaansa, kun molemmat edustavat edelleen HIFK:ta ja kumpikaan ei ole toistaiseksi virallisesti siirtynyt mihinkään, Lehtimäki valaisee.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan he ovat ilmoittaneet, että eivät suostu enää pelaamaan tällä kaudella HIFK:ssa. Pitääkö tämä tieto paikkansa?

– Räkköläisen kanssa keskustelin eilen, ja hänellä on ollut jonkin verran sitoutumisongelmia. Samoin kuin Vaitiollakin. Aikataulut ja treenimäräät ovat Divarissa välillä vähän sellaisia, että kaikki eivät ole aina pystyneet olemaan läsnä, ja niin on käynyt nytkin. Sitoutuminen ei ole ollut kovin hyvää tällä kaudella. Kumpikaan ei ole pelannut täysiä pelimääriä menneellä sesongilla, Lehtimäki kertoo rehellisesti.

HIFK pelasi viime sunnuntaina Porissa Karhuja vastaan. Tuolloin tuolloin mukana oli 12 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Karhut oli ottelussa parempi lukemin 12-4.

Riittääkö joukkueella pelaajia loppukautta ajatellen?

– Kyllä seuralla pelaajia riittää. Meillä oli viime viikonloppuna molempina päivinä ottelut. Loviisaa vastaan pelattiin lauantaina kotikentällä ja sunnuntaina oli sitten vielä päällekkäin B-junioreiden peli. Parhaat B-juniorit jäivät pelaamaan Kooveeta vastaan, ja he eivät lähteneet mukaan Poriin.

– Salibandya pystyy kuitenkin pelaamaan kahdellakin ketjulla, ja joissain tapauksissa on parempikin pelata siten. Tietysti meidän lähtökohta ei ole pelata kymmenellä tai 12 pelaajalla, vaan mielellään otetaan se kolme ketjua mukaan aina kun vain mahdollista. Aina se ei onnistu johtuen loukkaantumisista ja poissaoloista. Siihen pyritään, että saadaan mahdollisimman kova nippu jalkeille, Lehtimäki vakuuttaa.

Minkälainen ryhmä on lähdössä lauantaina Pohjanmaalle Blue Foxin vieraaksi?

– Jälleen on sellainen tilanne, että ihan kolmea ketjua ei saada jalkeille. Mennään siis aika tiivillä nipulla. Yritetään saada vielä pari B-junioria mukaan sinne reissuun. Junioripelaajat ovat onnistuneet meillä hyvin ja heille halutaan antaa vähän enemmän vastuuta jatkossakin. Ihan parasta nippua ei saada, mutta pyritään saamaan ainakin se 13 kenttäpelaajaa mukaan, Lehtimäki uumoilee.

HIFK on pelannut koko kauden heikosti ja nousijajoukkue on kerännyt ainoastaan kolme sarjapistettä 16 ottelussa. Sarjajumbolla on eroa seuraavaan joukkueeseen ja karsijan paikkaan jo kymmenen pistettä. HIFK:lla on jäljellä enää kymmenen runkosarjan ottelua.

Kaikki edeltävät tiedot huomioiden, onko sarjapaikan suhteen jo luovutettu tässä vaiheessa kautta?

– Ei ikinä. HIFK ei luovuta ikinä, Lehtimäki vastaa painokkaasti.

Miten kelkka on käännettävissä tässä vaiheessa kautta?

– Meillä oli aika hyvä joulutauko ja vedettiin kimppatreenejä junioreiden kanssa. Tähän kuului myös fysiikkaharjoittelua. Haluttiin lähteä loppukauteen tiiviillä ja hyvällä ryhmällä, joka on valmis tekemään duunia loppuun saakka. Aika hyvin ollaan taisteltukin, ja ihan sarjan kärkijoukkueita vastaan ollaan pelattu hyvin. Hyviä otteluita pelattiin esimerkiksi Erä Akatemiaa ja ÅIF:ia vastaan. Ei ole vielä sitä voittamisen kulttuuria tullut, että pystyttäisiin kääntämään ne viimeiset minuutit meidän voitoksi.

– Hyvin ollaan kuitenkin oltu mukana peleissä ja ei siinä sen ihmeellisempää. Uskon, että loppukaudestakin nähdään vielä taisteleva IFK. Siellä on vielä pinnoja paljon jaossa ja kahdeksan joukkoon on teoreettiset mahdollisuudet, mutta vähintään karsintapaikka kiinnostaa meitä. Tämä on hauska, hyvä ja kova sarja. Monet pelaajat ovat saaneet huikeita kokemuksia. Meille tulee muutama uusi pelaaja vielä tähän loppukauteen´mukaan ja katsotaan minkälaisen avun he pystyvät meille tuomaan, Lehtimäki pohtii lopuksi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
46
13/01/2017
Aika säälittäviä pelaajia, jos hylkää joukkueensa noin.
Sb6
13/01/2017
"Haluttiin lähteä loppukauteen tiiviillä ja hyvällä ryhmällä, joka on valmis tekemään duunia loppuun saakka."

Epäilen. Muutama pelaajan ei ainakaan harjoittele joukkueen mukana, vaan käy tyyliin ainoastaan peleissä.
88
13/01/2017
Muutaman pelin nähneenä voin kertoa, että HIFK on ehdottomasti liiga-tason porukka.. sääli kun joutuu pelaamaan heikompien sarjassa illasta toiseen.
S7
13/01/2017
Rödän kovat huutelut ennen kautta on nyt viimeistään huudettu ja kakkosdivari kutsuu. Ei tosta suosta ja vielä kärkimiehet ulkona ole mitään toivoa...
Tiedottaja
13/01/2017
Antti Pärnänen vahvistaa Hifk loppukauden. Kova vahvistus punanuttuun!
Kade
13/01/2017
Kateuskin on ansaittava. HIFK sytyttää aina. Cama HIFK, cama Röda.
Jake
13/01/2017
Ennustettiin, että mm HIFK poimii marjat ErVi-liitoksen tiimoilta. Näin ei kuitenkaan käynyt. HIFK joutui lähtemään "vanhoilla" eväillä divariin. Valitettavasti kakkosen kuninkaat Räkköläinen&Vaitio eivät ole valmiita harjoittelemaan sitä määrää mikä divariin vaaditaan. Ovat lisäksi huonoja esimerkkejä B-junnuille. Toivottavasti Lehtimäki laittaa ko. ukot luiskaan niin tekeminen saadaan taas terveelle pohjalle. Ensi kaudella saatetaan taas nähdä HIFK-Jokerit pelejä, mikäli Jokerit pysyy kakkosessa.
Terhi
13/01/2017
Onko tämä Antti Pärnänen näitä vanhan HIFK:n aikaisia keski-ikäisiä pulleroita, joihin tämän kertainen divarivierailukin kaatui?
Sarjan fyysisin
13/01/2017
Ei muakaan kiinnostaisi pelata jos vastaan tulisi kuvasta tuttu #18.
Stadifani
13/01/2017
Alkukaudella monta tiukkaa 1-2 maalin tappiota. Hyviä ja tiukkoja matseja. Kyllä on vielä kaikki mahdollisuudet säilyttää sarjapaikka, Lehtonen kovan luokan vahvustus sentteriosastolle. HIFK tarvitsee ennen kaikkea sitoutuneita joukkuepelaajia.
Myötä Häpeä
13/01/2017
Ei voi muuta sanoa, kun että on melkoisen suurta puuhastelua tämä Sakari Lehtimäen johtama nyky-IFK. Herättää aikamoista Myötä Häpeää ja on irvikuva hienolle brändille. En käsitä miten Marko Paju on vielä tahrimassa mainettaan tässä puuhasteluporukassa. Ei yllätä yhtään jos Paju jää pois joukkueesta lähiviikkoina. Lehtimäen uhoaminen ja pullistelu saa hienon päätöksen hissillä alas kakkoseen. Mikä on Ritarin osuus tässä suuressa flippauksessa? Entä miksi Timo Lehtimäki pyörii vielä mukana kiukuttelemassa? Tiettävästi Räkköläisen ja Vaition lisäksi myös kaksi muuta kärkipelaajaa on lopettamiskuopissa. Ei voi muuta kun nauraa tällä.

PS: lähes kaikki Hifk:n pelit nähnyt lätkä-Hifkin fani
Jännä juttu
13/01/2017
Jännä juttu, että kaikki Hifk myönteinen kommentointi lasketaan vähintään uhoamiseksi ja pullisteluksi. Hifk on pelannut monta hyvää peliä tällä kaudella, taso ei vaan ole ihan riittänyt useampaan voittoon. Katsotaan nyt kausi loppuun saakka rauhassa. Oksettavaa sakkia tämä salibandyväki kommenttien perusteella.
Terhi
13/01/2017
"Jännä juttu" että tulit kuitenkin tänne jakamaan sitä oksettavuutta.
Lajin kannalta tyytyväinen
13/01/2017
Olen lajin kannalta todella ylpeä HIFK kyntämisestä. Enää ei voi nappailla 1x viikossa vitosdivarijengin kanssa ja pelata hiukan huonommalla aamuhengityksellä, kun puhutaan divarista. IFK olisi kannattanut uudistaa koko toimintaa ja pitää viime kauden "valmentaja" kaukana pääkallon kommenttipalstasta. Plussana -99 nostaminen rinkiin, pojille varmasti hienoja pelejä joista pääsevät ammentamaan hedelmää ensi kaudeksi oikeisiin seuroihin.
Juho
14/01/2017
Tsemppiä Hifkille loppukauteen, menestykseen ei ole oikotietä. Positiivista että junioritoiminta pyörii jo hyvin ja toivottavasti junnut pysyy seurassa, niin pitkäjänteinen työ kantaa hedelmää tulevaisuudessa.
Wisa Ecklund
14/01/2017
HIFK on oma lempiseurani harmi kun rypevät. Ehkä ens kaudella sit menestystä hyvällä jengillä kakkosessa.
Minäpahoitinmieleni
14/01/2017
Mietityttää vain että lähtikö noi kaveria takki auki ylemmälle tasolle vai eivätkö osanneet ajatella yhtään pidemmälle, että ykkösessä joutuu ihan jo treenaamaan paljon enemmän että siellä pärjää :D no niin ensi kaudella sitten taas kakkosessa kovia tehoja tekemään ja dominoimaan!
Farssi
14/01/2017
Kyllä tuo Räkäläisen ja Vaition touhu tässä kaikkein naurettavinta on. Ainoa oikea ratkaisu oli laittaa lapset pihalle ja yrittää menestyä joukkuepelillä. Nämä kaksi poikaa tuskin tietävät, mitä joukkuepelillä ja sitoutuneisuudella tarkoitettaan.
stadi
14/01/2017
Itse joka ostin ifk kausarin ja monta peliä nähneenä voin sanoa että ykkösessä joutuu jo treenaamaan,miksi räkköläinen aikanaan lähti erästä no kun ei treeni maistunut.Hän on hyvä kaveri kyllä pelaamaan mutta pitäis pikkuisen ottaa niskasta kiinni ja harjoitella.Ifk treenaa kuulema vain kaksi kertaa viikossa mikä on liian vähän divarissa jos meinaa pärjätä ja jos ei niissäkään ole mukana niin huonoa on,eikä vaitiollekkaan ole harjoittelu maistunut.Kyllä nyt nämä kaksi herraa pettivät joukkueen pahastikun kun päättivät lopettaa.
Työmoraalin vanha viisaus
14/01/2017
Kalkkuna jutteli härän kanssa. "Haluaisin lentää puun latvaan, mutta minä en jaksa lentää niin korkealle". Härkä sanoi: "Mikset popsi minun kikaleitani, ne ovat täynnä kuituja ja antavat sinulle voimaa." Kalkkuna alkoi heti niitä napsimaan... se sai pian voimaa lentää alimmalle oksalle. Pian muutaman päivän popsimisen jälkeen se oli valmis lentämään puun latvaan. Sieltä hänet kuitenkin näki maanviljelijä, joka heti ampui kalkkunan alas puusta.

Tarinan opetus:
P****n jauhaminen/tekeminen voi viedä huipulle, mutta ei pidä sinua siellä kauaa.
Huhumylly
14/01/2017
Vahvat huhut vievät Vaitiota ja Räkköläistä Jokereihin. Monessa mielessä looginen valinta kavereilta.
Fakta
14/01/2017
Toivotaan, että HIFK säilyy divarissa. Helppoa se ei ole mutta 20 pinnaa on vielä jaossa. Väriä divari kaipaa ja HIFK on hyvä lisä siihen. Täällä on heti samat asioista tietämättömät huutelemassa faktojaan kun kyse on HIFK:sta.. Eiköhän fiksuimmat lukija
FAKTA
14/01/2017
Eiköhän fiksuimmat lukijat osaa suodattaa täältä ketjusta provot pois.
Laita Pakki
14/01/2017
Ei sotakaan kahta miestä tarvitse.
Eikö HIFK kauden alussa hehkuttanut kuinka hyvä rosteri heillä on. Kun pelataan kuitenkin ykkösessä niin kyllä koko joukkueen tulee olla sen mukainen. Ei kahden pelaajan varaan voi peleissä laskea.
Nyt vaan katsotaan kauniisti peiliin ja todetaan että olisi kuitenkin ollut parempi jäädä kakkoseen.......
Takapakki
14/01/2017
Eikö se ole itsestään selvää, että uskotaan omaan rosteriin kauden alussa? Ja miltä kuulostaisi jos nyt HIFK valmennus ja pelaajat huutelisi, että ollaan luovutettu jo ja olis pitänyt jäädä kakkoseen. Divari on kova sarja kakkoseen verrattuna, eiköhän sen kaikki tiedostanut jo etukäteen. Toivottavasti sä et ole "laitapakki" ainakaan junnuvalmennuksessa tuolla asenteella.
keijo rosburger
14/01/2017
Positiivisena asiana voin todeta että tässä on ainakin hyvä varoittava esimerkki tulevia divari/sm/pääsarjatason joukkueita varten. HIFK lähti ilman suurempia vahvistuksia tähän kauteen ja tässä huomaa sen kun kakkosdivaritason pelaajilla varustettu joukkue lähtee pelaamaan divariin. Ei voi muuta sanoa kun hattua nostaa lehtimäen yritykselle palauttaa iso punainen takaisin liigaan, mutta kauden mittaiseksi kokeiluksihan se tulee jäämään. Toivottavasti tulevaisuudessa ei näy 2016-2017 HIFK:n kopioita :)
HIFK FANI
14/01/2017
Räkköläinen ja Vaitio. Taitoa on, muta laiskojahan ne on. Kaikki sen tietää, mutta moni on unohtanut, että HIFK:n mv-peli on luokkaa umpisurkea. Pitkäsen Teppo, joka ei osaa edes perustorjuntaasentoja. Keinänen joka pyörii kuin hylje ison mahansa kanssa ja Manninen joka nyt ei muuten vaa saa mitään kiinni. Yhtään paremmalla mv-pelillä HIFK:lla olisi huomattavasti enemmän pisteitä (monet 1-2 maalin tappiot kertovat vain häviävästä maalivahdista) ja sitä myöten meininki ja fiilis olisi varmasti erilaista. Hissillä tie vie kakkoseen. Harmittaa, että ostin kausarin :(
Arvostelija
14/01/2017
Joku tuolla ylisti Hifk junnupuolta. Sehän on täysin yhtäkuin B-poikien kokoelma porukka. Ex-SSV junnut menivät kaudeksi pelaamaan. Nuo junnut ei jatka kun ei ole A-sm paikkaa. Lehtimäellä tulee melko raskas savotta kasata joukkuetta edes ensi vuoden edustukseen joka pelaa piirisarjassa 2-divaria.
88
14/01/2017
HIFK FANI kirjoittaa täysin asiaa. Vähänkään vahvemmalla maalivahtipelillä hifk olis vähintään keskikastissa. Ei kait puolenkentän vedot saa upota kertatoisensa jälkeen 1div maalivahdille ?? Sääli, mutta onhan noiden veskareiden parhaat päivät nähty jo aikaa sitten..
Läheltä seurannut
14/01/2017
Vaition hyvin tuntevana voin sanoa että syy on ollut ihan muussa kuin sitoutumisesta. Valmentaja Pajun kanssa ajatukset olleet alusta asti eri maata mm. ensimmäiset 3 peliä Vaitio pelasi puolustavaa sentteriä mikä ei tuo kaverin vahvuuksia esiin. Paluu sen jälkeen omalle tutulle paikalleen ja peli muuttui täysin. Myös herralle itselleen alkoi harjoittelu maistumaan. Viimeisimmän pelin Erä-Akatemiaa vastaan nähneenä ihmettelen valmentaja Pajun pelaatusta. Vaitio-Räkköläinen kaksikko pelasi 6-8 vaihtoa ottelun aikana ja niistä neljässä he tekivät maalin. Viimeinen tikki Vaitiolle oli kun ilmoitti olevansa kipeenä viime viikonlopun peleihin niin valmentaja Paju ehdotti "kevyen poissaolon" vuoksi paikkaa HIFK:n kakkosjoukkueessa. Myös räkköläiselle tarjottiin samaa hommaa. Itse olen myös nähnyt HIFK:n maalivahtipelin ongelmallisena mutta suurin ongelma on ollut valmennuksessa. Kauden ensimmäiset pelit kaatuivat seisovaan taktiikkaan eli lähinnä puolustuksessa seisomiseen. Noissa 1-2 maalin tappiollisissa peleissä myös valmennuksella mennyt sormi suuhun monilla kerroilla. Paju sopiikin oikein hyvin naisten valmennus puolelle hänen pehmeän olemuksensa kanssa.
Heikki
14/01/2017
Ihanaa edes joku noudattaa omia perinteitään. Kyllä on mukavaa ja nostalgista huomata, että Hifkissä edelleen ruoditaan joukkueen sisäisiä asioita keskustelupalstoilla. Kukaan ei ole tehnyt mitään väärää paitsi se joku muu. Kaikki tekevät hommia isolla sitoutumisella ja motivaatiolla paitsi ne muut. On totta, että Hifkiä kaivataan, koska kun lukee Hifkin sisäisiä juttuja niin tulee mieleen, että onneksi meidän jengi ei ole noin häiriintynyttä porukkaa. Kiitos Rödä.
S7
14/01/2017
Kyllä Heikki. Kukahan se muu on? Joka aina keksii valituksia ja vääriä syytteitä. Nythän täällä näyttää tosiaan sisäisistä asioista perillä olevat avautuvan oikein kunnolla:-), miksi ei pienet piirit tähän tuu vinkumaan? Vai taasko meitsille toi läppä;-). Tässä kohtaa sitä saa mitä tilaa. Meitsiä kyll hymyilyttää, fuusio dumattiin ja kuinka pelaajat äänestää jaloillaan, näinpä mutta mihin suuntaan menikään!!
Vuosaari
14/01/2017
Tänään pataan 1-7 eli veskarin nollapelillä olisi tullut voitto...

Eiköhän koko organisaatio valmennusta ja pelaajia myöten ole tässä epäonnistunut. Toinen.nousija FBC Turku keikkuu ihan toisilla sijoilla sarjassa.
S7heikki
14/01/2017
Toivottavasti uutisia Hifk:sta saadaan jatkossa lisää, että heikit, terhit, s7 ja kumppanit pääsee purkamaan ketjuun pahaa oloaan. Naurettavaa kuraa porukka heittää täällä.
S7
14/01/2017
Höpöä taas, kyllä kura on tässä ketjussa lentänyt jonkun muun kuin mun toimesta, jos vaikka luet uudestaan. Ja kellähän se on paha mieli, taitaa taas herra pieni piiri olla kirjoittelemassa;-).
Jippo Laitinen
15/01/2017
Lehtimäet + muut taustahenkilöt ja pelaajat ovat tehneet poikkeuksellisen kovan näytön lyhyessä ajassa. Organisaatio on kasvanut vahvasti joka suuntaan. Täytyy kuitenkin muistaa, että seuran rakentaminen uskottavaksi organisaatioksi on pitkäjänteistä puuhaa, unohtamatta pelillisiä asioita.

Bulit tsemit koko HIFK:lle ja fäneille!
Marko Vaitio
15/01/2017
Nyt ihmiset lopettakaa. Itsellä jää loppukausi väliin perheenlisäyksen takia.
stadi
15/01/2017
Marko Vaitio,onko räkköläinen pieniinpäin kun käsikädessä lopetitte
huomenna vasta
16/01/2017
Huomennahan se selviää siirtolistasta, että lähtikö kaksikko johonkin muuhun joukkueeseen vai jatkuuko kausi Redissä.
Heikki
17/01/2017
Tuleva isä ja tuleva kummi valmistautuvat sopivissa olosuhteissa tulevaan synnytykseen. Helsingin punaiset kiittää. Ei j.malauta mitä teatteria tällä seuralla ja näillä pelaajilla. Säälittävää porukkaa.

2228. VAITIO MARKO IFK INNEBANDY, HELSINGFORS PUOTINKYLÄN VALTTI 23.01.2017
1810. RÄKKÖLÄINEN VILLE IFK INNEBANDY,HELSINGFORS PUOTINKYLÄN VALTTI 23.01.2017
Hessu
17/01/2017
Otatko Heikki kaikkien joukkueiden pelaajasiirrot yhtä raskaasti? Olet säälittävä tapaus.
Jukka
17/01/2017
Ihan oikea osoite ja taso. Kakkosen häntäpään kaljaporukka.
Vuosaari
19/01/2017
Mihin perustuu Jukan näkemys "kaljaporukka", huhuihin vai onko tullut itse ryypättyä samassa seurassa?
Juhis
23/01/2017
HIFK:lta hieno esitys LeBa SB:tä vastaan. Joukkeella silmin nähden hyvä henki päällä kun ongelmapelaajat siirtyivät muualle.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.