Liigat

EräViikingit lanasi KrP:n maan rakoon – Moilaselle hattutemppu

16.01.
2017
15 Kommenttia
3
Liigat
Mika Moilanen jatkoi hyvää pistevirettään KrP:n kustannuksella. Kyseessä oli jo 12 perättäinen ottelu, jossa Moilanen pääsi tehomerkinnöille. Kuva: Esa Takalo

Mika Moilanen jatkoi hyvää pistevirettään KrP:n kustannuksella. Kyseessä oli jo 12 perättäinen ottelu, jossa Moilanen pääsi tehomerkinnöille. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP isännöi EräViikinkejä maanantai-illan ainoassa miesten Salibandyliigan kamppailussa. Vierasjoukkue haki Tampereelta täyden pistepotin maalein 2-11.

Ottelu oli EräViikinkien hallintaa alusta alkaen, ja Miko Kailiala vei vieraat jo 7-0-johtoon ajassa 27.53. KrP ei saanut missään vaiheessa kunnon kiriä, vaikka iskikin kaksi maalia toisessa periodissa. Kotijoukkue sai ottelussa myös kaksi rankkaria, mutta Markus Laakso pysäytti molemmat yritykset.

Kuvaavaa ottelussa oli se, että vierasjoukkue teki ottelussa peräti kolme alivoimamaalia. Näistä kahdesta vastasi Tero Tiitu. Sairastelun vuoksi hiukan keskenkuntoisena pelannut Tiitu onnistui karkaamaan läpiajoon 3 vs. 5 -alivoimalla ja iski rikkeen jälkeen rankkarista maalin.

EräViikinkien tehonlinkoja olivat myös maailmanmestarit Mika Moilanen (3+0), Kailiala (2+1) ja Jani Kukkola (1+2). Kotijoukkueen Antti Kortetmaa pysäytti maalillaan 31 laukausta rökäletappiosta huolimatta. EräViikingit jatkaa Salibandyliigan sarjakärjessä. Nokian KrP kärsi jo neljännen perättäisen tappionsa, mutta on edelleen taulukon seitsemäntenä.

Ottelutilastot
Esa Takalon kuvat ottelusta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
tylsä sarja
16/01/2017
alkaa toteutua alkukauden ennuste, kaksi ekaa on ihan ylivoimaisia keskikastiin verrattuna ja sitten on putoajajoukkue

aika epäkiinnostava sarja, ostojengit vähentää sarjojen mielenkiintoa

osittain myös superfinaalin syytä, parhaat haluaa varmistaa paikan sinne vaikka runkosarjan kiinnostavuuden kustannuksella,
Arto Kilponen
16/01/2017
Kyllä sieltä se top-6 alkaa myös pikkuhiljaa erottumaan. Nokia on nyt kolme pistettä Oilersia jäljessä, mutta kun katsotaan näitä edellisiä tuloksia, niin TPS on hävinnyt viimeisestä kymmenestään kaksi, Oilers viimeisestä kuudesta yhden, Nokia on hävinnyt neljä putkeen ja Indians on hävinnyt viimeisestä 11 pelistään yhdeksän. Steelersiä voidaan katsoa vaikka perjantai-iltana uudestaan, mutta juuri nyt silläkin on eroa top-6 joukkueisiin seitsemän pistettä.
Muutoksia jo
16/01/2017
KRP pitäisi rikkoa ykköskenttä, peli tällä hetkellä totaalisesti tukossa. Mäkipää ja Krumins tuomaan energiaa siihen ja sitten makuasia jättääkö Henttosen vai Koskelan toiseksi pakiksi siihen. Parin pelin jälkeen sitten katsoo sitten uudelleen.
Junnu#8
16/01/2017
Steelersillä pahat vastustajat seuraavaksi. Classic huomenna vieraissa. Perjantaina öljymiehet Elenialla. Joten voittoputki todennäköisesti katkeaa. Joukkue on nostanut tasoaan. Steelers on saanut voittavan maalivahdin Tomi Aaltosesta.
SUURMESTARI
16/01/2017
Povasin Krp:tä jo pois pleijareista, mutta rumasta Ervi tappiosta huolimatta pientä piristymistä oli jo nähtävissä. Nopeasti peli pitää saada kuntoon jos meinaa pitää paikkansa sarjataulukossa. Tuleva Indians peli näyttää lopullisen suunnan koko kaudelle?
Tamppaaja
16/01/2017
Ihmeen pitkään KrP:n lento kestikin. Tällä hetkellä joukkue pelaa täysin omalla tasollaan eli divaritasolla. Ei mitään asiaa play off-peleihin. Tosin tyylistään poiketen ei ihme kyllä joudu todennäköisesti tällä kertaa karsintoihinkaan.
Arto Kilponen
16/01/2017
EräViikingit-pelistä on ihan turha alkaa Nokiaa arvioimaan. Se nyt vain on kylmä fakta, että EräViikingit - samoin kuin Classic - pyyhkii näillä bottom-8 joukkueilla lattiaa, jos heitä kiinnostaa edes vähää alusta. Joo, maaliero 26-7 EräViikinkien ja Nokian KrP:n välillä on vähän turhan ruma, mutta silti. Tämäkin peli oli jo etukäteen ihan selkeä - jos EräViikingit nukkuu ja Nokia pelaa kauden parhaan pelinsä, niin voi olla suht tiukkaa. Ei ollut. Nokialla ovat kaksi seuraavaa peliä koko kauden tärkeimmät. Jos se häviää Indiansille ja Steelersille, niin voin luvata, että ihan hirveän montaa pistettä ei irtoa Oilers-Happee-TPS-Classic nipulta ja sitten se onkin jo todennäköisesti myöhäistä.

Indiansilla on toki vähän sama homma. Edellinen kotivoitto tuli 5.10., joten paine alkaa kasvamaan väkisinkin. Nokia on täysin kaadettavissa ja M-Teamille häviäminen kotona olisi jopa tämän päivän Indiansin mittarilla surkea tulos. Sitten sieltä alkaa lappamaan melkoista ohjelmaa vastaan, joo, ehkä LASB Espoossa on helpohko peli, mutta muuten siellä onkin vastassa tämän hetken sarjataulukon top-5 joukkueet eikä OLS Oulussa ole se kaikkein helpoin peli puhumattakaan nyt varsinkaan nykykuntoisesta Steelersistä Hämeenlinnassa. Kooveekin voi olla Tampereella yllättävän kova nippu.

Tulee kyllä todella mielenkiintoinen taistelu kahdesta viimeisestä playoff-paikasta. Steelersillä on tällä hetkellä selvästi paras tilanne, mutta onko vielä neljän päivän päästä, niin se on jo ihan eri asia.
Näin on
16/01/2017
Arton kanssa samaa mieltä siitä, että kaksi seuraavaa peliä KrP:lle elintärkeät. Näätä leirissä on pohtimista miten saadaan pelintaso käännettyä niihin viime aikaisten pohjakosketusten jälkeen. SPV pelissä KrP oli mukana, mutta Koovee ja LASB esitykset olivat huonoja. Varsinkin Koovee esitys katastrofaalinen, ja jo siinä samanlaiset oireet kuin tämän päivän EV-pelissä. Koovee ja LASB peleistä olisi pitänyt hakea tärkeät pisteet, mutta kun KrP kynsi ne syvällä, niin kaksi seuraavaa peliä on äärimmäisen tärkeät. Nollapistettä niistä, niin sitten loppukausi Nokialla on kesäloman odottelua. Voitoilla playoff paikka tukevasti omissa käsissä.
Minäpahoitinmieleni
17/01/2017
Voi että toi strömsten alkaa olemaan huono :D
Heikki
17/01/2017
Kyllä sä olet Arto ihme hahmo. Nyt sä kirjoitat että turha arvioida Nokiaa ErVi-pelin pohjalta, mutta aikaisemmin esim Indiansin sä olit valmis haukkumaan divarijengiksi kun tulee ErViltä pataan selvillä luvuilla. Koitahan nyt pitää pakka kasassa ja linja samana kun näitä joukkueita arvostelet.
Arto Kilponen
17/01/2017
Niin siis EV on toki todistanut tasoaan tässä pitkin kautta. Minusta joukkue on uskottavampi nyt kuin mitä se oli vuosineljännes sitten. Voidaan me Indiansia arvioida vaikka viiden viimeisen kotipelin perusteella, jos haluat ja näet sen reilummaksi.
yläkatsomo
17/01/2017
Upeeta Archie, että tämäkin ketju kääntyi Inkkari aiheiseksi ;-). Ootko montakin peliä katsonut paikanpäällä?
Arto Kilponen
17/01/2017
Indiansin pelejä olen nähnyt paikanpäällä tällä kaudella neljä. Tulokset kyllä puhuvat puolestaan.
Kukkuu
17/01/2017
Ervi oli ripeällä jalalla liikkeellä ja jaksoi painaa samalla tempolla melkein koko pelin. KrP on sekaisin kuin käkikello. Salba-pelistä alkanut alamäki jyrkkenee niin, että maisema vilisee silmissä. Koko ykkösketjulle oli ilmeisesti vaihdettu lääkitys, kun pallo ei pysynyt lavassa edes ylivoimalla. Kolme av-maalia ja kaksi hassattua rankkaria sopivat hyvin kuvaan. Luukkonen aikoi viedä porukan raveihin. Toivottavasti joukkueesta ei tehdä vielä makkaraa.
S7
17/01/2017
Huvittavaa nää kommentit, tylsä sarja, kun pari kovaa ostojengiä. Näinhän se menee isoissakin liigoissa, tosin bundesliigassa on vain yksi iso, joka voittaa aina.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.