Ulkomaat

Halliromahdus kiinnosti maailman medioissa – oliko kyseessä kaikkien aikojen salibandyuutinen?

19.01.
2017
1 Kommentti
1
Ulkomaat
Česká Třebován romahtanut halli on saanut paljon huomiota maailman uutissivustoilla. Kuva: Kuvakaappaus videolta

Česká Třebován romahtanut halli on saanut paljon huomiota maailman uutissivustoilla. Kuva: Kuvakaappaus videolta

Salibandy ei lajina yleensä kerää suuria otsikoita maailman valtalehdistössä, mutta lauantaina tapahtunut juuri käyttöön otetun hallin katon romahdus junioriturnauksen aikana Tšekin Česká Třebovássa on ylittänyt uutiskynnyksiä kohinalla.

Pääkallo.fi:n sunnuntain uutisoinnin, suomalaislehdistön sekä Ruotsin suurten lehtien lisäksi esimerkiksi urheiluun erikoistunut Bleacher Report sekä urheilukanava Fox Sportsin verkkosivut huomioivat tapahtuman ja raportoivat alueen kuvernöörin, Martin Netolickýn kirjoittaneen rakennustyön olleen heikkoa ja vastuutonta sekä luvanneen, että syyllisiä rangaistaan. Reutersin artikkeli raportoi, että hallin suunnitellut arkkitehti kieltää 25 cm lumikerroksen voivan romahduttaa hallin, joten hiuskarvan varassa vältetyn suuronnettomuuden syy ollaan vierittämässä rakennuttajan harteille.

Brittiläinen The Telegraph raportoi, että urheilutilassa oli tapahtumahetkellä noin 80 henkilöä, joista kaksi sai pieniä vammoja kaikkien rynnätessä ulos hallista. Kuvernööri Netolický on julkisesti kiittänyt erotuomarina toiminutta Jiří Němeciä, jonka toiminnan ja varoituksen ansiosta kenttätila saatiin nopeasti tyhjäksi ja henkilövahingoilta säästyttiin. Sports Illustrated raportoi, että hallin rakentaminen maksoi noin 2.8 miljoonaa dollaria.

Ensimmäinen YouTubessa julkaistu video hallin valvontakamerasta on kerännyt viidessä päivässä jo lähes 3.4 miljoonaa katselukertaa. Brittiläinen tabloidi Mirror raportoi tapahtumasta sekä ehtii kertomansa mukaan jo haastatella yhtä hallissa olleista pelaajista, Jan Hranickýa, joka totesi romahduksen ”Kuulostaneen, kuin joku olisi hakannut seinää mailalla. Juoksimme ulos hallista varustetilaan ja pakenimme ikkunasta.”

Romahdus ylitti uutiskynnyksen myös esimerkiksi Independentissä, ABC:ssä ja Daily Starissa.


Lue myös
Innebandymagazinet.se: Största innebandyhändelsen någonsin i världen?
The Telegraph: Moment terrified players flee sports hall as roof collapses above them
Bleacher Report: Roof Collapse of Czech Republic Sports Hall Captured on Video
Fox Sports: Terrifying video shows European sports hall collapse in the middle of a game
Deadspin.com: Roof Of Czech Gym Collapses During Floorball Match

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Insinööri
19/01/2017
Tuo lumen määrä katolla on kyllä melko vähäinen. Kyllä tässä oli joko mitoitus- tai laskuvirhe, toivottavasti syylliset saadaan selville ja vastuuseen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.