Maajoukkueet

Historiallinen joukkue – näillä pelaajilla Suomi lähtee ensimmäisiin MM-karsintoihin

11.01.
2017
32 Kommenttia
15
Maajoukkueet
Lasse Kurronen ja naisten Salibandymaajoukkue lähtevät helmikuussa ensimmäistä kertaa MM-karsintoihin. Kuva: Salibandyliiga

Lasse Kurronen ja naisten Salibandymaajoukkue lähtevät helmikuussa ensimmäistä kertaa MM-karsintoihin. Kuva: Salibandyliiga

Helmikuussa tehdään suomalaista salibandyhistoriaa, kun naisten maajoukkue osallistuu ensimmäistä kertaa MM-karsintoihin 31.1.-5.2.2017 Italian Celanossa. Karsinnat järjestetään toista kertaa, mutta kaksi vuotta sitten Suomi sai kotikisojen johdosta kisapaikan automaattisesti.

MM-karsintoihin matkaavaan joukkueeseen maajoukkuevalmentajat Lasse Kurronen, Markus Huhtimo, Irina Peltola ja Tommi Seikkula ovat nimenneet 18 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia.

Karsintamatkalle ykkösrosterilla

Päävalmentaja Lasse Kurronen kertoo, että pelien ohella MM-karsinnat toimivat joukkueelle hyvänä viiden päivän leirityksenä.
– Luonnollisesti karsintoihin on pyritty valitsemaan paras mahdollinen joukkue. Vaikka vastustajat eivät ole kaikki huippuluokkaa, niin haluamme ottaa maajoukkueen harvoista yhteisistä toimintapäivistä aina maksimaalisen hyödyn irti. Tällä reissulla onkin meille muitakin kuin vain pelillisiä tavoitteita.

– Kilpailu pelipaikoista on mukavalla tavalla kiristymään päin. Tietysti pelaajan pelilliset taidot täytyvät olla kunnossa, mutta olemme prosessin siinä vaiheessa, että alamme seurata myös muita asioita tarkemmalla silmällä. Pelaajien roolitus ja ryhmädynamiikka ovat erittäin tärkeitä asioita ja tarkkailemme pelaajia myös tältä kulmalta.

Panoksena paikka MM-kisoihin Slovakiaan

Naisten MM-kisojen Euroopan karsinta pelataan neljässä lohkossa, ja jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta sekä lohkovertailun perusteella kolme parasta lohkokolmosta selviävät Bratislavassa 1.-9.12.2017 pelattaviin MM-kisoihin.

Suomen karsintaurakka Celanon Palazzetto dello Sport areenalla alkaa keskiviikkona 1.2. kotijoukkue Italiaa vastaan. Seuraavina päivinä kohdataan tutummat Venäjä ja Puola, joita vastaan kumpaakin Suomi on pelannut seitsemän kertaa ja tuloksena on ollut yhtä monta voittoa. MM-karsinnat päätetään lauantaina 4.2. Iso-Britanniaa vastaan, jonka kohtaaminen Italian tavoin on maiden ensikohtaaminen naisten maajoukkuetasolla.

– Mielenkiinnolla odotan, millaisia vastustajia kohtaamme MM-karsinnoissa. Esimerkiksi Italiasta ja Iso-Britanniasta on löytynyt skouttausmateriaalia aika niukanlaisesti. Tavoitteenamme on kehittää peliä ja viedä tarinaa eteenpäin oikeaan suuntaan, oli vastustajat sitten ketä tahansa, päävalmentaja Kurronen taustoittaa.

Kokeneet pelaajat johtavat Suomen karsintaturnaukseen

Suomen joukkue lähtee MM-karsintaturnaukseen kokeneella joukkueella. Mukana ovat maajoukkueen ykköstähdet Nina Rantalan (kuvassa), Ella Alangon ja Karoliina Kujalan johdolla. Paluun Suomi-paitaan tekee myös vuodenvaihteessa liigapeleihin loukkaantumisen jälkeen palannut puolustuksen johtohahmo Mia Karjalainen.

Maajoukkueen rosteri alkaa vähitellen löytää muotoaan. ja ensikertalaisia on mukana enää yksi. Ensiesiintymisen Suomen naisten maajoukkueessa tekee SB-Pron taitava sentteri Daniela Westerlund. Suomen U19-tyttöjen marraskuun voitokkaasta EFT-joukkueesta on Westerlundin ohella mukana myös TPS:n Jenna Saario, jolla on edessä toinen naisten maajoukkuetapahtuma. Suomen maalin suulle paluun tekee syyskuussa Uumajassa hyvän ottelun Ruotsia vastaan pelannut Tiltu Siltanen.

Naisten maajoukkue
MM-karsinnat 2017
Celano, Italia 1.-5.2.2017
Suomen maajoukkue, WFCQ 2017

Maalivahdit ikä seura ottelut maalit syötöt yht.
Laura Loisa 25 Classic 57 0 0 0
Tiltu Siltanen 28 SB-Pro 2 0 0 0

Puolustajat
Silja Eskelinen 23 Piranha Chur (SUI) 19 4 3 7
Minna Kallio 34 Classic 8 0 1 1
Mia Karjalainen 28 PSS 70 10 16 26
My Kippilä 20 Rönnby IBK (SWE) 25 2 9 11
Elina Kujala 29 SB-Pro 111 47 37 84
Laura Manninen 23 Pixbo Wallenstam (SWE) 36 1 8 9
Laura Mertsalmi 27 UHC Dietlikon (SUI) 80 4 17 21
Hanna Sipiläinen 27 Classic 24 4 10 14

Hyökkääjät
Eliisa Alanko 28 Classic 90 64 19 83
Ella Alanko 26 Classic 45 12 13 25
Kristiina Kauppila 24 Classic 65 13 17 30
Karoliina Kujala 29 SB-Pro 101 36 34 70
Katri Luomaniemi 32 Classic 65 25 20 45
Sanni Nieminen 25 Classic 21 7 1 8
Nina Rantala 28 Classic 54 25 33 58
Laura Rantanen 24 TPS 7 0 1 1
Jenna Saario 18 TPS 2 0 1 1
Daniela Westerlund 18 SB-Pro 0 0 0 0

Toimihenkilöt:
Lasse Kurronen päävalmentaja
Markus Huhtimo valmentaja
Irina Peltola valmentaja
Tommi Seikkula valmentaja
Kaarina Salomaa joukkueenjohtaja
Jussi Kurronen fysioterapeutti
Jouni Hämäläinen hieroja
Heidi Kurronen hieroja

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Laura
11/01/2017
Irina Peltola toi tullessaan valintoihin yhden käskyn:classic, classic, classic..
ihmettelijä
11/01/2017
Missä on Ellinoora Huotari??? Ei voi kuin ihmetellä kun ei mahtunut mukaan!
Veke
11/01/2017
Aivan mahtavaa, että senttereiksi otettu loistavat nuoret Saario ja Westerlund! Onneksi Lirkki tajuttu pudottaa kisakoneesta vihdoinkin - edellinen esiintyminen oli katastrofi, kun piti muista ketjuista jo hakea apuja ja korvaavaa sentteriä, kun ei tyttö pärjännyt sitten yhtään.
Jes! Nyt on oikea meininki! Rohkeilla muutoksilla kohti kultaa!
Haha
11/01/2017
Pärjääköhän varmasti 8 THlla? Kuitenkin Euroopan paskimmat maat IB ja Italia vastassa.
Samaa mieltä
11/01/2017
Sentteriosaston muutokset todella jees.
Jess
11/01/2017
No nyt näyttää huomattavasti filsummalta bändiltä ku se, joka otti syksyllä turpaansa. Jesjes. Minäkin iloitsen Westerlundin ja Saarion nostosta majuun! Turha siellä mitään riippoja on senttereinä pitää kun on jo moneen kertaan nähty ettei toimi, uutta pitää kokeilla ja mimmeillä kovat näytöt koko kaudelta!!
Hyvä! Onnea peleihin!
Lellu
11/01/2017
Hyvältä näyttää!! Hyviä, perusteltuja muutoksia!
jamppa vaan
11/01/2017
Sen syksyn sukelluksen jälkeen nää muutokset oli TODELLA tarpeen. Hyvä että nuorten majun menestyjät otettiin messiin. Pelanneet koko kauden upeasti. Tsemppiä erityisesti Jennalle ja Danielalle! Olette paikkanne ansainneet!
Fani
11/01/2017
Hienoa! Saario ykkösen sentteriksi ja Westerlund kakkosen ja kyllä peli kulkee!!! Mahtavaa!!!
No
11/01/2017
No vastuskaan ei ole mikään maailman paras, niin eihän tässä mitään riskiä oteta. Kannattaa keskittyä aloitusten voittamiseen, kaksinkamppailujen voittamiseen, juoksunopeuteen ja laukaukseen. Kumpikaan ei esittänyt mitään päätähuimaavaa 8.1 TPS-Pro pelissä.
Make
11/01/2017
Saario ja Westerlund minusta täysin aiheesta joukkueessa. Parempaakaan ei ole tarjolla ja tytöt pelanneet hienon kauden. En keksi ketään, jonka pitäisi olla heidän kummankaan sijasta nyt valitussa tiimissä. Wickmannin kuntoutumista jännätessä!
Laalaa
11/01/2017
Kauhea mussutus alkaa heti, kun tulee (perusteltuja) muutoksia. Edellinen tiimi ei ykköskentän ulkopuolella toiminut sitten niin yhtään, se nähtiin syksyllä. Rohkeasti kohti uutta näillä nuorilla, paremmilla yksilöillä! Tää oli ainoa mahdollinen tolkun teko. Hyvät sille!
Hahalle
11/01/2017
Ei pärjää, pari huoltajaa on vielä hakusessa. Jos sukunimi alkaa K:lla, niin siinä haussa on jo vahvoilla.
Jonsku
11/01/2017
nyt kun valinnat on täydellisen priimaa niin tässähän voi vaan nojata taakse ja juhlia jo MM-kultaa ? mussuttajat tietysti etunenässä. Vai miten?? Jokatapauksessa, Onnea valituille!
Lellu
11/01/2017
Ei tässä varmaan kukaan vielä mitalikahveja ole keittämässä, mutta pakkohan noi muutokset oli tehdä - se syksyinen oli täysi floppi ja mukana aivan luokattomia yksilösuorituksia. Eikö ole oikein siis antaa lahjakkaammille ja paremmin pelaaville mahdollisuus? Ei kai nää mitään arkkuvirkoja ole kumminkaan.
Messi
11/01/2017
Kenet nää Jennan ja Danielan vastustajat sitten ois mieluummin nähny joukkueessa? Lirkki tuskin on mikään vaihtoehto, mahdollista näytönpaikkaa ollu varmaan jo pari vuotta, eikä kyllä mitkään oletukset ole toteutuneet. Ihan floppi. Oon valmennuksen kanssa samaa mieltä, että nuoria vaan kehään, eikä enää mitään pommipelaajia silkasta säälistä.
No
11/01/2017
Taitaa mennä vellit ja puurot sekaisin! Eihän tällä porukalla Ruotsia vastaan lähdetä pelaamaan! Finnkampenin tulos oli huono, mutta vastus maailman paras! Perusrunko on ihan hyvä ja jos vielä katsotaan eri vaihtoehtoja pelaajavalinnoissa loppukevään pelien perusteella jne. mikä ettei - nämä nuoret ovat vasta tutustumassa majuun - ei kannata laittaa mitään paineita heille!
Kalle Kallela
11/01/2017
Noo, 'ykkösrosterilla' ja 'parhaalla mahdollisella' lähdetään, eli eiköhän näillä nuorilla lahjakkuuksilla ole suurella todennäköisyydellä paikat MM-kisakoneessa ellei nyt kauheasti tyritä. Wickman voi tervehtyessään ja kuntoon päästessään sekoittaa pakkaa - toivottavasti näin käykin. Nuoria ei kokeilla huvin vuoksi vaan siksi, ettei edellisen kisojen suorittajien taidot riittäneet.
spiidy
11/01/2017
Pakkikalusto ihan liian vanhaa, nyt olisollut mahdollisuus kokeilla koko joukkue alle 25 vuotiailla. Mutta ei taida classicista niin paljoa löytyä väkeä.
Tiina
11/01/2017
Maajoukkuetoimintaan toivoisi uusia tuulia! Roolitukseen kannattaisi hakea ammattimaista apua - mm. väriroolitus on ollut jääkiekossa käytössä. Keski-ikä on aika yläkanttiin. Uutta pelaajapolvea kehiin, joiden tekninen tekeminen on ihan toisella tasolla kuin näiden jotkä ovat aloittaneet salibandyn peruskoulun yläasteella. Edelleen - myös nuorilta - pitää vaatia parempaa fysiikkaa. Aika harva näyttää huippu-urheilijalta - ikävä kyllä!
Ihmettelen vain
11/01/2017
Millähän ansioilla Loisa on päässy mukaan..?? Ei vissiin ole kiinnostanut sarjapelit ku Hyvä että on viitsiny pelata puoliakaan oman joukkueensa peleistä ja silti mukana maajoukkueessa? Ai niin CLASSIC, melkein jo unohdin!!
Vilhelmi
12/01/2017
Toisaalta noi 'vanhemmat' pakit - Mia Karjalainen, Ellu Kujala ja Hanna Sipiläinen on aivan loistavia.
Hmm
12/01/2017
Eihän tonne nyt ketään oteta 'kokeiluun' ellei tarvetta ole! Wickmanin loukkaantumisen jälkeen ei sille sentteripaikalle ole löytynyt tasokasta korvaajaa - Ella ja Katri hoitavat loistavasti ekat ketjut, mutta kolmoseen tarvitaan joku aiempia esiintyjiä tasokkaampi ja parempi. Jennalle ja Danielalle tsemppiä! Ei ne siellä vahingossa ole tai siksi että olisi säälistä otettu 'kasvamaan: :)
Kovia pelaajia molemmat, ja ohittivat valinnoissa heikommat kilpasiskot täysin ansaitusti.
S7
12/01/2017
Onko jagr liian vanha? Alta 25, jep jep, nää on näitä. Numeroita, ei ratkaise, vaan taidot...
Mama
12/01/2017
Joo ei nuori ikä saa olla itseisarvo. Silloin jos pitää valita keskinkertaisen, heikkoja näyttöjä antaneen lähempänä kolmea kuin kahtakymppiä olevan pelaajan ja nuoren taitavan lupauksen välillä testaisin ehdottomasti nuoria (kuten nyt tehdäänkin!) , mutta miksi jättää Suomen parhaita pelaajia rannalle vain, koska joku sattuu olemaan jo vaikka 29v? Kaikki on suhteellista, ja parhaiden pelaajien kansainvälinen ura tuntuu myös alkavan nuorempana ja jatkuvan helpommin myös pidemmälle kuin keskinkertaisuuksien. Hyviltä kuulostavat tämänkertaiset valinnat ainakin minun mielestäni.
Jee
12/01/2017
Hyviä muutoksia! Kuulostaa paljon iskukykyisemmältä porukalta kuin syksyinen nippu! Onnea kaikille ansaituista paikoista! Tää alkaa jo muovautua mukavaksi :)
Ei paha
12/01/2017
Tsemppiä mimmeille! Nyt on helpot vastustajat, mutta tällä tiimillä kohti tärkeämpiä kisoja! Hyvältä näyttää nimilsta! Onnea uusille tulokkaille! Hyvällä meiningillä kohti loppuvuotta!
Nelli
12/01/2017
Tällä tiimillä ei ainakaan Tsekille tai Sveitsille hävitä toista oli syksyllä :D
Mitäs mitäs
12/01/2017
Mikä Kauppien tai Pölläsen tilanne? Ne varmaan mahtuu aina jos vaan terveenä ovat :)
Hyvä
14/01/2017
Ny on hyvä porukka! Monta turhaketta jätetty pois, hyvät uudistukset!
oivoi
17/01/2017
Westerlund ei kyllä valitettavasti vielä ole paikkaansa ansainnut tuossa ryhmässä. Käsiä löytyy kyllä, mutta fysiikka, reagointi ja pelinopeus aivan kehitysasteella vielä! Taisi sukunimen perusteella tulla tämä valinta
Noo
30/01/2017
On Westerlund huomattavasti ainakin oman Pro-tiiminsä edellistä maju-sentteripaikan yrittäjää kovempi :) Ei taida olla parempaakaan Suomessa tarjolla!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.