Liigat

Jarkko Nieminen jäi pisteittä Classicin murskavoitossa

17.01.
2017
33 Kommenttia
1
Liigat
Eemeli Salin ampui tänään hattutempun. Jarkko Nieminen jäi vielä maaleitta. Arkistokuva: Salibandyliiga.

Eemeli Salin ampui tänään hattutempun. Jarkko Nieminen jäi vielä maaleitta. Arkistokuva: Salibandyliiga.

Miesten Salibandyliigassa Classic kohtasi kotonaan Steelersin. Ottelu päättyi Classicin 12-1 -murskavoittoon. Kyseessä oli entisen tennistähden, Jarkko Niemisen, ensimmäinen peli Salibandyliigassa. Niemisen debyyttiä oli katsomassa 1111 silmäparia.

Nieminen pörräsi Classicin kolmoskentässä paljolti maalin edustalla ja saikin ottelussa muutamia maalintekopaikkoja. Liigauran avausmaalia ei kuitenkaan syntynyt.

Roolitus oli selkeä ketjukavereiden Lassi Vänttinen, Eetu Sikkinen, Atte Eronen ja Tino Salminen pyörittäessä palloa ja hakiessa tonttia Niemiselle. Plus/miinustilastossa Classicin kolmonen jäi yhden maalin verran ”pakkaselle”, mikä on erikoinen asia näin selvänumeroisessa voitossa.

Avauserässä Classic onnistui kahdesti ja jatkoi siitä toisessa erässä. Eemeli Salin iski toisella 20-minuuttisella puhtaan hattutempun alle kymmeneen minuuttiin. Toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 7-1 ja päätöserässä Classic vain kaunisteli murskaavia lukemia.

Miro Lehtinen oli ottelun tehokkain lukemin 1+5. Eemeli Salin iski tehot 3+1 ja Sami Johansson 2+2.

Classic katkaisi samalla Steelersin viiden ottelun mittaiseksi venyneen voittoputken. Tamperelaiset taas ovat hävinneet viimeksi lokakuun puolivälissä.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Mävi
17/01/2017
Kuuma kamppailu Tammikuun kuukauden pelaajasta. Toni Kuosmanen vai Jarkko Nieminen?
#51
17/01/2017
oliko tuo nyt muka joku "yllätys" että Nieminen jäi pisteittä? Otsikosta niin voisi päätellä. Mutta joo, varsin viihdyttävä matsi oli. Classic teki kyllä tosi siistejä maaleja, varsinkin se Savosen maali! Mitä Jarkkoon tulee niin tehot 0+0 ja -1. Mutta ei tuohon kannata liikaa kallistua. Mielestäni Jarkko pelasi vallan mainion debyytin. Palloton peli oli kyllä loistavaa, sioittuminen kentällä 5/5. Pari hyvää haastoa Niemisellekkin tuli, ja melko mallikkaasti ne hoiti. Viimeistely oli kyllä heikkoa. Ketjukavareit loi paikkoja Niemiselle sen minkä kerkesivät mutta ei kelvannut. Vedot oli löysiä, epätarkkoja ja mitäänsanomattomia, muuten kyllä esitys häneltä ihan kelvollinen. Tosin, onhan se mukavaa pelata vänttisen ja Sikkisen kanssa kun syöttöä haetaan jo melkein väkisin.
ikävä sarja
17/01/2017
toinen ilta peräkkäin kun kärkipari murskaa keskikastia, jatkan marinaani osto/kokoelmajengien johtavan lajikiinnostuksen vähenemiseen

ei näitä kauaa jaksa voittavankaan jengin fani katsoa, puhumattakaan häviävän jengin kannattajasta

ainoa tapa kehittää lajia on saada tasaisia ja kiinnostavia pelejä, ei maajoukkueita kansallisiin sarjoihin. pari tiukkaa peliä kaudessa plus superfinaali ei kehitä ketään, puhumattakaan että kiinnostaisi uutta yleisöä
Karvanoppa
17/01/2017
@Ikävä Sarja; miten kehittäisit lajia, että saataisiin tasaisia ja kiinnostavia pelejä?
Selvä asia
17/01/2017
En nyt lähtisi kehumaan Niemisen esitystä, mielestäni onnistui ja epäonnistui odotetuissa asioissa. Jaksoi tehdä töitä kentällä mutta oikea-aikainen liikkuminen, syöttäminen, laukaus yms. pallonkäsittely kaukana liigatasosta - luonnollisesti. Classicin kolmonen pelasi useita vaihtoja erityisesti pallon kanssa käytännössä neljällä pelaajalla. Ainakin laji-ihmiset saavat huokaista helpotuksesta, pelkkä urheilullisuus ja palloilutausta ei riitä pärjäämään tällä tasolla. Toki Nieminen tullee tekemään maalin tai pari kun tarjoilu on tuota luokkaa. Seuraavaksi käsipallo? Hyvä kunto ja heittokäsi vie pitkälle.
ET soittaa kotiin
17/01/2017
Ikävä sarja. Kyllä salibandyliigaankin pitää saada suomalainen sosiaalidemokratia! Kunnon tasapäistäminen toimii varmasti kilpaurheilussakin!

Ei kai se voi olla asiat hyvin hoitaneiden joukkueiden vika, etteivät muut osaa tehdä asioita kunnolla niin kentällä kuin taustoilla.
Edelliselle
17/01/2017
Täysin samaa mieltä, tylsää, tylsää, tylsää. Divari on paljon mielenkiintoisempi, niitä matseja enemmän ruutuun. Ja sitten tämä Nieminen pelleily, kaverille yritetään tehdä paikkoja ja koulia pelimiestä, kyllä kertoo lajista jotain.
Niinpä
17/01/2017
Tom Strömsten, mitä itse muistat ottelusta?

– Sehän taisi päättyi tosiaan 17-1. Meidän ketju teki itse asiassa siinä ottelussa jopa maalin. Pelasin silloin Peik Salmisen ja Sebastian Fager-Pintilän kanssa. Maalin synnyttyä Harri Forsten ei ollut kuitenkaan ehtinyt tulla vaihtoon, joten en itse kerennyt kentälle, enkä saanut siitä plussaa. Olikohan sitten Lindenin Miikka, joka törkkäsi IFK:lle yhden maalin maalin edestä.

– Jäin siis siinä pelissä yhden tehomerkinnän pakkaselle, mikä on tietysti surkuhupaisaa omalta kohdaltani. Kyseessä oli kuitenkin 16 maalin voitto. Peli on jäänyt mieleen, mutta en äkkiseltään muista olisiko meidän ketju voinut tehdä siinä maalin jos toisenkin, Strömsten muistelee Pääkallo.fi:lle puhelimen välityksellä.
Vikatimees
17/01/2017
Klassikin kolmoskenttä -1, eli tekikö "Jakke" muista pelimiehistä huonompia, mm Vänttinen. Erikoista näin suuressa voitossa, kuten toimittaja kirjoitteli...

Ja monessa tvitterikommentissa kehuttiin Niemisen nopeutta. No entisiä satasen juoksijoita vois löytyy vielä, kun ollaan sähäkkänä.

Mutta kuitenki hienoa lajille, että saadaan sählylähettilääksi huippu-urheilijoita. Siis hetkinen, eikös salibandy ookkaan huippu-urheilua ja sen korkeimmalla sarjatasolla pelaavat huippuja...
Arto Kilponen
17/01/2017
Aika selkeästi voi lukea tuloksesta, että kuinka paljon se Steelersin viiden ottelun voittoputki painoi. Mielenkiintoinen nähdä, että millainen nippu astelee perjantaina kaukaloon, onko siellä joukkue, joka taistelee tosissaan pudotuspelipaikasta vai joukkue, joka häviää jarkkoniemisille 12-1?
SisuT
17/01/2017
Urheiluruudussa Jakkepätkää, vastassa Turun Steelers
ikävä sarja
17/01/2017
no joo, vaikea tehdä asioita tasaisen sarjan eteen, jos jollakulla on rahaa laittaa vaikka miljoona vuodessa (siis esimerkkinä), niin tokihan hän voi palkata parhaat pelaajat, eikä tälle muuta voida kuin luoda nhl-tyyliin palkkakatto. Pelaajat ovat yleensä kohtuu nuoria ja pelaaminen+perusinsinöörin palkka on iso houkutin tuossa vaiheessa elämää. Kapitalismin kehdossakin havahduttiin asiaan tässä toisessa mailapelissä, taso ei nouse eikä sarja kiinnosta jos se on liian epätasainen.

puoliammattilaissarjassa asia on vaikeampi, koska palkkaan voi kuulua puolipäivätyötä, kerhon vetämistä jne jne, joka ei sitten olekaan palkkaa, vai onko

sitten tietysti tässä kohtaa kehutaan omaa juniorityötä, mutta jos parhaiden imurointi alkaa jo siellä e-junnuissa niin onko se juniorityö varmasti kestävällä pohjalla ja varmasti omaa ansiota? Entä jos lajin mielenkiinto hiipuu eikä siellä pikkupaikassa enää halutakaan tehdä juniorityötä, mites sitten?

Joka tapauksessa aiheesta (epätasainen sarja) tulee voida keskustella, eikä argumenttina pidä aina olla että nämä seurat ovat hoitaneet asiansa hyvin. Sanoisin että omistaja on hoitanut raha-asiansa hienosti, mutta ei ehkä ymmärrä että tämä ostelu ei lajia kuitenkaan suomessa kehitä. Kyllä se arvokkain mestaruus on sellainen, siis kullekin itselleen, jossa on kuljettu pitkä polku eskarista liigajoukkueeseen, tuttujen kavereiden kera vs ostanpa dream teamin ja voitan heti ensi kaudella.

Pahoittelen provosoituneita tämän "osto" sanan käytöstä, vedä henkeä ennen kuin avaudut, kiitos!

P.s. tuo divari on aidosti mielenkiintoinen, maalirikas, osin kotikutoinen, mutta yllätyksellinen ja jännittävä.
46
17/01/2017
Salibandylle lajina hyvä asia, että vaikka sitä maalia Niemiselle oikein hakemalla haettiin niin sitä ei tullut. Ja ei tämä Classicin ja EVin ostelu kyllä lajia piristä. SPV, Happee, Oilers ja TPS pystyvät ehkä yksittäisissä peleissä haastamaan nuo kaksi, mutta kyllä Superfinaalissa pelaa Classic ja EVi. Ja onkin sääli, että "El Clasicoita" on vain yksi kappale kunnon sarjan sijaan.
#51
17/01/2017
IKÄVÄ SARJAlle. Onko esim Saksan Bundesliiga "ikäväsarja"? tai vaikkapa Serie A?
ikävä sarja
17/01/2017
bundesliigan kärkipisteet 39, 36, 30, 29,28, 27. vaikuuttaa kiinnostavan tasaiselta, varsinkin kun katsotaan maalieroja, toisena Leipzig, maaliero 31-15, eli 16:a pelissä keskimäärin 2-1.

lisäksi sijoilla 2, 3 4 jne on kuitenkin merkitystä, kun pääsee eurocupeihin, joka pelillä on siis merktiystä ja sarja on jännittävä, vaikka bayer onkin hallinnut viime vuodet käsittääkseni.

silti kannattaa miettiä enemmän sitä miten omasta lajistamme saataisiin vielä kiinnostavampi, eikä sitä, onko se mahdollisesti yhtä tylsä kuin joku muu sarja jossain
#51
17/01/2017
IKÄVÄ SARJAlle. E
#51
17/01/2017
Kusi sitten toikin kommentti heti kättelyssä.. Mutta siis, miten saat tästä sarjasta tylsän? liigassa on mielestäni 4 joukkuetta jotka voivat realistisesti päästä superfinaaliin. Peleissä tulee hienoja maaleja ja paljon, niinkuin jo tänäänkin nähtiin. Mielestäni Classic- Steelers peli oli oikein mielenkiintoinen. Classicin peli ei tod ollu tylsää.Ihme valittamista..
ikävä sarja
17/01/2017
ah, tämä valttikortti oli vielä käyttämättä, valitus. Vielä löytyy itkeminen varastosta, mitä olen palstaa seurannut. neljän voiton pleijareista ei kyllä tänä vuonna ainakaan seuloudu kun nämä kaksi kokoelmaa, yksittäisen pelin voi 2-4 seuraavaa silloin tällöin voittaa, playoffseissa sekin tulee olemaan vaikeaa kun peleissä on panosta ja kaikki yrittää parastaan.

no, jatkakoon joku muu, jos keskustelua ei enempää synny. mielestäni kehittymisen edellytys on tosiasioiden tunnustaminen. voin olla täysin väärässä ja tällöinhän itsetutkiskelua ei synny, öitä!
ÄSSÄ
17/01/2017
Onko tossa kuvassa Risto Dufva ja Jarkko Nieminen? :-)
ikävä ostaja
17/01/2017
Laskeskelin tuossa, että classicin listalla olevista 27 pelaajasta 17 on pelannut pikkujunnuista asti classicin kerhoissa yms., 6 pelaajaa tullut seuraan Treen ulkopuolelta ja 4 muista seuroista Treelta. Kukaan ei ole tullut Ruotsista tai bundesliigasta. Eiköhän tämän suuruinen ostelu ole ihan normaalia eikä vaikuta negatiivisesti lajiin. Minun laskujeni mukaan taas Ervissä kukaan ei ole seuransa oma kasvatti! Mitenkäs muissa liigajoukkueissa on omien/ostettujen eli muista seuroista tulleiden suhde?
yx
17/01/2017
Minusta ei valittamista. Liigaan armopalojen kautta noussut joukkue ei olekaan sarjassa viimeisenä ja pelasi ihan kelpo ottelun. Oletettavaa oli kaiketi jo ennakkoon lopputulos joten miksi tehdä meteliä... Liigakärkijoukkueet kaikki ns suurkaupunkeja joissa yliopistot. Olisko tässä joku syy miksi vuodesta toiseen massaa riittää mistä valita. Se että pikkukaupunkiin saadaan liigajoukkueita on hyvä asia. Tasoeromarisijat perustaankoon jonkun oman eliittiliigasupersarjansa missä sitten voivat mitellä keskenään.
Arto Kilponen
17/01/2017
Oilersin edellisen pelin kokoonpanossa taisi olla 15 pelaajaa jotka ovat joko pelanneet Oilersin junnuissa tai ovat pelanneet Oilersissa jo viime vuosikymmenellä. Kuinka selkeästi "ostetuiksi pelaajiksi" sitten esim. Pajukoski tai Talvitie tai Raikamo identifioidaan, jääköön muiden pohdittavaksi.
Korpatsov
17/01/2017
Sosiaalidemokratian ihmelapset taas vikisemässä kun joku on parempi.

Oma ehdotukseni olisi, että aina kun johtavan joukkueen johto on viisi maalia niin häviöllä olevalla lahjoitetaan viisi maalia.

Vaihtoehtoisesti aina kun teet maalin niin menetät yhden kenttäpelaajan.

Ja sit vielä vois tehä semmoisen säännön, että pelaajille ei saa maksaa. Lisäksi jokaisen pelaajan tulee noudattaa salibandyliiton viisivuotissuunnitelmaa pelaajien tasapäisen allokaation joukkueiden välillä suhteen.

Ne ketkä eivät tottele, päätyvät gulakille.
Ostojengi
18/01/2017
EV:n ostojengistä ainakin Kosken veljekset, Lauri Kapanen, Eero Nuutinen, Tuomas Iiskola, Markus Laakso, Tuure Ailio ja Joonatan Surakka ovat pelanneet erän junnuissa. SSVn junnupuolelta tulleita kai ovat ainakin Söderling ja Juselius?

toki voi olla että näistä kaikki ovat aloittaneet pelaamaan jossain pienemmässä seurassa, koska on luonnollista että pelaaminen aloitetaan siinä jengissä mikä on itseä ihan fyysisestikin lähimpänä. Ja näitä seurojahan on pääkaupunkiseudulla varmaan useita kymmeniä. Myöskin on luonnollista että harrastuksen edetessä pyritään hakeutumaan parhaaseen seuraan eli Erään, nykyisin EV:hen.
Arto Kilponen
18/01/2017
Ihan vastaavasti on täysin luonnollista, että jos viittä vaille maajoukkuemiehen seura tipahtaa liigasta, niin kyseinen pelaaja haluaa silti jatkaa pääsarjatasolla. Näin kävi siis Risto Töllikölle. Kyllä, Oilers kävi sinällään "haaskalla", mutta olen vahvasti siinä uskossa, että joku Töllikön olisi sieltä kuitenkin napannut.
Kilposelle
18/01/2017
Eikös Pajukoski pelannut koko junioriuransa ajan Seinäjoella?
S7
18/01/2017
Tää vertaus nhl:n oli paras! Siellä tienataan miljoonia, säbässä no joo kyll te tiedätte. Kai sen kailialan pitää sitten opiskeluiden lomassa ajella turkuun treeneihin, ettei tuu pahamieli. Jos amatöörilaji haluaa kehittyä, niin rahaa tarvitaan lisää ei rajoittaa, siinnä fakta!
S7
18/01/2017
Ja vertaus nyt tennikseen, Jakke oli siellä parhaita, muttei koskaan sillä riittänyt paukut niitä ihan parhaita vastaan, mitä ei kerrallaan ole kuin muutama, milloin federer, milloin nadak, novak ja murray... tylsälaji sekin, tasapäistämistä vaadin, leikkikerho säännöt kunniaan!
Sepi
18/01/2017
Kamalaa, kun salibandyssa on "rahajengejä". Missään muussa lajissa ei varmasti tällaista ole;) ehdotan että mielenkiinto säilyy harrastesarjoista tuttua tasorajoitusta. Maaotteluita pelanneet eivät saa enää pelata liigassa. Lisäksi koko ajan kentällä pitää olla vähintään yksi Pääkallon kommenttiosaston asiantuntija ja yksi harmaakarhu.
Osku
18/01/2017
On ne Classic ja ErVi ihan ostojengejä. Toisissa ei makseta mitään korvauksia ja paluumuuttajat tulevat niihin ihan rakkaudesta kotiseuraansa, kuten Mika Kohonen SPV:hen (eiku), Lauri Stenfors TPS:ään ja osa pelaa ihan vakaumuksensa takia esim. Nokialla. Katastrofaalisen tilanteen korjaamiseksi ehdotan liigaan Draftausta. OLS:kin voisi saada uusia hyviä pelaajia draftaamalla ErVin A-junnuista pari pelaajaa itselleen. Ei anneta opiskelun tms. vähäpätöisen seikan haitata tätä tärkeää tasapäistämismissiota.
Mielenkiintoista
18/01/2017
Millähän laskukaavalla laskit nuo Classicin ns "omat" junnut, jotka kerhoista asti olleet mukana? Toki siellä nimilistassa on nimiä jotka ei paljon kentällä käy, kehen tämä määritelmä osuu. Mutta jos nyt vaikka eilistä pelaavaa kokoonpanoa miettii niin kyllä siellä niiden "ostopelaajien" osuus on aika kova..
Analyytikko
18/01/2017
En olisi yllätynyt tästä "ostojengikeskustelusta" jossain IS / vauva / suomi24-palstoilla, mutta että täällä nk laji-ihmiset - joiden oletan ymmärtävän ympäristö missä laji toimii - viljelee tätä niin, pakko ihmetellä...
S7
18/01/2017
Mutta onhan se analyytikko ihan hurjaa, kun jossain seuroissa panostetaan pr:n ja uskotaan sokeasti että se tuo näkyvyyttä ja uusia katsojia. Kyllä nyt parempi ois korttelijengit, mihin kuka vaan kylän juoppo mahtuu pelaamaan. Ja on se väärin, jos joku vaikka saa muutakin kuin seuraverkkarit ja pari lapaa...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.