Korsmanille ensimmäinen sulka hattuun päävalmentajana: ”Tampereella pelattiin tänään huippusalibandya”

Jyri Korsman oli tyytyväinen EräViikinkien peli-ilmeeseen. Kuva: Esa Takalo

Jyri Korsman oli tyytyväinen EräViikinkien peli-ilmeeseen. Kuva: Esa Takalo

EräViikinkien ja Classicin Suomen Cupin finaalikohtaaminen päättyi helsinkiläisten 5-4-voittoon. Viime kaudella Erää luotsannut ja nyt EräViikinkien pääkäskijän vastuun ottanut Jyri Korsman oli sangen tyytyväinen omiensa esitykseen.

Happeen apuvalmentajana muun muassa Suomen mestaruutta ja Suomen Cupin valloitusta juhlineelle Korsmanille lauantai-iltainen voitto oli ensimmäinen merkittävä saavutus päävalmentajana.

– Hieno peli. Molemmat joukkueet olivat tänään hyviä ja nyt on mahtavat fiilikset. Tampereella pelattiin tänään huippusalibandya ja hyvältä se näyttää, kun kaksi huippujoukkuetta kohtaa – erot ovat todella pieniä.

– Tultiin tänne joukkueena ottamaan seuraava askel eteenpäin. Emme olleet erityisen tyytyväisiä kahteen edelliseen kohtaamiseen Classicin kanssa ja kyllä ryhmä aika upeasti vastasi huutoon.

– Täytyy nostaa joukkueelle hattua, kun kolmannessa erässä kahden miehen alivoimalta noustiin ensin rinnalle ja sitten vielä ohi, Korman kiitteli omia pelaajiaan.

EräViikinkien tie finaaliin ei mennyt helpoimman kaavan kautta.

– Influenssa-aalto pyyhkäisi joukkueen yli ja alla oli aika rikkonainen jakso. LASB- ja Happee-ottelut olivat meiltä selviytymistä, mutta finaaliin päästiin hyvin harjoitelleena, saatiin kaikki pelaajat käyttöön ja tältä meidän peli näyttää hyvällä valmistautumisella, Korsman tiesi.

Classic voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen Salibandyliigassa selkein lukemin, mutta tänään Tampereella nähtiin taistelutahtoisempi EräViikingit-ryhmä.

– Verrattuna edelliseen Classic-peliin pääsimme otteluun paremmin valmistautuneina ja joukkueesta löytyi hirveä tahto olla viimekertaista kohtaamista parempia, päävalmentaja valotti.

Lähiviikkojen ohjelmasta Korsman painottaa jokaisen päivän merkitystä pudotuspelien lähestyessä vauhdilla:

– Tällä hetkellä mennään päivä kerrallaan. Täytyy muistaa, että ollaan kuitenkin uusi ryhmä ja lähdetty aika kaukaa takamatkalta moneen muuhun joukkueeseen nähden. Yhtään päivää ei ole varaa hukata – tänään hiukan juhlitaan, huomenna palautellaan ja maanantaina jatketaan hommia, Korsman avasi tulevaa.