Divarit

Mikko Kohonen ratkaisi Väli-Suomen väännön jatkoajalla – katso lauantain salibandytulokset

14.01.
2017
49 Kommenttia
3
Divarit
Mikko Kohonen (kesk.) ja Sami Koski (oik.) olivat hyvässä iskussa, kun SPV voitti Happeen jatkoajalla. Kuva: Juha Käenmäki

Mikko Kohonen (kesk.) ja Sami Koski (oik.) olivat hyvässä iskussa, kun SPV voitti Happeen jatkoajalla. Kuva: Juha Käenmäki

SPV ja Happee mittasivat toisiaan miesten Salibandyliigan ottelussa lauantaina. SPV vei trilleristä jatkoaikavoiton Mikko Kohosen iskettyä pallon Happeen maaliin jatkojalla ajassa 60.28.

Ottelun viimeiseen periodiin lähdettiin lukemista 3-3. Happee oli kolmannessa erässä kahdesti kahden maalin johdossa, mutta kotijoukkue ei luovuttanut. Sami Koski toi ilman maalivahtia pelanneen SPV:n tasoihin ajassa 59.09 ja Kohonen laittoi kioskin kiinni jatkoajan ensimmäisellä minuutilla.

Koski (2+1) ja Kohonen (1+2) olivat myös kotijoukkueen tehokkaimpia pelaajia ottelussa. Vieraiden pistehai oli 0+3 taiteillut Peter Kotilainen.

Voitto oli SPV:n kolmas perättäinen ja jo toinen jatkoaikavoitto tämän vuoden puolella. Pohjalaisjoukkue on Salibandyliigan kolmantena. Happee on kärsinyt viikon sisään kaksi maalin tappiota. Jyväskyläläispoppoo on sarjan neljäntenä.

SB-Pro ja Classic kohtasivat lauantaina naisten Salibandyliigan huippuottelussa. Classic vei tiukasta kamppailusta voiton maalein 4-5.

Pro johti ottelua aina viimeiselle kympille asti. Classicin voitto tuli lopulta varsinkin hyvän kolmannen erän turvin, jonka joukkue vei maalein 4-1. Voittomaalista vastasi Siru Kekkonen.

Vieraiden Hanna Sipiläinen syötti kolme maalia. Classicin Nina Rantala ja kotijoukkueen Daniela Markelin osuivat molemmat kahdesti. Classic on voittanut kaikki kauden 13 otteluaan ja johtaa naisten liigaa. SB-Pro jatkaa sarjakakkosena.

Blue Fox isännöi Helsingin IFK:ta lauantaina Tähtihallissa. Kotijoukkue ryöpytti sarjajumboa lukemin 7-1.

Kotijoukkue johti ottelua kahden erän jälkeen luvuin 4-0 ja IFK:n avausmaali näki päivänvalonsa vasta ajassa 49.30. Loppukiriä ei kuitenkaan nähty, sillä Blue Fox naulasi vielä kolmesti viimeisellä kympillä.

Ottelun hahmo oli neljä maalia paukutellut Anton Kallvik. Blue Foxilla on kulkenut hyvin ja joukkue on pelannut seitsemän tappiotonta ottelua putkeen. HIFK:lle tappio oli kahdeksas perättäinen. Ryhmä jatkaa miesten Divarin hännillä.

Miesten Salibandyliiga
17:00 Steelers-SalBa 3-1 Ottelutilastot
17:00 SPV-Happee 7-6 ja. Ottelutilastot
18:30 LASB-Nokian KrP 9-3 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga
14:00 Happee-Koovee 4-2 Ottelutilastot
14:00 SB-Pro-Classic 4-5 Ottelutilastot Juhani Järvenpään ottelukuvat
15:30 TPS-NST 4-0 Ottelutilastot
18:00 O2-Jyväskylä-M-Team 4-7 Ottelutilastot
18:30 PSS-Steelers 6-1 Ottelutilastot

Miesten Divari
16:00 Blue Fox-HIFK 7-1 Ottelutilastot
17:00 LeBa-Karhut 8-7 Ottelutilastot
18:00 NST-Nurmon Jymy 5-10 Ottelutilastot
18:00 ÅIF-SB Vaasa 7-3 Ottelutilastot

Artikkelia päivitetty 14.1. klo 19.40

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
BGBJ
14/01/2017
Hienoa SB Pro! Hyvän haasteen laitoitte varmalle Suomen mestarille! Oikaisuksi sanottakoon, että kahdesti osui Daniela Markelin, ei Westerlund - tämän varmasti korjaatte!
46
14/01/2017
SPV:n viidestä viimeisestä pelistä neljä on tainnut mennä jatkoajalle. Näistä saldo 2 voittoa, tasapeli ja tappio.
BGBJ
14/01/2017
Ja Juhani Järvenpäälle - ihan varmasti kuvallinen journalismi saa päättää mitä julkaisee, mutta olisi ollut kiva nähdä kuvia myös SB Pron onnistumisista :)
Juhani Järvenpää
14/01/2017
BGBJ:lle: Kiva, kun olet kiinnostunut kuvista!. Nyt ei näköjään tarttunut sopivia Pro-juhlia. Lupaan, että ensi kerralla tulee :-).
BGBJ
14/01/2017
Superfinaalista ;)
Turisti
14/01/2017
Melkoinen turistipari vihelsi tai oli viheltämättä kun katseli nähtävyyksiä Seinäjoella. Kaikkien joukkueiden peli kärsii kun tuomarit on tuota tasoa.. Voisko erotuomaritarkkailijat ottaa hommaa hanskaa.. Seinäjoella istunut sama erotuomaritarkkailija ja sen hanskat ei oo tonnit eksyä koskaan samaan halliin...
Peku
14/01/2017
Aina sanotaan, että tuomarit eivät peliä ratkaise. Totta - mutta tällä kertaa kyllä yrittivät tosissaan Seinäjoella. Salibandy on nopea laji ja tuomaritoiminnalle on tehtävä jotain - se saa liian ison roolin liian monessa pelissä. Tänään ei kyllä pelkkä pelin nopeuskaan ollut syynä huonouteen....
Seponseponseppo
14/01/2017
Seinäjoella oli kyllä melkoinen seeprakaksikko. Boxia tuli joka kerta kun Speven äijä oli alle kahen metrin päässä Pe Kotilaisesta. Speven melkein torsoksi jäänyttä kiriä oli kyllä hauska katsoa, Kohosella kiilui vaan pisteiden rajapyykki silmissä ja Koski oli pihalla kuin parkkimittari ja liike oli jostain katukiven ja kaatuneen lapion välimaastosta.
Kumpainenkin toki paransi osakkeitaan oikea aikaisilla maaleillaan mutta kyllä nauratti pelin aikana MM-kisoja edeltävät kommentit (luultavasti provot) Koski ja Mi Kohonen Riikaan.
Tasuri olis ehkä ollut molemmimme ansaittu ja dumareille hyllytys!
Pulkkinen
14/01/2017
Harmi jos Sepolla on paha mieli. SPV pelasi tuloksesta ja onnistui.
tuus seppo itte ny kertoo
14/01/2017
Kuka on Mi Kohonen?
Junnu#8
14/01/2017
Steelers on löytänyt melkoisen sepän maalivahdiksi. Tomi Aaltonen Loimaan Leiskusta. Hienosti koppaa "Nupi" Niemisen yhen käen liimauksia:D Lasbilta myös tärkeä ja hyvä voitto!
Jallu
14/01/2017
Paljonkohan Johansson olis Kohosta edellä kaikkien aikojen pörssissä ilman noita Mikon huutopisteitä.. Taas Kosken maaliin puheella syöttöpiste.
Vee
14/01/2017
Kyllä nolas pahasti Nokian krp:n fanilauma itsensä Lahdessa. V***n h***a huudot LASBin rumpuryhmän tyttöjä kohtaan ja "vihalaulut" keskisormet pystyssä ovat aika huonoa käytöstä lasten vieressä näiltä äitien pieniltä kultamussukoilta. Kannustus kuuluu ilmanmuuta lajiin ja hienot laulannat, mutta jos teet sen noin ala-arvoisesti, teet samalla itsestäsi pellen. No josko näillekin pojille käytöstavat kehittyisi parrankasvun alkamisen yhteydessä.
Sipi
14/01/2017
Olin myös Lahdessa katsomassa peliä ja pelin ajan krpn kannattajien huudot lähinnä vain huvittivat, mutta kun kunnolla tuli turpaan lähti vähän lapasesta. Pelin päätyttyä huudot mm Kainulaisten lestadiolaisuudesta ja Lasbin rumpuryhmää kohtaa meni pahasti yli.
Rane
14/01/2017
Nokian KRP on lyhenne Nokian Kristityt Palloilijat seurasta. Fanien käytös sen mukaista?
JZ
14/01/2017
Mitä tuota on nähnyt, niin taitaa olla aika teinariporukkaa kuitenkin monen seuran faniryhmät, ja olisko lauantaina vielä mehukatit reissussa. Ei hyväksyttävää mutta parempi tuokin sentään kuin hiljaisuus.
Jake
14/01/2017
Pro vois kokeilla Westerlundia ykkösketjun sentterinä, vois tuoda tarvittavat lisätehot! Vielä uupuu.
Vee
14/01/2017
Teinipoikia tämä Nokiankin porukka. Ensimmäisiä kertoja poissa äidin helmoista harjoittelemassa vähän sidukan juontia. Hienostihan pojat lauleskelivat, mutta sanoitukset olivat kyllä rumia. Pahaa teki pikkulasten puolesta, jotka silmät pyöreinä seurasivat poikien huorittelua ja kesisormen heiluttelua ym. Toivotaan että seurajohdolla on pelisilmää ja antaa hieman palautetta, kuinka seuraa maailmalla edustetaan ja kannustetaan. Hävetkää pojat!
Ihmettelijä
14/01/2017
Huorittelua??? Nyt meni ohi multa tapahtuiko tämä pelin aikana vai pelin jälkeen? Sillä pelin aikana en mitään tuollaisia huutoja kuullut. Itse lähdin paikalta palkintojen jaon aikana.
Minäpahoitinmieleni
15/01/2017
Eli täällä jotain kännistä teini porukkaa nimitetään krp:n faniryhmäksi? :D sen takia että kannattavat krp:tä? Siellä varmasti oli ihan hyvin käyttäytyviä krp faneja niin olisi hienoa jos ei aina ammuta kaikkia faneja alas jos pari ihmistä huutaa jotain törkeyksiä. Ei tietenkään saa huutaa mitään h**raa jos näin on tapahtunut mutta on se tyhmää aina haukkua kaikki ja liioitella juttuja.
...
15/01/2017
MINÄPAHOITINMIELENI: kyllä sillä KrP:llä ns "virallinen" faniryhmä on, KrP Supporters joista tässä ilmeisesti puhe. Ei tietenkään pidä ampua alas kaikkia kannattajia
Vee
15/01/2017
Joo kyllä se noin kahdenkymmenen henkilön Nokian krp:n t-paidat päällä laulava nuorisojoukko on se josta tässä puhutaan. Rumpuryhmä kävi erikseen kertomassa h***ittelusta seuran valmennukselle ottelun jälkeen. Ja kyllä siellä ihan koko kyseinen lauma on samalla aaltopituudella keskenään. Oikeesti potentiaalia ryhmässä, mutta se energia kannattaisi keskittää oman joukkueen kannattamiseen eikä vastustajan ja vastustajan fanien haukkumiseen.
Kultakurkku
15/01/2017
Juu eihän sitä mitään mahda yksittäisille huutelijoille ym, niitä riittää varmasti aina peleissä kuin peleissä.. Tässä tosiaan kyse ihan seuran nimellä esiintyvästä faniryhmästä.. Joten "v**** hu***t" ja "v**** lestadiolaiset" ymym.. -tyyppinen huutelu ei ehkä ole sitä mitä myöskään urheiluseura kannattajaryhmältään odottaa...toivon mukaan. La-illan pelillä, sekä bussimatkalla Tre-Lahti, saattoi olla osuutta asiaan;) Tämä asia on muuten nähtävästi lyöty halki, poikki ja pinoon Twitterin puolella.
Vee
15/01/2017
Mutta yhtäkaikki, peli on pelattu ja kausi jatkuu. Viesti on varmasti mennyt perille ja pojat pohtivat käyttäytymistään tahoillaan. Kevättä kohti!
K.Ranta
15/01/2017
SPV - Happee -peli, tilanne jossa Kotilaisen maila napsahti poikki syöttöä antaessa. Miksi peli laitettiin poikki? Kivirantahan olisi päässyt tilanteessa yksin läpi.

Kysyn ihan tietämättömyyttäni, onko itselläni jokin aukko sääntösivistyksessä?
Fanseat
15/01/2017
Fanseatin selostajille kysymys - huomaatteko itse lainkaan kuinka puolueellisesti selostatte otteluita???? Kun katsoin peliä jossa kumpikaan joukkueista ei ollut suosikkini niin aivan selvästi oltiin toisen puolella. Ja taas sama juttu SPV-Happee pelissä. Ammattitaitoa selostuksiin.
JZ
15/01/2017
K.Ranta, olisikohan tilanteessa ollut siirretty rangaistus SPVlle päällä.
Fani seatillä
15/01/2017
Kiitos fanseat kun saamme lähetyksiä, kaikki sb-liigan ottelut voisi tulevaisuudessa tulla samalta kanavalta.
Selostukset ovat vielä eri taosoisia, kustanuksia halutaan nähtävästi säästää kun esimerkisi Seinäjoella on seuran kannattajat vaikka katsojat ovat suurelta osalta netissä todennäköisesti vierasjoukkueen kannattajia.
Tulevaisuudessa voisi otteluennakkoja ja erätauko haastatteluja lisätä? Myös paikallisia kannattajia voisi tuoda esille. Nyt lähetykset ovat värittömiä, luetellaan vaan joukkueiden kokoonpanoja ja pelaajien tilastoja. Mallia voisi ottaa maailmalta, NHL, NFL ja NBA ovat hyviä esimerkkejä miten lähetykset voivat olla viihteellisiäkin.
K.Ranta
15/01/2017
JZ, kiitos. Tämä selventää asian. Enpäs tuota maalikoostetta katsoessa huomannut.
Jyrä
15/01/2017
Samaa Kotilais Kivirannan tilannetta ihmettelin itsekkin, tuo selittänee. Mutta kylläpä oli laiskaa Happeen puolustus ajoittain! Junnu veskariko siellä oli Happeella maalissa?
Peku
15/01/2017
Tuomareista vielä sen verran, että katsoin pelin vielä erikseen videolta. Ajattelin että sieltä näkyisi perustelut tuomioille, joita ei todellakaan paikanpäällä huomannut. Kävikin päin vastoin - enää ei löytynyt mitään perustelua 80% jäähyistä tai viheltämättä jättämisistä. Huvittavinta oli se, että silloin harvoin kun jäähy oli oikeutetusti vihelletty niin jäähyn syy oli jotain aivan käsittämätöntä. Mailan nostaminen tilanteessa jossa selvästi estettiin, korkea maila tilanteessa, jossa pidettiin kiinni - näin esimerkkeinä. Joku voisi tietysti sanoa, että mitä sillä on väliä kun kuitenkin tuli jäähy - mutta silloinhan menee pohja pois koko tuomaritoiminnasta. Kuten Kohonenkin jossain kirjoitti tai oli haastattelussa sanonut - jotain asialle olisi hyvä tehdä.
Turtles
15/01/2017
Happeen molemmat (Tuomala ja Turunen) maalivahdit olivat estyneitä, joten varmaan jotain farmiseuran(?) maalivahteja.
Lothar
15/01/2017
Kohonen sai ansaitsemattoman syöttöpisteen Kosken maaliin, mutta teki kyllä voittomaalin ja syötti loistavasti Kuuselan maalin! Eikö Hynynen mahdu enää viisikoihin happeessa?
Seppo
15/01/2017
Kaimalle vielä, että ei kyllä omasta mielestäni ollut Koski yhtään pihalla tuos matsis. Maagisia syöttöjä ja pari hienoa maaliakin vielä. Liikehän nyt ei tietenkään oo ihan Jukkis Pelto-Arvon tasoa, mutta ikääkin alkaa olla. Ja selvästi on tehty tälle kaudelle töitä, onnistuu meinaan hommat paljon paremmin kuin viime kaudella. Tuomareita en lähtisi hirveästi haukkumaan, paha pesti tuo. Ehkä Happeelle olis voinu jäähyn tai kaks enemmän viheltää, ja mainitun Jukkiksen jäähy siinä rajoilla. Ihan ok viheltelyä tuomariparilta. Hieno peli kaiken kaikkiaan. Draaman kaari taas tuli täyteen niin kuin SPV:llä yleensä. Onko pakko olla aina takaa-ajoasemas kolmannes eräs?!
Keke
15/01/2017
Ei ihme että on Seinäjoella tuomaritoiminta puhuttanut, riittää kun katsoo pillipiiparien nimet. Sjögren-Ellis pari on kyllä täysin kuutamolla pelistä toiseen, niin divarissa kun liigassakin. Koskaan en henkilökohtaisesti ole hyvää peliä heiltä nähnyt, jokaisessa näkemässäni pelissä karkeita virheitä tai älytöntä ylimielisyyttä. Kauanko tämä pari saa viheltää korkeimmalla sarjatasolla vihkoon illasta toiseen? :)
Vee
15/01/2017
Hah! Taasko siellä on ollut Sjögren-Ellis alasarjatason tuomarikaksikko ottamassa roolia? Alkaa oikeasti olemaan jo koomisia piirteitä heidän viheltelyssään. Eikä voi olla enää sattumaa, koska sama parivaljakko vetää aina päin prinkkalaa. Pakko tähän on jo liitonkin alkaa pikkuhiljaa puuttumaan. Olkoonkin, että tuomareita ei liikaa ole, mutta ei se nyt voi silti turvata tämän kaksikon uraa liigatuomareina. Parempia kun ei liene ihan hirveän vaikea löytää :-)
Salibandyliigan kurinpito
15/01/2017
ONKO TODELLA NÄIN ETTÄ KAUNULAISEN TAPASUTA EI OLE KÄSITELTY LAINKAAN? Uskon että moni muu pelaaja olisi tuossa tempusta saanut usean ottelun pelikiellon! Kuka on tämä henkilö joka käsittelee näitä asioita? Tästähän voi päätellä sen, että polvitaklukset ovat sallittuja... Toki ymmärrän, että kyseessä nuori "tähtipelaaja" mutta samat säännöt kait hänelläkin pitäisi olla kuin muilla!!!!!!!!
Tuomari
15/01/2017
Tiedätteko mikä on myös iso ongelma jos puhutaan tuomareista tai siitä tasosta mitä esim. pääsarja tuomareissa on. Elimet jotka valitsevat tuomarit pääsarjoihin ovat lähes ainoastaa miehitetty pääkaupunki seudun herroilla. Ja vaikka heidän pitäisi olla ns. puolueettomia niin sitä se ei todellakaan ole. Suurin osa pääsarjatuomareista tulee pääkaupunkiseudulta juuri tämän takia, käytännössä koko muun suomen tuomarit kärsivät tästä ja nouseminen ylös on huomattavasyi vaikeampaa. Siitä olen sataprosenttisen varma että taso nousisi jos pääsarjat ns. aukeisivat paremmin myös muille tuomareille.
Heikki
15/01/2017
Salibandyliigan kurinpito jos olisit seurannut tapaukseen liittyvän jutun kommentteja tietäisit miten nämä(kin) asiat liigan sääntöjen mukaan menee. Todennäköisesti asia on loppuun käsitelty, koska sitä ei olla otettu käsittelyyn ollenkaan. Tai sitten se on käsitelty samaan mappiin missä on muutkin Oilersia kohdanneet koiruudet.
Junnu#8
15/01/2017
Turunen flunssassa. Tuomalalla ollut selän kanssa ongelmia. Siksi oli kolmos veska tolppien välissä.
Katsoja
15/01/2017
Onko salibandyliigalla oikeasti jokin virallinen kurinpitäjä? Jos on niin aikamoista ylimielisyyttä näköjään kun ei haluta kertoa julkisuuteen miksi case kainulaista ei käsitelty.
Onko tämä siis esimerkki liigan uuden johdon toiminnasta, avointa ja läpinäkyvää, jep
Tietäjä
15/01/2017
Kiviranta/kotilainen tilantees ollu mitään ihmeellistä. Spvlle oli tulossa jäähy ja kun kiviranta koski palloon niin peli laitettii poikki. Ja tais muuten napsahtaa se kotilaisen maila poikki just sen takia että se oli ottanu iskua siinä tilanteessa mistä se jäähy oli tulossa.
Rronb
15/01/2017
Hekotuttaa.

Lajia nimeltä salibandy ei edes ollut olemassa reilu 40v sitten. Täällä itketään kurinpitotouhuista, kannatuksesta ja puolueellisista selostajista. Kasvukipuja kasvukipuja.

Tämän koululiikuntalajin ympärillä on hyvä ollut parin vuosikymmenen ajan hyvä hype, nautiskellaan siitä.
herätys
15/01/2017
Vieläkö te jaksatte valittaa tosta kainulaisen taklauksesta?:D On tainnu lerssiläisillä mennä vähän tunteisii
Saamaa mieltä
15/01/2017
Olen saamaa mieltä RRONB:in kanssa. turhaa itkemistä täällä
Pääkaupunki
15/01/2017
Tuomari: Nyt meni tuomio vihkoon :) Taitaa asua Pohjanmaalla se henkilö joka tuomarit liigaa päättää. Yritys hyvä. Kannattaa ottaa selvää ennen kuin alkaa huuteleen.
JZ
15/01/2017
Ei se minusta ole lainkaan turhaa kuuluttaa jotain logiikkaa kurinpitoon. Vastaavan tällin kun olisi antanut joku Savolainen, se ois tehnyt 4 peliä kakkua. Ja esimerkiksi viime kaudella Tuomas Savukoski sai huomattavasti miedommasta osumasta myös yhden ottelun pelikiellon.

Kainulaista vastaan ei ole mitään, mutta tää logiikan puute rangaistuksissa on älytöntä. Siihen ei lajin nuoruuskaan liity millään tavalla kun esimerkkejä miten homman voi hoitaa riittää. Näiden kommenttien leimaaminen vain "itkemiseksi" ei sekään järin nerokkaasti perustellulta tekstiltä kuulosta...
Ratkaiseva virhe
15/01/2017
Kotilainen Pe ei viitsinyt seurata Holopaista - jatkoaikamaali.
videokeijo
15/01/2017
Toinen pakki on vielä maalilinjan alapuolella, joten ei tuosta yv-hyökkäyatä tullut. En tiedä olisiko kuitenkin pitänyt seurata vai miten nuo on tarkoitus pelata?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.