Liigat

Oilersilta todellinen yllätysvärväys – edellinen liigapeli yli viiden vuoden takaa

04.01.
2017
3 Kommenttia
3
Liigat
Tämä herra nähtiin viimeksi Salibandyliigassa kaudella 2011-12. Kuva: Mikko Hyvärinen.

Tämä herra nähtiin viimeksi Salibandyliigassa kaudella 2011-12. Kuva: Mikko Hyvärinen.

Esport Oilers julkaisi varsin yllättävän sopimusuutisen, sillä loppukauden ajan joukkuetta vahvistaa viimeksi kaudella 2011-12 seuraa edustanut pelaaja.

Aikanaan A-juniori-ikäisenä Oilersiin saapunut Onni Piiparinen, 26, palaa Salibandyliigaan vähän yli viiden vuoden tauon jälkeen. Piiparinen pelasi kausilla 2009-12 Oilersissa kaikkiaan 52 liigaottelua ja teki niissä tehot 26+16=42.

– Historiastani sen verran, että Oilersiin tulin A-juniori-ikäisenä. Ensimmäisen kauden pelasin sekä miehissä, että A-junnuissa. Sitten olin kauden ajan miesten mukana, jonka jälkeen lähdin Lontooseen opiskelemaan ja lopulta myös työskentelemään. Nyt takaisin Suomessa niin siviilitöiden kuin salibandynkin takia, rennon letkeäksi ja turhan äänekkääksi kaveriksi itseään kutsuva Onni Piiparinen sanoi.

Oilersin päävalmentaja Petri Huttusen mukaan Piiparinen tuo hyvää pöhinää joukkueeseen.

– Hän on erittäin kova tekemään hommia ja hyvässä kunnossa. Hieman jopa yllätti se, kuinka ulospäin suuntautunut kaveri on kyseessä. Heti ensimmäisissä harjoituksissaan mies oli jopa selkeästi äänekkäämpi kuin yksikään muu pelaaja, Huttunen naureskeli.

– Onni tuo samalla leveyttä materiaaliin surkuhupaisan loukkaantumistilanteemme takia. 

Oilers-käskijä Petri Huttunen (vas.) on ollut tyytyväinen Piipariseen viime viikkojen treeneissä. Kuva: Mika Hilska.

Oilers-käskijä Petri Huttunen (vas.) on ollut tyytyväinen Piipariseen viime viikkojen treeneissä. Kuva: Mika Hilska.

Täysin ilman salibandymailaa ei Piiparinen ole ollut. Ensimmäisenä Lontoo-vuotenaan hän kävi joululoman aikaan pelaamassa yhden liigapelin Kooveeta vastaan. Sittemmin mies on nähty myös Imatran Voiman ja Jokereiden riveissä. 

– Tietenkin lajitreenaus on jäänyt vähän vähemmälle, mutta nopeasti sitä pääsee taas rytmiin käsiksi. Kunnossa olen kuitenkin. Itse asiassa juoksin maratonin parisen kuukautta sitten, ja se meni aikaan kolme tuntia ja 34 minuuttia, taistelijaluonteestaan tunnettu Piiparinen kertoi. 

– Massaa on tullut viime liigapeliin verrattuna se 15 kiloa lisää, joten yleensä olen ollut ärsyttävä pelaaja niin toivottavasti nyt olen ärsyttävä ja vahva pelaaja. 

Piiparisella on käynnissä kolmas viikko Oilersin mukana. Viime viikon lopulla miehen nimi myös rustattiin sopimuspaperiin. 

– Suurin muutos varmaan edelliseen aikaani täällä on nimen muuttuminen Esportin alle, ja sitä kautta toiminnan ammattimaistuminen. Puitteet ovat huippuluokkaa, Piiparinen totesi.

– Joukkueen runko on kuitenkin pysynyt yllättävän samana, ja paljon on tuttuja jätkiä kopissa. Joukkueen profiili on muuttunut taitavammaksi ja fysiikkapuolen harjoittelussa olen havainnut suuren muutoksen. Itse pyrin tuomaan taitavaan joukkueeseen suoraviivaisuutta ja hyvää asennetta puolustuspelaamiseen.

Päävalmentaja Huttusen mukaan uusin öljymies tullaan näkemään tulevana perjantaina LASB-ottelun kokoonpanossa.

Oilersin uutinen aiheesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Hattu
04/01/2017
Täytyy hattua nostaa, että säilynyt motivaatio treenaamiseen Lontoon vuosien ajan. Vaikka varmasti teki punttia itseäkin varten. Salibandy pääsarjatasolla kuitenkin ottaa jopa enemmän kuin antaa.
Slow hands
04/01/2017
Piiparisen lisäksi on perjantaina tulossa vieläkin kovempi vahvistus Öljymiehiin kun " slow hands" Hänninen hyppää vuoden tauon jälkeen askiin.
Kuntoilija
04/01/2017
Jep kunnossa ja maraton 3.34. Heh.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.