Divarit

Salibandyliiton reaaliaikainen tulospalvelu laajenee ensi kaudella

22.01.
2017
1 Kommentti
3
Divarit

Reaaliaikainen tulospalvelu koskettaa yhä useampia sarjoja ensi kaudella. Kuva: Jari Turunen

Salibandyliiton turnausmuotoisissa sarjoissa on kokeiltu tällä kaudella reaaliaikaista tulospalvelua. Kokemusten perusteella reaaliaikaisen tulospalvelun sarjoja tullaan lisäämään kaudelle 2017-18.

Osassa salibandyliiton alueellisia turnausmuotoisia sarjoja on kokeiltu reaaliaikaista tulospalvelua tämän kauden ajan. Kokeilu on toiminut vaihtelevalla menestyksellä eri sarjoissa, mutta palaute on ollut pääasiassa positiivista ja tilastointi on toiminut enimmäkseen hyvin.

– Pilotointi on onnistunut vaihtelevin tuloksin, alkukauden haasteiden jälkeen pääasiassa kuitenkin sujuvasti. Reaaliaikainen tulospalvelu tullaan ottamaan entistä laajemmin käyttöön kaudella 2017-18. Se mihin sarjoihin reaaliaikainen tulospalvelu tulee, päätetään alueittain ja tästä kerrotaan joukkueille hyvissä ajoin ennen sarjojen alkua, kertoo kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen.

Savo-Karjalan alueella reaaliaikaista tulospalvelua on kokeiltu miesten 3. divisioonassa.
– Aivan ensimmäisissä turnauksissa muutamalta joukkueelta puuttuivat ottelukokoonpanot. Tämä on ymmärrettävää, koska päätös kokeilusta tehtiin melko myöhään ja joukkueilla jäi vain vähän aikaa valmistautua muutokseen. Alun vaikeuksien jälkeen homma on rullannut hyvin ja joukkueet ovat hoitaneet tehtävänsä mainiosti. Luottavaisin mielin voimme laajentaa tätä uusiin sarjoihin, linjaa aluevastaava Jani Holopainen.

Pohjois-Suomen alueella kokeilussa on ollut mukana B-C –poikien ja C-tyttöjen aluesarjat. Aluevastaava Olli Junttilan mukaan kokeilu on ollut pääasiassa onnistunut ja tykätty.
– Muutamalla joukkueella on ollut ongelmia ottelukokoonpanojen kanssa, mutta 90 prosenttisesti asiat on hoidettu moitteettomasti, hän kertoo.

Pohjois-Suomen alueen C2-poikien sarjassa pelaavan Muhoksen Urheilijoiden joukkueenjohtaja Jaakko Männikkö suhtautuu kokeiluun positiivisesti.
– Kynnys päästä järjestelmän kyytiin oli kohtalainen, mutta helppoa sen jälkeen. Haasteena ovat olleet mahdolliset syöttämättömät ottelukokoonpanot. Ohjeistus voisi olla helpommin ymmärrettävä, mutta kokonaisuutena paljon parempi kuin paperiset pöytäkirjat, hän summaa.

Uutinen kokeilusta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Arto Kilponen
22/01/2017
Yksi mikä on ärsyttänyt, on sarjojen arpominen uusiksi joka kesä. Siis niin, että jos ID 4543 on vienyt sarjaan Salibandyliiga 2016-17, niin ensi kesänä se vie jonnekin ihan muualle kun 2016-17 Salibandyliigan ID on 55442 tai jotain. Muistaakseni otteluissa juuri sama homma.

En edes ymmärrä miksi tuollainen arpominen pitää tehdä. Eikö se olisi hitosti helpompi jättää sellaiseksi mikä siihen on aluksi laitettu?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.