Divarit

Salibandyliitto palkittiin yhdenvertaisuuden eteen tehdystä työstä

19.01.
2017
0 Kommenttia
1
Divarit

Global Family Award -palkinnon Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampiselle ojensivat Petri Öhman (vas.) ja Wayan Sutisna Sports for All ry:n puolesta. Kuva: Salibandyliiga.

Salibandyliitto on valittu vuoden 2016 Member of the Global Family -palkinnon saajaksi työstä vähemmistöjen sisällyttämisessä lajin pariin sekä moninaisuuden ja yhteenkuuluvuuden tukemisesta.

Palkinnon myönsi Liikkukaa – Sports for All ry. ja sen luovuttivat järjestön hallituksen jäsen Wayan Sutisna ja vertaistoiminnan suunnittelija Petri Öhman keskiviikkona 18. tammikuuta. Huomionosoituksen otti vastaan Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampinen.

Liikkukaa – Sports for all -yhdistys toteutti viime vuonna Työ- ja elinkeinoministeriön tukemana ”Kolmospesältä kotoumaan” -hankkeen, jonka tarkoituksena on tukea ja kannustaa organisaatioita ottamaan toimintansa piiriin Suomeen muuttaneita ja pakolaisia.

”Salibandyliitto on ollut hieno kumppani avoimuudellaan, ja kiinnostunut oppimaan kuinka monimuotoisuutta voidaan toteuttaa urheilussa. Liiton henkilöstö ja hallitus osallistui runsaslukuisena aihetta käsittelevään koulutustilaisuuteemme, jossa molemmat osapuolet oppivat toisiltaan. Lisäksi Salibandyliitto on luonut siteen järjestöömme kuuluvan Uni Papua -jalkapallojoukkueen kanssa. Salibandyliiton jäsenseuroista Tampereen Classic on toteuttanut ulkomaalaisten integrointia suomalaiseen yhteiskuntaan Respect Säbä -hankkeessaan. Moni muu liikuntajärjestö voisi ottaa mallia Salibandyliitosta tässä suhteessa”, järjestö toteaa palkinnon perusteluina.

Salibandyliitossa käynnistettiin vuonna 2015 selvitys yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Sen pohjalta valmistui liiton yhdenvertaisuusohjelma ja ensimmäinen yhdenvertaisuussuunnitelma vuodeksi 2016.

– Haluamme olla aidosti yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa edistämässä. Kuluvan vuoden yhdenvertaisuussuunnitelmamme pitää sisällään mm. maahanmuuttajien lajikokeiluita edistäviä sekä syrjintää ja rasisminvastaisia toimenpiteitä, kertoo toiminnanjohtaja Kari Lampinen.

– Tavoitteenamme edistää yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta yhteistyössä seurojen kanssa. Tarkoituksena on aloittaa kahden seuran kanssa kokeilu yhdenvertaisuuden ja monikulttuurisuuden edistämiseksi salibandyssa. Aika näyttää miten onnistumme, mutta seuraamme yhdenvertaisuusohjelmamme edistymistä ja tuloksia samalla tavoin kuin muutakin toimintaamme.

Global Family Award on jaettu vuodesta 1998 alkaen. Aiemmin palkinnon ovat saaneet mm. Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen, toimittaja-kirjailija Umayya Abu Hanna, jalkapallovalmentaja ja -vaikuttaja Simo Syrjävaara, muusikko Karri ”Paleface” Miettinen, rikosylikomario Thomas Elfgren, rap-artisti Prinssi Jusuf ja Finlayson Oy.

Teksti: Salibandyliitto.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.