Divarit

Salibandyn lisenssipelaajien määrä kasvussa – lisäystä vuodessa 7,2 prosenttia

09.01.
2017
11 Kommenttia
6
Divarit
Salibandyn lisenssipelaajien määrä jatkaa kasvuaan. Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Salibandyn lisenssipelaajien määrä jatkaa kasvuaan. Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Salibandyn suosio kasvaa vuosi vuoden jälkeen. Vuoden 2017 alussa Salibandyliiton rekisteröityneitä pelaajia ja harrastajia oli peräti 57 054 kappaletta. Lisäystä vuoden takaiseen tuli tarkalleen 3 827 henkilöä, mikä suhteelliseksi muunnettuna osoittaa peräti 7,2 %:n lisäystä.

– Kuten rekisterimme luvut konkreettisesti osoittavat, salibandyn suosio ja vetovoima ovat jatkuvassa nousussa. Suuri kiitos kuuluu salibandyseuroille, joissa toimii innokkaita salibandyn eteen puurtavia ihmisiä lukuisissa erilaissa tehtävissä, iloitsee Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampinen.

Salibandyliiton pelaajamäärä on kasvanut joka vuosi 31 toimintavuoden kuluessa eli niin kauan kuin sarjatoimintaa on järjestetty. ja selkeänä tavoitteena on pitää laji kasvu-uralla jatkossakin.

– Salibandyliitolla on menossa useita hankkeita harrastamisen mahdollistamiseksi ja pelaajamäärien kasvattamiseksi edelleen. Tavoitteenamme on myös tehostaa salibandyn harrastajien rekisteröintiä, Lampinen kertoo.

Salibandya ja sählyä harrastaa Suomessa noin 400 000 henkilöä.

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Minäpahoitinmieleni
09/01/2017
Salibandyn ongelma on vaan siinä että sitä on hauska pelata mutta tylsä katsella. :(
R28
09/01/2017
Sanoppa laji mitä on tylsä pelata mutta hauska katsella.?
Markkinoija
09/01/2017
Bullseye R28 :)
#51
09/01/2017
MINÄPAHOITINMIELENI. Sinä täällä olet se ongelma.
Minäpahoitinmieleni
09/01/2017
R28 ei tuu heti mieleen. Mutta voin sanoa monta lajia mitä on hauska katsella ja myös pelata 8)
S7
09/01/2017
Mitämitä, sählyä on just hyvä kattoo! Tulee maaleja ja hienoja syöttökuvioita joka pelissä. Kaikis lajeissa ei oo näin. Ns.makuasioita...
R28
09/01/2017
Minäpahotinmielen ei ole kiire mutta kun tulee mieleen, niin kerro ihmeessä meille muillekin?Ps.posin kautta.
Tuomari
10/01/2017
Lisenssipelaajien määrää kyllä saadaan kasvatettua vielä roimasti kun liitto tekee erilaisia harrastepelaajien lisenssipaketteja joista pelaaja aidosti hyötyy, nyt se on vain valitettavasti rahastuskeino missä peluri ei saa mitään vaan maksaa siitä että liitto saa parempaa rahoitusta julkiselta puolelta.
Järkevää voisi olla se että liitto oikeasti myös satsaa kentälle ja panostaa alueille eikä vaan kerää helppoja rahoja pois. Monessa kaupungissa pyörii erilaisia halliliigoja joissa paljon pelaajia, näiden saaminen liiton lisenssijärjestelmään on se avain että pelaajien määrä menee yli 100 000, mutta ei se tapahtu näkyisellä mallilla ja rakenteella ja vaikka hinta on 5 € niin tyhjästä ei kukaan halua maksaa.

Koska tätä palstaa lukee ihan varmasti joku liiton edustaja, ainaki MUMMO itse, niin ehdotan että miettikää siellä se rahavirta niin että harrastelisenssi olisi oikeasti vaikka ilmainen ja sillä saa jotain konkreettista mikä hyödyttää pelaajaa ja sitten keräätte korkeampia tukieuroja julkisista varoista joilla saatte rahat takaisin. Se voi olla investointi eikä vain kuluerä.

Yksi surkea esimerkki, varmasti monta ongelmaa mutta ihan vaan ajatuksia herättämään...
Se pelaajalle tarjottu etu voi olla vaikka euron alennus salibandyliigan ja divarin sarjapeleistä/kausikortin hankinnasta josta kotiutetaan takaisin seuroille joku euromäärä / kausi että tälläinen ohjelma on olemassa, tuette samalla seuroja markkinoinnissa ja väkeä katsomoon ja samalla peruste että lisenssi olisikin maksullinen kiertää raha sinne missä sille on tarvetta, eli kentälle.
Näitä ideoita on varmasti vaikka mitä kun viisaita päitä laitetaan yhteen, valtionapu kuitenkin käsittääkseni on jotenkin sidoksissa lisenssipelaajien määrään.
Katsoja
10/01/2017
Tuomarilla on hyviä ajatuksia, kaksi kärpästä yhdellä iskulla.
Jos lisenssipelaajat saavat etuna alennusta divari- ja liiaotteluiden lipuista niin katsojmääriä saataisiin nostetuksi. Yleisömäärien kasvu lisää salibandyn uskottavuutta, kasvu vaikuttaa myös seurojen tuloihin kun oheismyynti (ruoka, juoma ja fanitutteet) lipunmyynnin ohella kasvaa. Saadaan positiivinen kierre aikaan.
Seurat tarvitsevat apua liitolta/liigalta tapahtumien järjestämiseen ja kannattavuuden parantamiseen.
HM
10/01/2017
Tuo idea lisenssipelaajien alennuksista liigapeleihin on itseasiassa erittäin hyvä! Jopa näistä lähes 60 000:sta lisenssipelaajasta vieläkin valitettavan moni kuuluu juurikin tähän "hauska laji pelata, tylsä katsoa" osastoon ja jotain täytyisi tehdä, että jo lajin parissa olevat löytäisivät tiensä useammin katsomoihin.
Minäpahoitinmieleni
10/01/2017
R28 minkä ihmeen takia mun pitää sanoa sellainen jos voin sanoa lajeja joita on hauska katsella ja pelata? Ps. Sinun kommenttisi oli yhtä posi kuin minunkin

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.