Divarit

Salibandyvahti onnistui maalinteossa – isoveli teki saman tempun kaksi vuotta aiemmin

17.01.
2017
4 Kommenttia
4
Divarit
Joni Naumanen onnistui maalinteossa viime sunnuntaina. Kuva kaudelta 2013-2014, jolloin hän edusti OuPaa isoveljensä kanssa. Kuva: Marko Kaasinen

Joni Naumanen onnistui maalinteossa viime sunnuntaina. Kuva kaudelta 2013-2014, jolloin hän edusti OuPaa isoveljensä kanssa. Kuva: Marko Kaasinen

Jokunen salibandyihminen saattaa muistaa, kun OuPaa edustanut Lari Naumanen onnistui maalinteossa maalivahdin tontilta noin kaksi vuotta sitten Savo-Karjalan kakkosdivisioonalohkossa. Viime viikonloppuna tuo maali sai mielenkiintoisen jatkotarinan, kun pikkuveli Joni Naumanen onnistui myös maalinteossa maalivahdin tontilta paikallisessa kolmosdivisioonassa.

Sunnuntaisessa ottelussa kohtasivat Veikot ja LeBa 96-jun. LeBan Joni Naumanen vastasi ottelun avausmaalista ja osuma syntyi jo ajassa 1.57. Pääkallo.fi tavoitti maalinteossa onnistuneen veräjänvartijan maanantaina.

Kerro lyhyesti miten maali syntyi?

– Meidän pelaaja hyppäsi vaihdosta kentälle ja lähti siinä haistelemaan läpiajoa kahden puolustajan väliin. Yritin heittää pallon sinne, mutta se sattui sujahtamaan läpi. Pallo meni vielä hyökkääjän jalkojen välistä ja pomppasi vastustajan maalivahdin kengän kautta verkkoon, Joni Naumanen kertoi Pääkallo.fi:lle

Lari Naumanen on vartioinut tällä kaudella LeBa-96:n Divari-joukkueen maalia. Vanhemman veljeksen maalista löytyy videomateriaalia kahden vuoden takaa.

Isoveljesi onnistui maalinteossa kaksi vuotta sitten. Onko joskus ollu puhetta, että yrittäisit itsekin maalintekoa?

– Ei ole vakavasti ottaen. Paljon on kyllä vitsailtu aiheesta. Olen veljen pelejä seurannut ja niitä käynyt katsomassa. Niiden perusteella olen oppinut hakemaan noita läpisyöttöjä. Ne eivät ole toistaiseksi tuottaneet hirveästi hedelmää, joten siksi on vitsailtu, että pitää ilmeisesti itse ruveta tekemään maaleja veskarin paikalta. Ei ole sen totisemmin ollut puhetta, että pitäisi maaleja yrittää tehdä maalivahdin tontilta. Toki jos hyvä paikka tulee, Naumanen kertoo

Salibandypallon heittäminen maalilta toiselle ei ole itsessäänkään kovin simppeli juttu, sillä pallon pitää pompata ennen kentän puoliväliä maan kautta. Vaatii siis jo pelkästään hyvää heittokättä, että maalinteko on mahdollista. Tuurilla on myös merkitystä, sillä pallo ei saa mennä suoraan sisään, vaan sen pitää osua matkalla johonkin, että maali hyväksyttäisiin.

Mistä johtuu, että molemmilla veljeksillä on noin hyvät heittokädet?

– Varmaan se, että on tullut palloiltua aktiivisesti kaikenlaista ja kummatkin ovat aloittaneet urheilu-uran 4-vuotiaina. Jalkapallot, lentopallot sun muut on tullut kokeiltua ja se monipuolisuus on varmasti kehittänyt, Naumanen arvioi.

David Rytychin ja Jarno Ihmeen tekemät maalit voit katsoa linkkien takaa.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Jaa
17/01/2017
Mun mielestä on vähän hölmö sääntö että pitää vielä osua johonki se pallo puolenkentän pompun jälkeen että maali hyväksytään
K2
17/01/2017
Tällaista maalia ei tarvitse tehdä mailalla =) Säännöissä asia on (sääntöjen tapaan) kerrottu "liian monimutkaisesti"
MustaMakkara
17/01/2017
Onnea Naumasille!
Oddis Lajos
17/01/2017
Aika outoa että heittämällä tehty maali saa osua maalivahtiin ja mennä maaliin, ja se hyväksytään. Samalla tavalla tehty potkumaali tai tarkoituksellisesti vartalolle ohjattu maali hylätään.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.