Ulkomaat

Tonni täyteen – Mika Kohonen iski historiallisen tehopisteen

17.01.
2017
4 Kommenttia
12
Ulkomaat
Mika Kohonen rikkoi tiistaina maagisen pisterajan Ruotsin liigassa. Kuva: perwiklund.se

Mika Kohonen rikkoi tiistaina maagisen pisterajan Ruotsin liigassa. Kuva: perwiklund.se

FC Helsingborgia edustava Mika Kohonen oli ennen tiistaita yhden pisteen päässä 1000 tehopisteestä Ruotsin Superliigassa. Historiallinen rajapyykki rikkoutui, kun hän syötti joukkueensa kavennusosuman vierasottelussa Warbergiä vastaan.

Kohosen, 39, syöttöpiste kirjattiin pöytäkirjaan ajassa 32.42. Maalin viimeisteli FC Helsingborgin hyökkääjä Daniel Johnsson.

Tiistaina syntyneen pisteen myötä suomalaislegendan tehopisteet Superliigassa ovat 344+656=1000. Kukaan toinen pelaaja ei Ruotsin liigassa ole onnistunut 1000 pisteen saavuttamisessa, ja Kohonen johtaakin kaikkien aikojen pistepörssiä ylivoimaisesti.

Kohonen on pelannut Ruotsissa vuosina 2000-2004 (Balrog), 2005-2015 (Storvreta) ja viimeisimmän Suomen-visiitin jälkeen kuluvan kauden seuraksi valikoitui FC Helsingborg. Kolminkertainen maailmanmestari on myös valittu viidesti maailman parhaaksi pelaajaksi.

Helsingborg nousi ottelussa tappioasemasta lopulta 4–6-voittoon. Kohosen (0+1) historiallinen syöttö on katsottavissa alla olevasta videosta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Mazujoze Arai
18/01/2017
Kateelliset kaakattaa, koirat haukkuu, mutta maailman parhaan salibandypelaajan karavaani se vaan jatkaa kulkuaan. Tähän väliin sopisi hyvin pieni runo:

Mika Kohonen kun laukoo
koht maalissa verkko heiluu

ei peräs pysy puolustaja
kun tekee Mihu taikojansa

on ketjukavereilla helppoa
kun Mihu jakaa palloa

Mihun ollessa vastassa
ois vastusjalle helpointa
jättää peli pelaamatta


Toivottavasti Kohonen nähdään taas mm-kisoissa 2018, silloin ei mestaruuden uusimista voisi mikään estää.
Jyrä
18/01/2017
Harmi, että historiallisesti salibandyn suurimman pelaajalegendan piste-ennätys jää kaiken Jarkko Niemis -uutisoinnin jalkoihin. Onnea Mihulle ja terveitä pelipäiviä loppu-uralle! :)
Peku
18/01/2017
Onnittelut! Mieletön saavutus!
JJ
18/01/2017
Hyvä Mihu!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.