Ulkomaat

Uusimaa: Suomalaisvalmentaja jättää sveitsiläisseuran keväällä

08.01.
2017
1 Kommentti
2
Ulkomaat
Tässä juhlivan Zug Unitedin valmentaja vaihtuu ensi sesongiksi. Kuva: Cedric De Silvestro / Unihockey.ch.

Tässä juhlivan Zug Unitedin valmentaja vaihtuu ensi sesongiksi. Kuva: Cedric De Silvestro / Unihockey.ch.

Porvoolainen salibandyvalmentaja Mika Strömberg valmentaa Sveitsin liigassa Zug Unitedia. Kolmivuotisella sopimuksella alun perin kiinnitetty suomalaisluotsi jättää seuran kuitenkin jo keväällä, kahden vuoden pestin jälkeen. Asiasta uutisoi Uusimaa.

– Olen viihtynyt Sveitsissä todella hyvin, mutta koen, että tämä projektini tulee valmiiksi. Ilmoitin ratkaisustani ajoissa seurajohdolle, jotta kaikille osapuolille jää aikaa toimia, Strömberg kertoo Uusimaa-lehdessä.

Strömberg muistetaan Suomessa kenties parhaiten siitä, kun hän luotsasi NST:n naiset Suomen mestaruuteen 2006. Viimeksi hän on valmentanut Suomen kamaralla PSS:aa.

– Oma tulevaisuuteni on avoinna. On mahdollista, että jatkan valmentamista Suomessa tai muualla Sveitsissä. Voin myös mennä perustyöhön. Siinäkin tapauksessa on mahdollista, että jään Sveitsiin, Strömberg pyörittelee.

Strömberg on tehnyt Zugissa hyvää työtä. Hänen mennessään seuraan, joukkue karsi sarjapaikastaan Sveitsin liigassa ja sen riveissä pelasi kaksi kentällistä ulkomaalaisia isoissa rooleissa. Nyt Zug on sarjassa neljäntenä ja nuorten maajoukkueleirillä on käynyt joukkueesta jo kuusi pelaajaa tällä kaudella. Ulkomaalaispelaajia on enää neljä; suomalaiset Kristiina Järvinen, Marjut Mäkelä ja Sara Piispa, sekä ruotsalainen Frida Eriksson.

Vaikka Sveitsin liigan taso on noussut ja kärkijoukkueiden etumatka muihin kaventunut, on töitä Zugissa Strömbergin mukaan edelleen tehtävänä paljon.

– Meillä osa pelaajista on syntynyt 2000-luvun puolella. Vaatisi 3-4 vuoden pitkäjänteisen työn ennen kuin heidän kanssaan voisi taistella vaikka Sveitsin mestaruudesta. En halua sitoa itseäni niin pitkäksi ajaksi. Toki menestystä voi tulla aiemminkin, mutta se vaatisi kaikkien palasten osumista kohdalleen, Strömberg valottaa Uusimaalle.

Uusimaan artikkeli aiheesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
PPAP
08/01/2017
Kyllä aika kuluu nopeesti. Yli kymmenen vuotta mestaruudesta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.