Liigat

VeikkausTV-ennakko: Alavireinen Nokian KrP haastaa EräViikingit Raholassa

16.01.
2017
6 Kommenttia
1
Liigat
Lokakuun kohtaamisessa EräViikingit latoi taululle tylyt lukemat, ja nokialaiset romahtivat rumasti. Kuva: Salibandyliiga

Lokakuun kohtaamisessa EräViikingit latoi taululle tylyt lukemat, ja nokialaiset romahtivat rumasti. Kuva: Salibandyliiga

Nokian KrP ja EräViikingit kohtaavat maanantai-illan ainoassa miesten Salibandyliigan kamppailussa. VeikkausTV näyttää ottelun Tampereelta klo 18.30 alkaen.

Lähtöasetelmat:

Hyvän alkukauden pelannut ja pirteästi esiintynyt Nokian KrP on ollut heikko joulun jälkeen, ja se on hävinnyt kaikki kolme vierasotteluaan. Umpisurkean Koovee-pelin jälkeen ilme Seinäjoella oli huomattavasti kirkkaampi, mutta lauantaina Lahdessa LASB alisti ”Näätää” huolella lukemin 9-3. Kolmen tappiollisen taiston jälkeen Heikki Luukkosen suojatit pääsevät nyt yli kahden kuukauden tauon jälkeen kotoiseen Raholaan, jossa se yleensä on vahva, mutta jossa pari edellistä kotipeliä ovat tuoneet tappiot.

Käynnissä on nokialaisten kauden pisin tappioputki, ja lauantaina päätöserässä oli havaittavissa jo turhautumista nihkeisiin otteisiin. KrP on edelleen tukevasti matkalla pudotuspeleihin, mutta tietysti joukkueessa varmasti toivotaan, että putki saataisiin poikki mahdollisimman nopeasti. 16 ottelua ovat tuoneet nyt 17 pistettä, ja parin aiemman kauden perusteella kahdeksan tarvitaan vielä lisää, jotta Raholassa pelattaisiin myös keväällä pudotuspelejä.

Illan vastustaja EräViikingit on sarjan jaetulla piikkipaikalla yhdessä Classicin kanssa, jolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Joukkue vieraili viime tiistaina myös Tampereella, ja tuolloin kyseessä oli hukkareissu, sillä nimenomaan Classic laittoi helsinkiläisiä päihin kärkipelissä 9-5. Nyt joukkue haluaa varmasti hyvän kenraaliharjoitteen lauantain cup-finaalia ajatellen, ja etenkin hyvin toiminut, mutta tiistaina yllättävän pahasti vuotanut peräpää pitäisi saada tilkittyä taas paremmin.

Arkiset vieraspelit Raholaan ovat haaste jokaiselle joukkueelle, eikä EräViikingitkään suosikkiasemastaan huolimatta mitään ikävässä pyhätössä ilmaiseksi saa. Ottelu on Jyri Korsmanin ryhmän viimeinen liigan ennen pitkää, yli kolmen viikon mittaista taukoa, ja siinäkin mielessä voitto halutaan taatusti Tampereelta mukaan.

Kuumat ja kylmät:

Nokian KrP:n Henri Johanssonin pisteputki on koko kauden mittainen, ja kaikkiaan pinnoja on syntynyt 16 peliin 41 (29+12). Hyvää taustatukea ovat tarjoilleet ykkösketjun kaverit Joni Henttonen ja Jere Oksanen, joka on matkalla uuteen piste-ennätykseensä päästyään nyt nokialaisryhmässä isoon ruutuun.

EräViikinkien Roni Laasonen on ollut viime ajat hyvässä tikissä, ja pallo löytyi kahdesti myös Classicin verkosta viime tiistaina. Tuomas Iiskolan palattua kehiin Mika Moilanen siirtyi kolmosketjuun, ja sieltä maailmanmestari juoni tehot 1+1.

Yhteinen historia:

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran syksyllä Vantaalla, ja Energia Areenalla nähtiin lopulta ruma selkäsauna, kun kotijoukkue murjoi loppulukemiksi peräti 15-5. Päätöserä kirjattiin EräViikinkien hyväksi 9-0, joten peli lähti tuolloin ”Näädän” näpeistä rujosti.

Taistelupari:

Matti Koskela, Nokian KrP – Tommi Aro, EräViikingit

Kokeneet kapteenit johtavat omia puolustuksiaan näyttämällä esimerkkiä kaukalossa ja sen ulkopuolella, ja he ovat tärkeässä roolissa myös pallollisessa avauspelaamisessa. Koskela on osunut tällä kaudella kahdesti ja maailmanmestari Aro kerran, joten maaleja lienee molemmilla vielä varastossa. Näätäkipparia kaivataan erityisesti nyt, kun joukkueella on ollut vaikeita viikkoja.

Kokoonpanot:

Nokian KrP:n ykkösmaalivahti Santtu Pohjonen oli sivussa lauantaina, ja jos näin on myös maanantaina, sillä on merkittävä vaikutus ottelun lähtökohtiin EräViikinkien hyväksi. Vieraiden Tero Tiitu on ollut poissa edellisistä peleistä, Lauri Kapasen kausi on ollut ohi jo pitkään ja myöskään Tapio Kinnusta ei ole näkynyt kaukalossa moneen kuukauteen. Kokoonpanot ilmaantuvat tänne maanantaina viimeistään pari tuntia ennen ottelun alkua.

Edelliset ottelut:

14.1. LASB-Nokian KrP 9-3
4.1. SPV-Nokian KrP 6-5 ja.
30.12. Koovee-Nokian KrP 11-4

10.1. Classic-EräViikingit 9-5
8.1. EräViikingit-Happee 3-2
5.1. EräViikingit-LASB 6-3 (Suomen cup)

Tulosvetovihje:

Liian iso vuori kiivettäväksi?

Lähtökohta on se, että EräViikingit on selvä suosikki, mutta arkinen vierailu Raholaan ei ole ikinä helppo. Nokialaisten täytyy parantaa lauantaista paljon, jos se mielii taistella voitosta. Lokakuun tapaista ylikävelyä tuskin nähdään.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Nokian KrP 3,4,5 – EräViikingit 7,8,9
Peliaika ja -paikka: Ma 16.1. klo 18.30, Raholan liikuntakeskus

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Tampereelta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Minäpahoitinmieleni
16/01/2017
Akatemialle ja krp:lle joulutauko ei tehnyt oikein hyvää :D
erk
16/01/2017
noooh kairasihan akatemia sentään nätin voiton toissapelistä, se oli joulun jälkeen! ;P
junailija
16/01/2017
Eiköhän Akatemian loppukauden focus ole jo a-poikien puolella.
kokoonpanot
16/01/2017
Kokoonpanot tulleet jo. Ei ole krpn pohjonen mukana vieläkään.
Junnu#8
16/01/2017
Ja rumasti tullee tukkaan tänäänkin. Ei ole KRP:N peli ihan hallussa:D
Arto Kilponen
16/01/2017
Ihan oikeassa oli ennakko "Lokakuun tapaista ylikävelyä tuskin nähdään.", ei nähty sentään mitään kymmenen maalin voittoa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.