Liigat

VeikkausTV-ennakko: Classic ja EräViikingit mittaamaan toistensa tammikuntoa kärkikamppailussa

10.01.
2017
0 Kommenttia
0
Liigat
Jannet Lamminen ja Hyvönen kohtaavat jälleen. Syksyllä Classic oli etevämpi, mutta miten on tällä kertaa? Kuva: Salibandyliiga

Jannet Lamminen ja Hyvönen kohtaavat jälleen. Syksyllä Classic oli etevämpi, mutta miten on tällä kertaa? Kuva: Salibandyliiga

VeikkausTV on paikalla, kun tiistai-iltana Tampereella pelataan Salibandyliigan mielenkiintoinen kärkikamppailu Classicin ja EräViikinkien välillä. Suurimpien mestarisuosikkien ottelussa haetaan jo askelmerkkejä kevättä ajatellen.

Lähtöasetelmat:

14 pelistään 24 pinnaa kerännyt sarjakakkonen Classic on hyvässä lennossa, ja edellinen tappio liigassa on lokakuulta Seinäjoen Peliveljiä vastaan. Esitykset eivät ole olleet aina niin timanttisia, mutta tulosta ryhmä on pystynyt tekemään, ja ryhmä on edelleen ehkä se suurin mestarisuosikki niukasti ennen illan vierailijaa EräViikinkejä.

Joulun jälkeen LASB sai kyytiä Lahdessa peräti 6-13, ja torstaina cupin välierässä Classic kukisti SPV:n kapteeni Jussi Pihan jatkoaikamaalilla 5-4. Joukkue on saanut lisää leveyttä hyökkäykseen, kun Lassi Vänttinen palasi pitkältä sairaslomalta kaukaloon torstaina tehden totta kai myös heti yhden maalin. Niin ikään pitkään tappioitta pelannut EräViikingit on tässä kohtaa Petteri Nykyn ryhmälle kovin mahdollinen haaste, ja valmistautuminen tiistai-iltaan on varmasti ollut huolellista.

16 pelistä 14 kertaa voittajana poistuneen EräViikinkien kausi on ollut niin ikään todella vakuuttava, ja tappioita on tullut vasta kaksi. Ensimmäisen niistä aiheutti nimenomaan Classic ryöstämällä pisteet alkukaudesta Vantaalla 2-5. Vieraissa joukkue on ollut voittamaton, ja hyvällä fiiliksellä Jyri Korsman johtaa joukot myös Tampereelle, sillä joulun jälkeiset neljä ottelua ovat tuottaneet neljä voittoa. Sunnuntaina Happee kukistui Energia Areenalla niukasti 3-2, joten valmistautumisaikaa tiistai-iltaan vierailla on pari päivää ”Familya” vähemmän.

Ainoana liigajoukkueena EräViikinkien verkkoon on tehty alle neljä maalia (3,8) ottelua kohden, ja kun vastassa on vielä pari maalia vähemmän päästänyt Classic, tehokkuus maalipaikoissa korostuu. Klassisesti myös maalivahtipeli ja erikoistilanteet ovat isossa roolissa. Classicin ylivoima on yskinyt yllättävänkin pahasti, mutta EräViikingeillä se on ollut kunnossa ja erilaisia variaatioita löytyy paljon.

Kuumat ja kylmät:

Jussi Piha iski poikkeuksellisesti kaksi maalia samassa ottelussa torstaina, ja sentteri on muutenkin ollut iskussa. Miro Lehtinen ja Nico Salo viettivät LASB:n vieraana viiden pinnan iltaa, ja paras pistemies Joonas Pylsy säesti neljällä pisteellä. Pylsy löytyy liigan pistepörssistä ”vasta” sijalta 12, joten tamperelaisten maalit ja pisteet ovat jakautuneet tällä kaudella melko tasaisesti, ja onnistumisia on tullut laajalle rintamalle.

EräViikinkien maailmanmestari Miko Kailiala nykäisi Happeen nuottaan kaksi maalia sunnuntaina, ja pisteitä on ”Liedon letkulle” kertynyt yhteensä jo 33. Roni Laasonen on ollut myös viime peleissä hyvässä vireessä, ja yhteensä kaksikko on viimeistellyt 139 liigamaalista 43, eli liki kolmanneksen. Maajoukkueestakin tuttu Janne Hyvönen säästelee maalejaan kevään tärkeisiin peleihin, sillä raumalainen on tuuletellut kainaloitaan vasta kahdesti tällä kaudella.

Yhteinen historia:

Seurahistorian ensimmäinen kohtaaminen nähtiin sarjan alkumetreillä Vantaalla, ja silloin Classic kiihdytti vierasvoittoon arasta isännästään tarkassa pelissä 2-5. Joukkueet kohtaavat vajaan kahden viikon kuluttua samassa paikassa myös cup-finaalissa, ja voi hyvinkin olla, että Superfinaalissakin vastakkain ovat nämä nimenomaiset ryhmät.

Taistelupari:

Lassi Toriseva, Classic – Santtu Strandberg, EräViikingit

Molempien riveistä löytyy nimimiehiä ja maailmanmestareita pitkä rivi, mutta maalivahtipeli isojen kohdatessa on aina tärkeä osa kokonaisuutta. Nämä miehet astelevat oletettavasti tolppien väliin, mutta molemmilta löytyy myös hyvä taustatuki Joni Järviön ja Markus Laakson muodossa. Toriseva ja Strandberg ovat pelanneet erinomaiset kaudet, ja nyt on sauma jatkaa tuota hyvää sarjaa.

Kokoonpanot:

Classic sai Vänttisen takaisin kaukaloon, mutta Jarkko Nieminen on edelleen sivussa. Muutoin joukkueen terveystilanteen pitäisi olla hyvä kärkiottelun alla. Tero Tiitu, Tuomas Iiskola ja Tuure Ailio olivat poissa riveistä sunnuntaina, ja Lauri Kapasen kausi päättyi jo syksyllä. Kokoonpanot ilmestyvät tänne tiistai-iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

Pe 6.1. Classic-SPV 5-4 (Suomen cup)
Pe 30.12. LASB-Classic 6-13
Ma 19.12. Classic-Happee 6-6

Su 8.1. EräViikingit-Happee 3-2
To 5.1. EräViikingit-LASB 6-3 (Suomen cup)
Pe 30.12. EräViikingit-SalBa 8-1

Tulosvetovihje:

Tasainen ja viihdyttävä ilta

Odotettavissa on varmasti huippuluokan salibandyviihdettä, ja lähtöasetelmat ovat äärimmäisen tasaiset. Hallitseva mestari Classic on kotona lähtökohtaisesti aina suosikki, mutta ”EV” ei ole vielä vieraissa hävinnyt koskaan. Voisi hyvin kuvitella, että tulossa on maalin peli suuntaan ja toiseen, ja tolkuttomasti verkot eivät pölise. Molemmilla on vahva hyökkäys, mutta molemmat osaavat myös puolustaa. Maalivahtipeli nousee tänäänkin isoon rooliin.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Classic 4,5,6 – EräViikingit 4,5,6
Peliaika ja -paikka: Ti 10.1. klo 18.30, Tampere Areena

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Tampereelta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.