Liigat

VeikkausTV-ennakko: Iso ottelu kotiedun kannalta – TPS ja SPV sähisevät Kupittaan maanantai-illassa

30.01.
2017
1 Kommentti
4
Liigat

TPS on onnistunut houkuttelemaan Kupittaalle hienoja yleisömääriä. Tänään Marli Areenalle saapuu SPV. Kuva: Anssi Koskinen

VeikkausTV:n maanantai-illan miesten Salibandyliigan kamppailu tulee tällä kertaa Turusta, kun pudotuspelien kotiedun kannalta tärkeässä kamppailussa SPV saapuu TPS:n vieraaksi Marli Areenalle Kupittaalle.

Lähtöasetelmat:

Viidentenä liigassa oleva Turun ylpeys lähtee otteluun hyvässä iskussa, sillä se on hävinnyt edellisistä marraskuun maaottelutauon jälkeisistä kahdeksasta ottelusta vain kerran, joulun jälkeen Happeelle kotona 7-8. Harvakseltaan pelanneet Aki Vilanderin mustavalkoiset nousivat hienosti päätöserässä viime keskiviikkona tasapeliin hallitseva mestaria Classicia vastaan, ja Turun hienosta salibandybuumista kertoo se, että lauteilla oli yli 1600 katsojaa. 17 ottelun jälkeen pistepussissa on 21 nappulaa, ja TPS on mukana tiukasti taistelemassa kotiedusta. SPV on mukana samaisessa kamppailussa muutaman pisteen edellä, joten maanantaina pelataan tärkeistä pisteistä kevään kannalta.

TPS:n puolustuspää on pitänyt hyvin, omiin on ladottu 74 maalia, ja vain EräViikingit on päästänyt sarjassa vähemmän maaleja. Päästettyjen keskiarvo on täten myös sarjan pienimpiä (4,35), ja vaikkei TPS maaleilla yleensä mässäile myöskään itse, nuo lukemat tarjoavat joukkueelle mahdollisuuden pelata pisteistä illasta toiseen. Jos TPS saa pidettyä oman pään kurissa jatkossakin ja nostettua tehokkuutta hyökkäyspäässä, joukkue on mustan pelipaitansa värinen hevonen jälleen kevään pudotuspeleissä.

SPV on kerännyt 17 ottelustaan 23 pistettä, ja se on siis tällä hetkellä kiinni kotiedussa kolmantena. Joulun jälkeinen saldo on melko miellyttävä 3-1-1, mutta viime otteluiden peliesityksissä on ollut parantamisen varaa, ja käyrä on ollut hieman laskevaan suuntaan. Edellisessä pelissä puolitoista viikkoa sitten sarjajumbo M-Team kävi yllättämässä seinäjokiset Pohjanmaalla, kun Tommy Koposen joukkue viimeisteli heikosti ja helsinkiläiset kävivät tiiviin puolustamisen lisäksi iskemässä ratkaisevat osumat 5-8 päättyneessä pelissä.

Kaiken kaikkiaan SPV:n kausi on ollut kuitenkin lähtökohtiin nähden erinomainen, sillä joukkue uudistui paljon tälle kaudelle ja odotukset eivät olleet näin korkealla ainakaan Seinäjoen ulkopuolella. Valmentajavelho Koposen mukaan ryhmä on tuonut viime peleihin mukaan uusia teemoja, joiden sisäistämisessä pelaajilla on vielä hieman tekemistä, mutta kevättä ajatellen tällä vuosikymmenellä menestymään tottunut ydinrunko saa varmasti pumpattua myös vähemmän kokeneisiin joukkuekavereihin virtaa. TPS vieraissa on hyvä haaste osoittamaan, onko edellisissä harjoituksissa saatu asioita eteenpäin, ja saako joukkue ne siirrettyä myös Kupittaan kaukaloon.

Kuumat ja kylmät:

Latvian maajoukkuemies Artis Raitums osui Classicia vastaan kahdesti, ja ilmiömäisen kanin rankkarihatustaan taas vetänyt Jaakko Hautamäki säesti kahdella tehopisteellä vieressä. Koko kauden ykköspyssy on ollut kuitenkin Jani Hyytiäinen (19 maalia, kun seuraavalla yhdeksän), jolle yksi kausi Viikingeissä on tehnyt tuntuvasti todella hyvää monellakin eri osa-alueella.

Esiin voi nostaa jälleen myös Pyry Luukkosen idioottivarman maalivahtipelin, joka on taannut tukevan selkänojan turkulaisille tälläkin kaudella. Sami Saariselta (4+3) voisi odottaa enemmänkin tehoja, sillä Palloseuralla ei liikaa maalitykkejä ole.

Historialliset 500 maalia viime pelissä täyteen saanut SPV:n ikinuori Mikko Kohonen on ollut tämän vuoden puolella kovassa tikissä, ja neljään peliin on syntynyt muhkea potti 6+6. Ykkösviisikko Koski-Kuusela-Kohonen-Veikkola-Holopainen on muutenkin kantanut vastuuta ollen ratkomassa monia tiukkoja pelejä kotiin viime aikoina.

Yhteinen historia:

Joukkueet eivät ole erikoisesta otteluohjelmasta johtuen vielä kohdanneet lainkaan tällä kaudella, joten kokemusta tämän sesongin osalta ei vielä ole. Viime kaudella molemmat voittivat vieraissa, kun SPV oli parempi Turkuhallissa pelatussa TPS:n komeassa juhlaottelussa 2-5, ja Palloseura tasasi puntit vajaa vuosi sitten Seinäjoella 3-4.

Taistelupari:

Olli Laine, TPS – Tuukka Kiviranta, SPV

Turkulaisten kolmosparissa puolustava ”(Sarvi)kuono” Laine saa vääntöseuraa SPV:n kolmosketjun hyökkääjästä Kivirannasta, joka jo vanhempana valtiomiehenä nauttii edelleen suunnattomasti päästessään kamppailemaan vastustajien vahvoja puolustajia vastaan. Takuulla kiihkeässä ottelussa tulee olemaan paljon taistelupareja, ja kaksinkamppailujen voittaminen korostuu pienten marginaalien illassa.

Kokoonpanot:

SPV:n Jari Hankkio on ollut viime peleistä jälleen pois reisivamman vuoksi, ja hänen nimeään tuskin vieläkään löytyy rosterista. Turkulaisten Joonas Koskinen ei pelannut Classicia vastaan. Kokoonpanot löytyvät täältä viimeistään kahta tuntia ennen ottelun alkua.

Edelliset ottelut:

25.1. TPS-Classic 4-4
15.1. SalBa-TPS 1-7
11.1. TPS-M-Team 4-2

19.1. SPV-M-Team 5-8
14.1. SPV-Happee 7-6 ja.
8.1. OLS-SPV 5-9

Tulosvetovihje:

Maalit tiukassa

SPV on ollut hieman tahmainen viime peleissä, ja TPS on ollut puolestaan hyvässä iskussa. Turkulaisten ottelut ovat perinteisesti olleet melko vähämaalisia, ja sellaista voi povailla tällekin illalle, sillä myös SPV on pelannut tiukkoja pelejä viime aikoina. Luvassa on tasainen kamppailu, klassinen ”maalin peli”, jonka ratkaisua saadaan odotella päätöserään tai jopa jatkojalle asti.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: TPS 3,4,5 – SPV 3,4,5
Peliaika ja -paikka: Ma 30.1. klo 18.30, Marli Areena

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Turusta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Katsoja
30/01/2017
VeikkausTV näyttää tyhjää katsomoa, only in floorball, laitetaan kamerat väärälle puolelle.
Turussa voi olla yleisöä mutta sitä ei haluta näyttää?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.