Liigat

Video: Erikoinen jäähy nousi tapetille, liigavalmentaja latasi: ”Tuomareilta kovin nuudeloituminen pitkään aikaan”

18.01.
2017
15 Kommenttia
4
Liigat

Kuva: Kuvakaappaus videosta.

Sunnuntaina pelatussa miesten Salibandyliigan ottelussa Esport Oilers nousi kahden maalin takaa tasapeliin Oulun Luistinseuraa vastaan. Kamppailun jälkeen OLS:n saama jäähy kolmannessa erässä jäi puhuttamaan ja herätti hämmästelyä.

Kotijoukkue OLS johti ottelua kolmannen erän puolessa välissä 4–2. Ajassa 49.44 Lauri Tiira lähti jäähypenkille Oilers-päädyssä käydystä kaksinkamppailusta. Tiiralle tuomittiin jäähy ilman mailaa pelaamisesta, vaikka alla olevasta koosteesta näkee, että Oilersin Rasmus Markelin pudottaa mailansa tilanteessa.

Jäähy on katsottavissa kohdasta 5.15 eteenpäin.

Oilers kavensi tilanteen jäähystä seuranneella ylivoimalla ja tasoitti ottelun kaksi minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä. Ottelu myös päättyi jatkoajan jälkeen 4–4-numeroihin.

Oululaisten päävalmentaja Jami Herrala ei sulattanut erotuomareiden päätöstä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Vähän semmoinen tunne, että tekisi mieli olla Haiski (SalBan ex-päävalmentaja Juha Mäkilä) tässä ja vähän avautua. Mutta ei tässä vaiheessa muutu miksikään. Harmittava oli se tuomarivirhe, ja kaveri pääsi siitä maalin päähän, OLS-valmentaja harmitteli.

– No, tuomarit. Ylivoimaisesti kovin nuudeloituminen kolmannessa erässä pitkään aikaan, Herrala vastasi kysyttäessä, ketkä nousivat selkeimmin esiin pelin aikana.

Ottelutilastot

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
tukkaeki
19/01/2017
Taas tämä sama kaveri säheltää, näyttää kyllä uudelta kaverilta näissä ympyröissä. No siistiä että saa antaa hienoja jäähyjä.
Jouni V
19/01/2017
Ei ihme kun katsoo kuka tuomari on. Kaveri ei ole kuin vähintään 2 div tasoinen, miten on voitu nostaa tonne!!! Hävetkää tuomariasettelijat. Kaveri maitojunalla äkkiä Sastamalaan!!
Hupskeikkaa
19/01/2017
Hupskeikkaa, taishan siinä käydä niin, että jäähy meni täysin väärälle kaverille. Mutta tästä voimme taas aloittaa keskustelun, että onko tämäkään sääntö niin oleellinen lajin eteenpäin menemisen kannalta tai voisiko sitä hieman soveltaa? Mielestäni sitäkin vaihtoehtoa vois kokeilla, että katsotaan jossain näytösottelusssa millaiseksi peli muuttuu, jos ilman mailaa saisi pelata tai sääntöä sovellettaisiin, että saat hakea mailan ja siinä aikana, jos pallo osuu niin siitä ei tuomittaisi jäähyä. Myöskin 4v4 jatkoaikaa vosi kokeilla jossain harjoitus/ näytösottelussa. Sekä myös kolmen tuomarin peliä, vaikkakin kyseinen jäähy on vaikea nähdä, kun kulmaan mennään lähes pystypainin elkein, vauhdilla ja mikäli molemmilla pelajilla on esimerkiksi vielä valkoiset lavat ja varret mailoissa.
Paras ratkaisu olisi ollut jättää vieheltämättä
sääntö
19/01/2017
tokihan mailan saa nytkin hakea, se pitää hakea heti ja lähteä sitä kohti, tarvittaessa kun kaksi puskee eri suuntaan voi tulla vähän työntelyäkin
JM
19/01/2017
Ehkä jäähyn syykoodi oli väärin merkattu ja tarkoitus oli antaa 2min työntämisestä? Mene ja tiedä.
Minäpahoitinmieleni
19/01/2017
Joko meni vahingossa väärälle tai sitten jäähyn syy oli vaan väärä. Kuitenkin ihan turha näitä on märehtiä kun sarjassa on vain kaksi voittajaehdokasta :/
Oulu
19/01/2017
Ihan sama, vaikka syykoodi olisi väärin. Jos tilanteesta yleensä piti antaa jäähy, niin sen piti tulla Oilersille. Ensin estämisestä ja sen jälkeen ilman mailaa pelaamisesta.
Arto Kilponen
19/01/2017
Monesti puhutaan, että pitkässä juoksussa nämä menevät tasan. Juuri edellisessä pelissä Oilersia sorsittiin tuomareiden osalta oikein tosissaan, ei kiinnostanut kiviäkään vedettiinkö vähän polvitaklauksella, ei jäähyn jäähyä yhtään mistään. Nyt meni sitten toisinpäin.
Kilto Arponen
19/01/2017
Arto älä itke, yksi tilanne jäi näkemättä. Näitä tulee ja menee, videoltakin eri kuvakulmista vaikea.
Pena
19/01/2017
Väärälle meni jäähy. Estämisestä ois pitäny sinivalkoista rankaista.
Mr. Hankey
19/01/2017
Vaikuttaa siltä, että jäähy meni oikealle pelaajalle tilanteessa. Oli mailaa tai ei, niin aika kovaa polvella estämistä tilanteessa on. Jäähyn paikka.
pöllöö
19/01/2017
Enpä tiedä pelasiko kukaan ilman mailaa. Valkoinen työntää /estää mutta keltainen käyttää vaarallisen oloisesti jalkaa.
Ei uutta pohjoisessa
19/01/2017
Kyllä monesti on OLS ollut kärsivä puoli tuomari toiminnassa... Etelän pojat tuomaroi niin tietää kummalle nuo jäähyt aina kääntyy.... valitettavasti
Maikkeli
19/01/2017
Voihan Herrala haukkua tuomareita, ei tuosta pitäisi jäähyä tulla ainakaan mailatta pelaamisesta. Eikä oikeastaan muistakaan syystä, mutta jatkon kannalta kannattaisi tehdä OLS:n numerolle 70 selväksi että tuossa tilanteessa ei menetetä palloa noin helposti Talvitielle (olikohan Talvitie?) alivoimalla. Siinä se suurin virhe tapahtuu...
kipa
20/01/2017
tuoamrit on tampereelta. markelinhan todennäköisesti muuten vetää tiiran mukanaan, muuten ei kyllä noin hölmösti noin fiksu pelaaja pelaisi.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.