Video: Peter Kotilainen avoimena Ylen haastattelussa – ”Kuolema on ollut osa elämää”

Peter Kotilainen palkittiin joulukuun MM-kisojen parhaana pelaajana. Kuva: Mika Hilska

Peter Kotilainen palkittiin joulukuun MM-kisojen parhaana pelaajana. Kuva: Mika Hilska

Salibandyn MM-kisoissa hurmannut Peter Kotilainen oli lauantaina Ylen Urheiluviikonlopun vieraana. Kaj Kunnaksen haastattelussa mentiin pintaa syvemmälle ja vauhdikas laituri kertoi koskettavasti muun muassa lapsuudestaan.

Kotilaisen isä kuoli, kun hän oli itse vasta 9-vuotias.

– Meillä on hyvä äiti. Hän on pitänyt meistä huolta, ja on ollut vähän pakkokin, kun ei muita ole ollut. Isoveljet ovat toimineet isänä meikäläiselle, vaikka olisihan se joskus ollut kiva, jos olisi ollut isäkin, MM-sankari sanaili.

Kotilainen antoi myös ymmärtää, että kyseessä ei ollut suinkaan ainoa hankala asia elämän varrella.

– Kuolema on ollut osa elämää, mutta niistä on selvitty ja selvitään edelleen. Matka jatkuu. Ehkä ne ovat muotoilleet minusta tällaisen persoonan.

Happee-laiturin elämään on löytynyt kuitenkin tasapainoa salibandyn kautta ja työ lasten parissa päiväkodissa on tuonut iloa sekä lasten että kotilaisen elämään.

– Olen saanut paljon positiivista palautetta sieltä. Olen pystynyt hoitamaan hommat siellä hyvin ja tykkään touhuta lasten kanssa. Toivottavasti minusta on heille hyötyäkin elämän koulutiellä ja muuhun, hän pohti.

Viiden minuutin haastattelupätkän näet linkin takaa.

Linkki Ylen haastatteluun

6 comments

  1. Arvostin pelaajana ja nyt arvostan ihmisenä vielä enemmän….Kaikkea hyvää Peterille+veljeksille!

  2. On joskus hölmöillyt kentällä. Kun elää tunteella mukana. Niin välillä sattuu ja tapahtuu. Hienoa oli kuulla että toimii päiväkoti arjessa. Tulee varmasti hyvin toimeen pikkuistenkin kanssa.

  3. Kotilaisella olisi varmasti saumat olla täysammattilainen, mikäli siirtyisi johonkin suurempaan seuraan. Esim Ruotsiin.

  4. Juu on tuossa vähän enemmän syvyyttä. Kotilaisilla ei ole ollut helpoin polku ja pitää arvostaa koko veljesryhmää. Ei oo ollu pahin hetki se ettei aina viety autolla reeneihin.

  5. Ylemmälle, iso kyllä, myös Pasi joutunut kokemaan kovia ja silti jaksaa auttaa muita-> happeessa mukana ja pitää perhekotia. Riskiryhmästä selviytyjäksi tarinat ei luulis jättävän ketään ”kylmäksi”. Eihä tästä päiväkotilaisesta voi vaan olla diggaamatta.