Video: TPS-taiturin uskomaton rankkariosuma johdatti tasapeliin Suomen mestareiden kanssa

Jaakko Hautamäki teki jälleen rankkaritaikoja. Kuva: Anssi Koskinen

Jaakko Hautamäki teki jälleen rankkaritaikoja. Kuva: Anssi Koskinen

Classicin hyökkääjä Lassi Vänttisestä tuli tänään neljäs pelaaja, joka on urallaan Salibandyliigassa saavuttanut 700 tehopisteen rajan. Vänttinen saavutti merkkipaalun laukoessaan joukkueensa toisen maalin 4-4-vierastasapelissä TPS:aa vastaan.

Lassi Vänttinen merkkautti 1613 katsojan edessä vielä 701. pisteenkin, kun hän laukoi perään lukemiksi 1-3.

Ennen Vänttistä, 36, ovat haamurajan ylittäneet Mikko Kohonen (nyt koossa 775 pistettä), Henri Johansson (766) ja Mikael Järvi (730), jotka kaikki pelaavat edelleen pääsarjaa.

Classic johti kolmannessa erässä jo 4-1, mutta edessä oli vielä huipennus kotijoukkueen noustessa tasoihin. Huikein yksilösuoritus nähtiin Jaakko Hautamäen 3-4-kavennuksessa: Rangaistuslaukausten erikoismies teki kenties kauden upeimman osuman nostaessaan pallon yhdellä kädellä kaaressa yli vastaantulleen Classic-vahti Lassi Torisevan.

Illan ottelu oli Classicille jo kolmastoista perättäinen ilman tappiota. Samalla se katkaisi TPS:n kolmen pelin voittoputken.

(Tekstiosio Salibandyliiton tiedotteesta)

Rankkarimaali katsomosta:(video Gemb Nushin)

Maali toisesta kuvakulmasta:

Miesten Salibandyliiga:
TPS-Classic 4-4 Ottelutilastot Anssi Koskisen ottelukuvat

Naisten Salibandyliiga:
EräViikingit-PSS 4-5 Ottelutilastot

Noona Björkman oli ratkaisevassa roolissa, kun PSS kaatoi EräViikingit naisten liigassa. Björkman osui kahdesti ja vastasi voittomaalista viimeisellä kympillä. Kuva: Jarmo Koskela

45 comments

  1. Miten v*tussa hyväksyttiin? Lähes tulkoon pään korkeudelta pelaa.

  2. Hienohan tuo oli, harmi että hienous meni sääntöjen edelle.

  3. Salibandy näyttää olevan nosteessa Turuuus, hieno yleisömäärä, yli 1600 katsojaa, hyvä TPS
    ISTV kuvasi valitettavasti vain tyhjää katsomoa, eli tunnelma ei väittynyt tv:n kautta.
    Laittakaa ihmeesä kamerat toiselle puolelle tai päinavastoin katsojat toiselle puolelle, mikä tässä on niin vaikeeta?

  4. kiva että nää hyväksytään. päästään otsikoihin. ja korkea maila säännönhän tarkoitus on pitää peli turvallisena. ehkäpä rangaistuslaukauksessa hyvä tuomari pystyy tulkita että vaaraa ei synny hieman korkeasta mailasta

  5. Katsokaas nyt tuo toinenkin kuvakulma oikein hidastetusti… Pallo irtoaa lavasta polven tasolla ja peluri ei pelaa palloa missään vaiheessa korkealla mailalla.

  6. Happamia, sanoi kettu.

    Kauden hienoin maali, ja tepsiltä uskomaton voitto. Tätä lisää!

  7. Jos sä hylkäisit näin hienon maalin sen takia että on hieman korkea niin sä tappaisit samalla lajia!

  8. Kuten sanottu, niin hieno rankkarimaali. Tilanteen tulkinta jäi tuomareille ja maali hyväksyttiin. That’s it! Keskusteluissa jo hyviä pointteja suuntaan ja toiseen. 🙂

  9. heh komea on, toki ihan selkeä korkea maila, mutta loistavaa että hyväksyttiin!

  10. oleellisempaa oli että koko rankkarivihellys meni vihkoon

  11. Ei hyväksytä.Kippilän rankkariki hylättiin ruotsia vastaan vaikka oli siisti maali

  12. Toisesta kuvakulmasta katsottuna ei näe mitään. Pallo ja maila katoaa pelaajan vartalon taakse, ja siinä vaiheessa pallo on vielä lavassa ja lapa maalivahdin leuan korkeudella. Ei siitäkään selviä milloin pallo lavasta irtoaa, mutta ei ainakaan polven korkeudella.

    Selkeä korkea maila, ja hylätä olisi pitänyt, vaikka ”olikin hieno maali”, mutta voi voi. Sääntöjen vastainen.

  13. Nää on näitä että jos onnistuu oot sankari rohkea ja taitava ja ties mitä mutta jos epäonnistut oot idiootti kun yrität tossa kohdassa jotain tollaista. 😀 hyvä että onnistui. Tekee hyvä lajille että on tällaisia normaalista poikkeavia hetkiä.

  14. Ei se korkea maila oo mikään turvallisuuskysymys.oon ottanu pallon haltuun ilmasta n.5-10 cm polven yläpuolelta omalla kenttäpuoliskolla,jossa ei muita 5 metrin säteellä ku oma veska selän takana.vastustaja heitti pitkän roikkupallon.Tuomari vihelsi korkean 🙂

  15. Eihän tuo ole lähelläkään korkeaa mailaa. Pallo irtoaa lavasta polven korkeudella.

    Pään korkeudella?

    Ehkä jos olet vastasyntynyt tai yksi seitsemästä.

  16. Hyvä, että sattui kerrankin vimpan päälle dumarit, jotka palvelivat peliä eivätkä sääntöjä.

    Hävyttömän likaisen ihana pilkku!

  17. Polven korkeudella? Ehkä sen katsomossa istuvan mustatakkisen miehen polven korkeudella.

    Jos palvelee peliä, eikä välitä säännöistä, niin silloinhan ei palvele toista joukkuetta -> ei palvele peliä.

  18. Jos on silmissä vikaa niin, että ei videolta näe selvää tilannetta niin kannattaa piipahtaa optikon pakeilla.

  19. Ei ole korkea maila, pallo irtoaa lavasta varsin aikaisin. Kuvakulmasta johtuen näyttää molariin verrattuna korkealta

  20. Hieno maali mutta valitettavasti ei saisi hyväksyä. Korkealla mailla tehty. säännöt on sääntöjä….

  21. Aluksi näytti selvältä korkealta mailalta mutta kun videota muutaman kerran pyöräyttää niinpä ei olekaan.

  22. Yksi vaihtoehto toki on, että sääntöjä rankkareihin muuttaisi esim. korkean mailan osalta vähän, vaikutti tähän tai ei. Komeita maaleja jää hyväksymättä sinällään täysin turhaan.

  23. Voi vitalis että panee osa kommenteista potuttamaan. Tähän kohtaan olisi kiva saada jonkun ammattituomarin kommentti. Olen ymmärtäny, että korkea maila -säännöllä varjellaan pelaajien turvallisuutta. Tarkoitan sitä, että palloa ei pelata yli polven korkeudella vastustajan ollessa lähellä. Jo junnupeleissä näkee paljon Granlund -ilmaveivimaaleja, jotka tuomari hyväksyy, vaikkakin pallo on selkeästi lavassa vielä yli vyötärölinjankin. Perusteena olen kuullut juuri sen, että tilanteessa ei ollut vaaraa muille. Toki siinä kohtaa, kun kolistellaan veskan maskia, pitää miettiä uudelleen. Ruotsin liigan maalikoosteita tällä kaudella seuranneena olen huomannut myös, että korkeaan (yli polven) lättypalloon pesislyönnillä tehdyt maalit hyväksytään myös, mikäli vastustaja ei ole lähellä. Korkea maila -sääntöä tulee tulkita tilannekohtaisesti, enkä tällä kommentilla hae sitä, että lähdetään huitomaan rinnan korkeudelta palloja ilmasta.

  24. Miksi salibandy pitää tätä sääntöä kun sitä ei noudateta juuri ollenkaan.Lämyiss’ki mailat heiluu katoissa.

  25. Korkea maila sääntö on varmasti olemassa pelaajien turvallisuuden takia, mutta se on voimassa oli muita pelaajia lähellä tai ei. Korkea maila ilman pallokosketusta on sitten taas eri asia ja siihen vaikuttaa muiden lähellä oleminen ja maila saa nousta kai sääntöjen mukaan silloin lantion tasolle.

    Tässä rankkarissa vaikuttaisi olevan korkea maila ja se tekee vieläpä maalivahdin toiminnan aika paljon vaikeammaksi. Siksi itse hylkäisin maalin sen takia. Miksi sääntöjä pitäisi tulkita toista pelaajaa suosivasti ja hyväksyä korkealla mailalla tehty maali, johon maalivahti ei ole voinut mitenkään olla vamistautunut?

  26. BAMBOU on asian ytimessä. Jos vaikka alussa sanottaissin maalivahdille että poika saa luvan yrittää myös korkealla, niin hän voisi varautua vaikka sitten haaviräpylöillä. Ja sitten ehkä kehuttaisiin vaan hienoa haamutorjuntaa.

  27. Moneen kertaan pysäytellyt videota, pallo tosiaan vielä lavassa moken pään kohdalla.
    Aika tohon rankkuun niin loppuu tää pelleily.

  28. Kyllä ne saatot, ja lyöntilaukausten viritykset – jopa valelaukaukset saa nousta ihan niin korkealle kuin pelaaja mailallaan ylettyy, pointti on juurikin siinä vaarannetaanko niillä mailan ylösvienneillä kanssapelaajia.

  29. Aivan se tai sama onko korkea maila. Itse maalihan on taidetta. Eipä tule hetkeen muista lajeista vastaan samanlaista, mitä silmäni juuri näkikään tunnetta kuin tämän rankkarin näkemisen jälkeen. Toivottavasti Hautaniemellä on vielä lisää temppuja varastossa..

  30. Jos ei teidän turkulaisten mielestä ollu korkea niin ainakin saatto =)

  31. Oli maali kuinka hieno tahansa. Mikäli ei ole tehty sääntöjen mukaan. Niin aina hylkäys!

  32. Tarkennuksena vielä, että korkea maila silloin kun ei kosketa palloon on säännöissä seuraavasti:

    3) Mailan lavan nostaminen yli lantiotason takaheilahduksessa ennen pallon pelaamista tai etuheilahduksessa pallon pelaami­sen jälkeen. (904)
    Tämä koskee myös valelaukauksia. Korkea heilahdus on kuitenkin sallittu, mikäli muita pelaajia ei ole lähellä eikä minkäänlaista vaa­raa osumasta ole. Lantiotasoksi katsotaan lantion korkeus seistäessä suorana.

    Eli niinkuin sanoin siihen vaikuttaa muiden lähellä oleminen. Eli maila saa tosiaan heilahtaa miten korkealle vain kun vaaraa ei aiheudu. Pallon pelaamiseen polven yläpuolelta ei vaikuta muu kuin pallokosketuksen korkeus.

  33. Jos Kippilä ois vetäny samanlaisen rankkarin ruotsia vastaan niin ois hylätty

  34. Korkea maila ja . Palloa ei sääntöjen mukaan saa koske mailalla polven yläpuolella. Sitten se selitys muiden turvallisuudesta, no jos otat pallon alas mailan varrella lapa maassa polven yläpuolella niin tuomitaan korkea. Eli se siitä turvallisuudesta. Mutta hieno maali joka tapauksessa ei tosin hyväksyttävä tämän hetkisellä säännöllä ja tulkinnoilla.